Barcelona redobla la inversió en transferència de coneixement fins els 46 milions

La plataforma público-privada barcelonina per dur la innovació del món acadèmic i científic a l'àmbit empresarial i social es proposa equiparar la ciutat a referents com Boston o Berlín

Barcelona ho té clar: vol consolidar-se com un dels principals pols científics a nivell global. Per fer-ho, la ciutat reforça un altre dels actors clau per afermar-se en aquest àmbit, la Barcelona Innovation Coast (BIC). La plataforma, que aglutina sector públic i privat per connectar les innovacions acadèmiques i científiques amb el món empresarial i social, ha ampliat el seu pressupost fins als 46 milions d’euros per al període 2025-2027.

L’organisme, liderat per l’Ajuntament de Barcelona i impulsat amb la Generalitat i el Ministeri de Ciència, duplica així en dos anys la inversió destinada en la primera etapa del projecte; des del 2021, s’han destinat a la iniciativa 22 milions d’euros. Amb aquest increment de recursos, la BIC ambiciona fer un salt qualitatiu i equiparar Barcelona amb referents mundials de l’àmbit científic, com Boston, Zuric, Copenhaguen i Berlín.

La plataforma, que encara aquest objectiu amb un nou pla estratègic fins el 2027, obre aquesta nova etapa enllaçada amb projectes com el fons impulsat per l’Ajuntament Barcelona Investment Fund, així com l’increment de les subvencions en recerca i la creació de l’Institut Fraunhofer. Aquest centre, vinculat a l’organització més prestigiosa d’Europa en recerca aplicada, es potenciarà des de la BIC amb tres milions d’euros fins el 2027.

A més, es donarà impuls a les startups de tecnologies disruptives amb 1,5 milions i 2,4 milions per al Deep Tech Summit i el Deep Tech Node, respectivament. En paral·lel, s’ampliaran les convocatòries per afavorir la transferència de coneixement i recerca amb 8,6 milions.

La BIC també es fixa com a objectiu impulsar la formació en disseny de semiconductors, així com el desenvolupament de l’anella quàntica, conjuntament amb la Generalitat i al llarg de l’àrea metropolitana. A més, la plataforma potenciarà sectors clau com les ciències de la vida, la salut i la sostenibilitat, i contribuirà a millorar infraestructures científiques.

Aquesta aposta per la BIC representa una “constatació que l’Ajuntament, malgrat no tenir competències en ciència i innovació, té moltes incumbències en aquest àmbit”, ha destacat l’alcalde, Jaume Collboni. I és que “l’obligació del sector públic és precisament impulsar la recerca que pugui tenir impacte positiu en el dia a dia de les persones”, ha defensat en un acte amb representants institucionals i d’universitats, centres de recerca i associacions empresarials.

Jaume Collboni a la trobada de la BIC.
Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Sense por

Les claus de Carlos Cuatrecasas, Paco Solé Parellada o Carme Ruscalleda, els 10 anys de…

11 de juliol de 2025
  • El Bar del Post

Enric Chalaux: Sense sortir d’aquella altra dimensió

“Visc en dues dimensions, una més terrenal i una altra, que per a mi és…

11 de juliol de 2025
  • Opinió

Que el caos sigui nostre!

L’escenògraf Marc Salicrú triomfa amb la seva invasió subtil de l'Arc de Triomf amb l’espectacle…

11 de juliol de 2025
  • Música

Mar i núvols

La nit de dimecres va tenir un aire definitiu: de nou la sorra convertida en…

10 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

La tallerista de ‘trencadís’

Amb bocins de rajola, aquesta alemanya establerta a Barcelona fa més de trenta anys aplega…

10 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

La terminal BEST guanya un 25% de capacitat amb una inversió de 150 milions

La instal·lació assoleix 34 blocs de distribució i preveu sumar dues grues de gran altura…

10 de juliol de 2025