Els futbolistes aposten per la carn que no és carn amb l'entrada a l'accionariat de l'empresa emergent barcelonina fundada per Marc Coloma i Bernat Añaños, present ja en 16 països
Marc Coloma i Bernat Añaños, socis fundadors d'Heura.
Heura Foods capta fons per finançar el seu ambiciós projecte de creixement. L’empresa barcelonina de productes de base 100% vegetal que imiten a la carn de pollastre o vedella ha aixecat en menys de 24 hores quatre milions d’euros a través d’una campanya de crowdfunding i ha donat entrada al seu capital a futbolistes com Saúl Ñíguez, Cesc Fàbregas, Borja Iglesias, Sergi Roberto i el britànic Chris Smalling.
Amb aquesta inversió, aquests esportistes d’elit s’apunten al furor internacional que existeix per la proteïna vegetal i totes les alternatives al consum de carn, un fenomen que ja no està únicament vinculat als consumidors vegans, sinó a un segment de ciutadans cada vegada més ampli que prefereixen reduir el consum de carn en la seva dieta per raons de salut, de conscienciació animal o per minimitzar l’impacte mediambiental de la indústria mundial de la carn.
Més de 3.000 inversors han participat en aquesta ronda de quatre milions d’euros: el 49% són joves d’entre 18 i 30 anys i un 35% tenen edats compreses entre els 31 i 40 anys. Tots ells i els cinc futbolistes se sumen a l’accionariat d’Heura, en què també participen fons internacionals com New Crop Capital (EUA), Green Monday (Hong Kong), Kale United (Suècia) i Tech Transfer Agrifood (Espanya). A més, són socis de l’empresa inversors com el fundador de Glovo, Oscar Pierre, i el belga Michiel van Deursen.
Heura ha estat classificada com una de les startup de major creixement a Europa, amb una alça en l’últim any que ve del 500%. Els seus productes vegetals que imiten la carn poden adquirir ja en supermercats de 16 països —com Espanya, Regne Unit, Singapur, Egipte, Holanda, Canadà o França—, encara que Heura també té com una de les seves principals línies de negoci els restaurants.
“Encara queda molta feina per davant per construir el sistema alimentari ètic i sostenible que volem, però comptar amb el suport de Good Rebels com Saul, Cesc, Sergi, Borja o Chris fa que estiguem un pas més a prop”, explica Bernat Añaños, cofundador d’Heura. “Tot aquest suport ens dóna força a tots els nivells per seguir empenyent en l’àmbit global la nostra missió, és un orgull comptar amb el suport de tots aquests esportistes d’elit”, ha afegit Marc Coloma, conseller delegat i cofundador d’Heura.
Tots dos es defineixen com “activistes”, ja que la seva principal missió no és només que la proteïna vegetal sigui un complement o una opció més a l’hora d’alimentar-se, sinó aconseguir “que els animals estiguin fora de l’equació de producció de proteïna”, és a dir, que desaparegui la ramaderia.
Amb gairebé 60 anys, Cristina Castañer va decidir donar un gir a la seva vida…
La nova planta, que es posarà en marxa al llarg de tardor, comptarà amb una…
En els últims anys, la sostenibilitat s'ha convertit no només en una necessitat per al…
Amb una trajectòria marcada per la cerca de projectes híbrids, flexibles i generosos amb el…
Els ciclistes desfilaran des de Sant Pau a la Sagrada Família el 2 de juliol,…
Aquest accelerador de partícules permetrà desenvolupar medicaments essencials per al diagnòstic i tractament personalitzat de…