Gastronomia

Catalunya serà regió mundial de la gastronomia el 2025

El Govern destinarà 9 milions d'euros a impulsar iniciatives per celebrar i donar a conèixer aquest reconeixement a nivell internacional

L’Institut Internacional de la Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha escollit Catalunya com la regió mundial de la gastronomia l’any 2025. Aquest títol destaca i promou aquelles regions que contribueixen en la millora de la qualitat de la vida de la ciutadania, reivindicant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i innovació gastronòmica.

Gràcies a aquesta distinció, Catalunya es projecta en l’àmbit internacional de manera que, com ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es “posa en valor una cosa que ja sabíem els catalans; que és el lloc del món on millor es menja i es beu”.

El jurat internacional, format per experts de diferents àmbits com el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura, ha considerat que la cuina catalana és de primer nivell, que aporta una experiència gastronòmica única per la fusió de sabors i la qualitat de la primera matèria. A més, ha destacat la dedicació i professionalitat de les persones relacionades amb l’alimentació i l’hostaleria i les ganes de progressar.

Davant això, el Govern destinarà 9 milions d’euros per a impulsar iniciatives que explotin el potencial de la gastronomia catalana i la facin mereixedora d’aquest títol. Entre aquestes, es celebrarà la setmana internacional de la regió mundial de la gastronomia allà on hi ha delegacions de la Generalitat. Inclou promocions en punts de venda o restauració, tasts de vins i vetllades culturals, entre altres. Es realitzarà també l’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari en algun espai públic emblemàtic de Barcelona. Totes les iniciatives es portaran a terme amb la complicitat dels cuiners del territori.

D’aquesta manera, es pretén donar valor a escala internacional a la cuina catalana i així demostrar el que descriu el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol: “Catalunya, on el menjar és cultura”.

Compartir
Publicado por
María Saldaña

Artículos recientes

  • Baco Boca

Número Diez: el nou restaurant a Barcelona que ret homenatge a la Nàpols de Maradona

Barcelona ja té el seu nou “número deu”. Al cor de Sarrià s'ha inaugurat el…

28 d'octubre de 2025
  • Barcelona Futur

BSC i Tech s’alien per a convertir Barcelona en el motor europeu d’intel·ligència artificial

Amb una dotzena d'empreses ja instal·lades en 1.000 metres quadrats del Pier 07, la BSC…

28 d'octubre de 2025
  • Opinió

Oda al periodisme amb Ramon Besa

Llegeixo que un estudi de Harvard confirma que ChatGPT ja pensa com un nord-americà mitjà.…

28 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Una gran exposició al Museu d’Història de Catalunya fa justícia al llegat del poble gitano del nostre país

La mostra dona paraula directa i testimonial als membres d’aquesta comunitat per reconstruir sis segles…

28 d'octubre de 2025
  • Ecosistema emprenedor

ElDespido, la ‘startup’ per convertir acomiadaments en oportunitats

La plataforma aspira a “humanitzar” l'acomiadament, amb serveis multidisciplinaris enfocats a particulars que han perdut…

28 d'octubre de 2025
  • Creativitat

Pedra, passatge, gelosia

El 7 d'octubre La Fundació Catalunya-Pedrera va obrir les portes de la Casa Milà per…

27 d'octubre de 2025