Gastronomia

Catalunya serà regió mundial de la gastronomia el 2025

El Govern destinarà 9 milions d'euros a impulsar iniciatives per celebrar i donar a conèixer aquest reconeixement a nivell internacional

L’Institut Internacional de la Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha escollit Catalunya com la regió mundial de la gastronomia l’any 2025. Aquest títol destaca i promou aquelles regions que contribueixen en la millora de la qualitat de la vida de la ciutadania, reivindicant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i innovació gastronòmica.

Gràcies a aquesta distinció, Catalunya es projecta en l’àmbit internacional de manera que, com ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es “posa en valor una cosa que ja sabíem els catalans; que és el lloc del món on millor es menja i es beu”.

El jurat internacional, format per experts de diferents àmbits com el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura, ha considerat que la cuina catalana és de primer nivell, que aporta una experiència gastronòmica única per la fusió de sabors i la qualitat de la primera matèria. A més, ha destacat la dedicació i professionalitat de les persones relacionades amb l’alimentació i l’hostaleria i les ganes de progressar.

Davant això, el Govern destinarà 9 milions d’euros per a impulsar iniciatives que explotin el potencial de la gastronomia catalana i la facin mereixedora d’aquest títol. Entre aquestes, es celebrarà la setmana internacional de la regió mundial de la gastronomia allà on hi ha delegacions de la Generalitat. Inclou promocions en punts de venda o restauració, tasts de vins i vetllades culturals, entre altres. Es realitzarà també l’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari en algun espai públic emblemàtic de Barcelona. Totes les iniciatives es portaran a terme amb la complicitat dels cuiners del territori.

D’aquesta manera, es pretén donar valor a escala internacional a la cuina catalana i així demostrar el que descriu el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol: “Catalunya, on el menjar és cultura”.

Compartir
Publicado por
María Saldaña

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Pablo Bravo: Anar reinventant-se entre els dos costats de l’oceà

“Tinc diverses vides dobles: em guanyo l'existència com a periodista, però les meves passions sorgeixen…

27 de desembre de 2025
  • Hotels amb historia

Mett Barcelona: la quarta vida de l’Hotel La Florida

Per al setè capítol de la sèrie 'Hotels amb Història a 'The New Barcelona Post',…

27 de desembre de 2025
  • Good News Barcelona

Del cinema a la gestió municipal, els Moments Estel·lars del 2025

Barcelona no descansa, gairebé ni en període festiu. Té vida pròpia, dinamisme i grapats d’històries…

24 de desembre de 2025
  • Creativitat

Animals fantàstics i on trobar-los, abans que Harry Potter existís

El Centre d’Art Amatller i el MEV – Museu d’Art Medieval presenten 'La Biblioteca Fantàstica…

23 de desembre de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Regals que emocionen: concerts, teatre i exposicions d’art a Barcelona

Aquest Nadal sorprèn amb experiències culturals sota l’arbre, detalls especials que es converteixen en moments…

23 de desembre de 2025
  • Good News Barcelona

La tecnologia com a aliada de la seguretat laboral

Eurecat impulsa projectes innovadors en seguretat laboral i prevenció de riscos que combinen tecnologia, salut…

23 de desembre de 2025