Gastronomia

Albert Adrià traspassa el restaurant Hoja Santa, que es converteix en Come

El xef Paco Méndez ultima la reobertura del local especialitzat en cuina mexicana, ubicat al barri de Sant Antoni

Albert Adrià continua desprenent-se de locals a Barcelona. La pandèmia ha suposat un abans i un després en la presència del prestigiós xef i pastisser a la ciutat, que després d’acomiadar-se de Tickets, Pakta i Bodega 1900 ara desinverteix al restaurant Hoja Santa, que iniciarà una nova etapa sota el nom de Come.

Adrià ha traspassat Hoja Santa al xef mexicà Paco Méndez, que era el cap de cuina del local situat a l’Avinguda Mistral, al barri de Sant Antoni, i que ara liderarà amb la seva dona, Erinna Marciano, que també treballava a l’establiment. Segons informa el portal especialitzat Gastroeconomy, Méndez crearà “un format gastronòmic que serà l’evolució natural de la feina feta durant més de deu anys al costat d’Albert Adrià”.

El nou Come ja es troba en procés de remodelació i preveu obrir a la primavera. “No podíem deixar perdre el projecte de la cuina mexicana iniciat amb Hoja Santa”, relata Méndez a l’esmentada publicació, després de recordar que el restaurant va marcar una fita en obtenir la primera estrella Michelin concedida a un mexicà a Barcelona.

El local ja ha canviat el rètol per la nova marca Come by Paco Méndez. ©TNBP

Hoja Santa es va inaugurar a la tardor del 2014 i va tancar portes el març del 2020 a conseqüència del confinament. Inicialment, en el local existia també una taqueria anomenada Niño Viejo, però aquest espai va quedar integrat a Hoja Santa el 2018, desapareixent com a marca. Segons Méndez, durant aquests anys de funcionament l’equip de cuina que va liderar amb Albert Adrià va elaborar fins a 500 receptes, un patrimoni que no vol deixar perdre.

El nom triat té diversos significats; és l’acrònim, en castellà, de cuina mexicana, és una forma del verb comer i fa també al·lusió al verb to come en anglès, és a dir, vine, o veniu. La idea de Méndez és que Come continuï sent un restaurant d’alta cuina, per la qual cosa es preveu que el tiquet mitjà s’acosti als cent euros, amb una capacitat per atendre entre 40 i 45 clients a la nit i uns 35 al migdia, a la carta o menú. El restaurant només obrirà quatre dies a la setmana, de dimecres a dissabte.

Nascut a Mèxic, Méndez resideix a Espanya des del 2011, quan es va incorporar al grup gastronòmic d’Albert Adrià, elBarri. Abans, s’havia format en restaurants com Arzak i El Bulli i amb Albert Adrià va treballar a Tickets, Pakta i Bodega 1900 i va ser clau en la concepció del concepte Hoja Santa, del qual va ser cap de cuina.

El xef mexicà Paco Méndez va participar en la campanya de Damm de suport al sector de la restauració.

La pròxima obertura de Come coincideix en el temps amb el canvi de marca de Tickets, el restaurant més emblemàtic que tenia Albert Adrià i que ara, després de passar a mans de l’empresari Manuel Lao, reobrirà sota el nom de Teatro, tal com va avançar The New Barcelona Post.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

TOUS es renova a Passeig de Gràcia per a convertir Barcelona en el seu gran aparador internacional

La marca catalana ha renovat la seva ‘flagship’, sota el nom de CASA TOUS, en…

21 d'octubre de 2025
  • Baco Boca

On fer unes tapes a Barcelona aquest octubre: sis hotels que no et pots perdre

Barcelona ofereix cada cop més propostes gastronòmiques dins dels seus hotels. Aquest octubre, et proposem…

21 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Clavé, artista total

Commemorant els vint anys de la seva mort, el Palau Martorell acull 'Antoni Clavé amb…

21 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

“Fins que no em poso el barret, no soc jo”

Gema Galdón és una de les ànimes creatives més inquietes i sorprenents de la ciutat,…

21 d'octubre de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

“Hi ha un 48h Open House per a cadascú”: dins del festival que obre portes

La directora del festival repassa els preparatius i novetats de la cita des de l'oficina…

20 d'octubre de 2025
  • Gastronomia

De l’olivera a l’ampolla: l’experiència oleoturística a les comarques de Barcelona

Projectes pioners com el de Can Viver, al Vallès Oriental, recuperen la varietat vera i…

19 d'octubre de 2025