Gastronomia

Catalunya serà regió mundial de la gastronomia el 2025

El Govern destinarà 9 milions d'euros a impulsar iniciatives per celebrar i donar a conèixer aquest reconeixement a nivell internacional

L’Institut Internacional de la Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha escollit Catalunya com la regió mundial de la gastronomia l’any 2025. Aquest títol destaca i promou aquelles regions que contribueixen en la millora de la qualitat de la vida de la ciutadania, reivindicant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i innovació gastronòmica.

Gràcies a aquesta distinció, Catalunya es projecta en l’àmbit internacional de manera que, com ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es “posa en valor una cosa que ja sabíem els catalans; que és el lloc del món on millor es menja i es beu”.

El jurat internacional, format per experts de diferents àmbits com el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura, ha considerat que la cuina catalana és de primer nivell, que aporta una experiència gastronòmica única per la fusió de sabors i la qualitat de la primera matèria. A més, ha destacat la dedicació i professionalitat de les persones relacionades amb l’alimentació i l’hostaleria i les ganes de progressar.

Davant això, el Govern destinarà 9 milions d’euros per a impulsar iniciatives que explotin el potencial de la gastronomia catalana i la facin mereixedora d’aquest títol. Entre aquestes, es celebrarà la setmana internacional de la regió mundial de la gastronomia allà on hi ha delegacions de la Generalitat. Inclou promocions en punts de venda o restauració, tasts de vins i vetllades culturals, entre altres. Es realitzarà també l’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari en algun espai públic emblemàtic de Barcelona. Totes les iniciatives es portaran a terme amb la complicitat dels cuiners del territori.

D’aquesta manera, es pretén donar valor a escala internacional a la cuina catalana i així demostrar el que descriu el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol: “Catalunya, on el menjar és cultura”.

Compartir
Publicado por
María Saldaña

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Elena Busquets, nova directora del ‘The New Barcelona Post’

The New Barcelona Post inicia una nova etapa amb l’arribada de la periodista Elena Busquets,…

16 de juliol de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“Barcelona no ha de comparar-se amb ningú, sinó construir un perfil propi per atreure talent”

Entrevistem Victor Garcia, vicepresident de 'Internal Audit & Risk Management' a Archroma

16 de juliol de 2025
  • Música

El futur Liceu Mar: més de 200 funcions a l’any, 900 localitats i restaurant

El concurs internacional d'arquitectura del projecte, convocat pel Port i el Liceu, preveu una superfície…

16 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Catalunya i Estat estableixen les bases per al finançament singular i el reforç de l’ATC

El model, per al qual Catalunya defensa el criteri d'ordinalitat, és exportables a altres comunitats…

15 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Scopely inverteix 13,5 milions en un nou hub per reforçar-se a Barcelona

El grup estatunidenc, que desenvolupa videojocs com 'Pokémon GO' o 'Monopoly GO', inaugura unes noves…

15 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

“Quan Barcelona parla, el món escolta, i això és una responsabilitat”

Collboni projecta una Barcelona assequible i econòmicament equilibrada, sense turisme massificat. En una nova sessió…

15 de juliol de 2025