Casa Tarradellas supera els 1.100 milions d’ingressos

Els beneficis de la companyia amb seu a Gurb es van ressentir l'any 2022, malgrat el creixement en la facturació

Casa Tarradellas va registrar una facturació de 1.161 milions d’euros l’any 2022, un 8% més respecte a l’any anterior, quan es va situar en els 1.072 milions d’euros. L’empresa d’alimentació va sustentar aquest augment en el creixement en els mercats exteriors i en la consolidació a Espanya de nous productes. Malgrat la millora en els ingressos, els beneficis de la companyia es van ressentir, a causa de l’alça de la despesa en matèries primeres, absorbida per la marca per poder mantenir preus.

La companyia amb seu a Gurb va destinar 32,6 milions d’euros a R+D l’any passat, amb la consolidació de nous productes com la pizza de fermentació lenta, amb una massa més tendra i lleugera. Per a Casa Tarradellas, es tracta “d’un important avanç” des de la introducció de la seva pizza fresca l’any 1996, amb la qual va canviar els lineals dels supermercats.

A més, l’empresa va continuar invertint en energia verda, estratègia que va començar a impulsar l’any 2004. En aquest primer semestre, va posar en marxa dos nous parcs fotovoltaics amb una superfície de 53.000 metres quadrats, situats en el seu centre d’elaboració d’espetec a Olost i Gurb. Amb aquests dos nous parcs, la marca comptarà amb uns 200.000 metres quadrats de superfície solar instal·lada a finals d’aquest 2023, un 55% més respecte del 2022.

Per a més endavant, Casa Tarradellas preveu continuar llançant nous productes que se sumaran a les seves pizzes, fuets, pernil dolç, bacó, masses fresques, patés i sandvitxos mixtos. També projecta un nou centre per augmentar la capacitat de producció de farina. 

Fa dos anys, l’any 2021, després de créixer un 8% en el primer any de la pandèmia, l’empresa va inaugurar un nou centre logístic i magatzem robotitzat a Gurb. Després d’una inversió de 15 milions d’euros, les instal·lacions compten amb una superfície de 4.700 metres quadrats i tenen capacitat per a 9.000 palets. A més, incorporen circuits de refrigeració natural, eliminant així les calderes de combustibles fòssils.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Álex Chico: Escriure per salvar-se d’un món que mata

“Des d'un punt de vista literari tracto de no analitzar-me massa. Només et diria que…

25 d'octubre de 2025
  • Opinió

Currentzis: geni o narcís?

Dimecres passat al Palau, Teodor Currentzis va arrasar amb un concert que generà opinions radicalment…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La passarel·la com a preludi: París i els codis d’un nou món

Escriure sempre ha estat la meva eina més valuosa per mantenir-me alineada amb el meu…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La cursa de Barcelona per liderar la innovació europea

Catalunya, amb la seva capital al capdavant, es posiciona com a pol innovador del sud…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

The New Barcelona Post, premi al Millor Disseny Editorial Digital de l’APPEC

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reconeix el magazín digital per la seva "estètica moderna,…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El nen que somiava la seva botiga de sabates

Algunes de les passes que es fan cada dia al món es fan dins de…

24 d'octubre de 2025