Ecosistema emprenedor

La biofarmacèutica Kintsugi capta un milió d’euros per dur el seu fàrmac a fase clínica

La companyia barcelonina està desenvolupant un medicament per a l'esteatosi hepàtica no alcohòlica, una malaltia que afecta el 25% de la població mundial. Preveu realitzar els estudis clínics de fase 1 a principis de 2023.

L’esteatosi hepàtica no alcohòlica (EHNA), també conegut com a fetge gras no alcohòlic, consisteix en una acumulació excessiva de greix al fetge que no està produïda per la ingesta excessiva d’alcohol. Provoca processos de mort cel·lular, inflamació i fibrosi. Sense el tractament adequat, pot empitjorar cap a malalties hepàtiques més greus com la cirrosi o el carcinoma hepatocel·lular, el tipus de càncer de fetge més freqüent en adults. Es calcula que un 25% de la població mundial té algun tipus d’EHNA.

La companyia biofarmacèutica Kintsugi Therapeutics, amb seu a Barcelona, està desenvolupant un fàrmac per tractar aquesta malaltia i acaba de captar un milió d’euros a través de la plataforma Capital Cell per accelerar aquest procés, amb la participació d’inversors locals. Els recursos obtinguts li permetran dur a terme els estudis reguladors del medicament i la seva producció, amb l’objectiu d’aconseguir l’aprovació per part de les agències reguladores i poder realitzar els estudis clínics de fase 1 a principis de 2023.

Fins ara, la companyia havia aconseguit aixecar un total de 691.000 euros, que li han servit per patentar el medicament i realitzar els estudis amb animals. En els propers anys, Kintsugi Therapeutics preveu tancar dues rondes més. De cara a finals de 2022, vol captar 3,5 milions d’euros en una ronda de sèrie A. Li servirà per finançar els assajos de fase 1. Així mateix, a finals de 2023, espera obrir una ronda de sèrie B de 16,5 milions d’euros, que li permetrà finançar els assajos de fases 2 i 3. Un cop superats els estudis clínics de fase 2, es contempla llicenciar el fàrmac o vendre la companyia.

Actualment, no existeix cap tractament per curar l’EHNA. Segons remarca la consellera delegada de Kintsugi Therapeutics, Carmen Herrero, el valor diferencial del seu fàrmac respecte a altres que s’estan desenvolupant és que actua de forma multifactorial, “l’única manera de tractar l’EHNA”. En concret, permet inhibir els diferents problemes que provoca aquesta malaltia, com la formació d’àcids greixosos, la mort cel·lular i la inflamació.

Constituïda el 2019, l’empresa, en etapa preclínica, està centrada en el desenvolupament de fàrmacs per al tractament de malalties metabòliques i neurodegeneratives, “restaurant allò que no funciona”. Amb seu a Barcelona, la plantilla està formada per quatre treballadors.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025
  • Hashtag Barcelona

La foto de Collboni

El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…

29 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

DeepUll aixeca 50 milions per accelerar el diagnòstic de la sèpsia

L'empresa de tecnologia mèdica destinarà els recursos a la validació clínica de la seva solució

29 d'abril de 2025
  • Professionals

El patronat de la Fundació La Caixa relleva Ángel Simón com a conseller delegat de CriteriaCaixa

El president de Naturgy, Francisco Reynés, és designat nou membre del consell i serà nomenat…

29 d'abril de 2025