Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la iniciativa Mones Científiques

Una arqueòloga de xocolata és la protagonista de la mona de la ciència d’enguany, una iniciativa de la Universitat de Barcelona (UB) i el Gremi de Pastisseria de Barcelona per difondre la recerca i despertar vocacions científiques entre els més joves.

La mona de la UB protagonitzada per una arqueòloga.

En aquesta tercera edició, la peça de xocolata torna a ser una científica, que enguany està acompanyada de dues columnes jòniques i una àmfora romana, amb la voluntat de representar la tradició grega romana presents a Catalunya. La figura s’alça sobre una base també de xocolata, amb petjades prehistòriques d’avantpassats de l’Homo sapiens.

Al costat de la figura, s’inclou l’element més diferencial de la mona: un codi QR que condueix a continguts divulgatius enfocats als més joves, elaborats per membres dels equips del Grup de Recerca sobre l’Arqueologia de la Complexitat i els Processos d’Evolució Social (Gracpe) i del Seminari dʼEstudis i Recerques Prehistòriques (Serp) de la Facultat de Geografia i Història.

“Volem transmetre als nens i nenes la idea del descobriment, del pas del temps, i que aprenguin a valorar i entendre millor el patrimoni arqueològic i cultura”, han defensat els dos investigadors que han coordinat el treball científic del projecte de divulgació, Xavier Mangado (Serp) i Rocío Da Riva (Grapce).

L’arqueòloga arriba després que una geòloga i una biòloga protagonitzessin les dues primeres edicions de la iniciativa. De fet, ara es pot escollir entre les tres mones de ciència creades fins ara, a través de les pastisseries que col·laboren amb la iniciativa.

La primera edició va prendre forma amb una geòloga.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Business and Talent

La productivitat entra al cercle virtuós de l’economia, però l’absentisme la frena

Amb un optimisme prudent, la Cambra de Comerç de Barcelona eleva fins al 2,9% el…

22 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Autenticitat i diferenciació: El futur del ‘retail’ es debat a Barcelona

La capital catalana exerceix d'epicentre del comerç de proximitat amb una doble cita: el Retail…

22 d'octubre de 2025
  • Creativitat

Memòria i oblit prenen forma a Juno House amb l’art tèxtil de Blanca Nieto

La primera exposició de l'artista a Barcelona s'aboca a l'univers dels records a través de…

22 d'octubre de 2025
  • Opinió

Barcelona Finance Cluster: créixer junts per competir millor

Barcelona té història financera. Des de la fundació de la Borsa de Barcelona el 1915…

21 d'octubre de 2025
  • Ecosistema emprenedor

TOUS es renova a Passeig de Gràcia per a convertir Barcelona en el seu gran aparador internacional

La marca catalana ha renovat la seva ‘flagship’, sota el nom de CASA TOUS, en…

21 d'octubre de 2025
  • Baco Boca

On fer unes tapes a Barcelona aquest octubre: sis hotels que no et pots perdre

Barcelona ofereix cada cop més propostes gastronòmiques dins dels seus hotels. Aquest octubre, et proposem…

21 d'octubre de 2025