Ametller Origen incorporarà 1.300 professionals en un any amb una nova botiga-escola

El grup estrena sistema formatiu, en el qual invertirá 1,3 milions d'euros anuals

La falta de professionals en especialitats com la carnisseria i la xarcuteria són una constant del sector des de fa anys. Per a combatre la pèrdua d’aquestes professions i reivindicar l’ofici de venedor, el Grup Ametller Origen ha posat en marxa una escola formativa, mitjançant la qual preveu incorporar a 1.300 persones en un any.

No obstant això, l’abast de la nova escola, anomenada El Viver, no es quedarà aquí: formarà cada any 5.000 persones perquè es converteixin en especialistes de la venda al detall, sobretot de fruita, verdura i carnisseria. Però el centre no mira només cap enfora del grup, sinó también cap a dins, ja que també oferirà eines a la seva plantilla actual. Així, els més de 3.500 professionals que actualment treballen en les seves 148 botigues tindran accés a un nou pla de carrera i de promoció interna.

D’aquesta manera, la proposta formativa del grup compta amb quatre itineraris diferents: un dirigit a persones sense coneixements previs, i tres més centrats en l’especialització de producte fresc, concretament en fruita i verdura; en carnisseria, i en lideratge de botiga.

“El projecte aporta coneixements des de zero a persones que no estan familiaritzades amb el sector”, alhora que reforça els de professionals que ja formen part de la companyia, segons el director general d’Operacions de Grup Ametller Origen, Fernando Oteiza. “Actualment, en els establiments d’Ametller Origen es promociona, almenys, una persona al dia”, assegura.

El grup, que va tancar 2024 amb 680 milions en vendes i un creixement del 23%, invertirà 1,3 milions d’euros anuals en el seu nou ecosistema d’aprenentatge, que inclou tant un vessant presencial com en línia. L’espai físic, situat a la Via Augusta de Barcelona, compta amb sales de formació, una sala de streaming i amb la recreació d’una botiga, des de la qual també es podrà connectar per streaming amb els establiments més allunyats de la capital catalana.

Mitjançant aquesta doble via presencial i digital, el grup ha desplegat la seva proposta formativa per potenciar el talent de les seves botigues i capacitar a nous professionals. “Volem combatre l’extinció de l’ofici d’especialista i reivindicar-la com una figura indispensable a l’hora d’assessorar i acompanyar als consumidors, cada vegada més interessats en l’alimentació saludable i conscient”, defensa el conseller delegat i cofundador de la companyia, Josep Ametller.

El nou espai formatiu d’Ametller Origen s’ubica a la Via Augusta de Barcelona.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Música

Un ‘Elisir d’amore’ novament infal·lible

La reposició de la posada en escena 'felliniana' de Mario Gas va tornar a conquerir…

27 de novembre de 2025
  • Gastronomia

Vull menjar-me la teva playlist

En alguns restaurants de Barcelona, la música no és un simple fons: és un ingredient.…

27 de novembre de 2025
  • Hotels amb historia

El primer estudi de Pablo Picasso: Serras Barcelona, luxe discret davant del port

Gastronomia d’excepció, matalassos reials, calma i un passat amb molta història el converteixen en un…

27 de novembre de 2025
  • Professionals

Andreu Mas-Colell: “El Premi Nobel no m’ha preocupat mai”

El catedràtic i exconseller reivindica l’estratègia més enllà de polítics que tenen una agenda o…

27 de novembre de 2025
  • Good News Barcelona

Una trucada per a trencar amb la soledat no desitjada

La Fundació 'La Caixa' impulsa el programa Sempre Acompanyats per atendre persones grans en situació…

27 de novembre de 2025
  • Good News Barcelona

Emerald Impact emergeix per combatre problemes d’habitatge amb acompanyament social

La companyia, impulsada per Ingeus i We Rent, proposa mecanismes per prevenir situacions d'emergència residencial…

27 de novembre de 2025