Gastronomia

Albert Adrià traspassa el restaurant Hoja Santa, que es converteix en Come

El xef Paco Méndez ultima la reobertura del local especialitzat en cuina mexicana, ubicat al barri de Sant Antoni

Albert Adrià continua desprenent-se de locals a Barcelona. La pandèmia ha suposat un abans i un després en la presència del prestigiós xef i pastisser a la ciutat, que després d’acomiadar-se de Tickets, Pakta i Bodega 1900 ara desinverteix al restaurant Hoja Santa, que iniciarà una nova etapa sota el nom de Come.

Adrià ha traspassat Hoja Santa al xef mexicà Paco Méndez, que era el cap de cuina del local situat a l’Avinguda Mistral, al barri de Sant Antoni, i que ara liderarà amb la seva dona, Erinna Marciano, que també treballava a l’establiment. Segons informa el portal especialitzat Gastroeconomy, Méndez crearà “un format gastronòmic que serà l’evolució natural de la feina feta durant més de deu anys al costat d’Albert Adrià”.

El nou Come ja es troba en procés de remodelació i preveu obrir a la primavera. “No podíem deixar perdre el projecte de la cuina mexicana iniciat amb Hoja Santa”, relata Méndez a l’esmentada publicació, després de recordar que el restaurant va marcar una fita en obtenir la primera estrella Michelin concedida a un mexicà a Barcelona.

El local ja ha canviat el rètol per la nova marca Come by Paco Méndez. ©TNBP

Hoja Santa es va inaugurar a la tardor del 2014 i va tancar portes el març del 2020 a conseqüència del confinament. Inicialment, en el local existia també una taqueria anomenada Niño Viejo, però aquest espai va quedar integrat a Hoja Santa el 2018, desapareixent com a marca. Segons Méndez, durant aquests anys de funcionament l’equip de cuina que va liderar amb Albert Adrià va elaborar fins a 500 receptes, un patrimoni que no vol deixar perdre.

El nom triat té diversos significats; és l’acrònim, en castellà, de cuina mexicana, és una forma del verb comer i fa també al·lusió al verb to come en anglès, és a dir, vine, o veniu. La idea de Méndez és que Come continuï sent un restaurant d’alta cuina, per la qual cosa es preveu que el tiquet mitjà s’acosti als cent euros, amb una capacitat per atendre entre 40 i 45 clients a la nit i uns 35 al migdia, a la carta o menú. El restaurant només obrirà quatre dies a la setmana, de dimecres a dissabte.

Nascut a Mèxic, Méndez resideix a Espanya des del 2011, quan es va incorporar al grup gastronòmic d’Albert Adrià, elBarri. Abans, s’havia format en restaurants com Arzak i El Bulli i amb Albert Adrià va treballar a Tickets, Pakta i Bodega 1900 i va ser clau en la concepció del concepte Hoja Santa, del qual va ser cap de cuina.

El xef mexicà Paco Méndez va participar en la campanya de Damm de suport al sector de la restauració.

La pròxima obertura de Come coincideix en el temps amb el canvi de marca de Tickets, el restaurant més emblemàtic que tenia Albert Adrià i que ara, després de passar a mans de l’empresari Manuel Lao, reobrirà sota el nom de Teatro, tal com va avançar The New Barcelona Post.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Barcelona Startup Week

Barcelona: emprendre des del laboratori

Laura és científica, vesteix bata blanca i rarament surt del seu laboratori. Té l'ambició de…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Emprenedores trepitgen fort per revertir la bretxa de gènere de l’ecosistema startup

Les dones representen entorn del 20% dels fundadors d'empreses emergents des de fa prop d'una…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Blanca Ochoa: “Només el 2% del capital privat arriba a startups de dones, i cal revertir-ho”

La presidenta de la comunitat de 'business angels' inversores WA4Steam defensa que l'objectiu d'ampliar l'emprenedoria…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

La Universitat de Barcelona, pionera en la creació d’empreses innovadores basades en el coneixement

La Universitat de Barcelona (UB) ha estat, històricament, una institució capdavantera en la creació de…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Jordi Berenguer (UPC): “Cal repensar el model perquè la recerca impacti en empreses i ocupació”

Aconseguir que el coneixement traspassi aules i laboratoris i poder retornar a la societat els…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Barcelona emprèn el repte de traspassar el coneixement d’aules i laboratoris a empreses

Catalunya despunta en producció científica, unes recerques que, tanmateix, encara no aconsegueixen transferir-se al mercat…

3 de juliol de 2025