Gastronomia

Damm fitxa als germans Roca per a la nova cervesa Duet

Duet és una cervesa àcida, en la que el Celler de Can Roca i Damm han treballat dos anys, elaborada amb l'antic estil sour, a base d'ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta, que en els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials

La cervesera Damm fa la seva primera incursió en l’elaboració a l’antic estil sour de la mà dels germans Roca i la creació de Duet, la nova cervesa àcida de la marca. El resultat és una sour ale, una cervesa àcida, equilibrada i molt gastronòmica apta per maridar amb peixos, marisc i altres productes de mar, i en què els mestres cervesers de Damm han treballat durant els dos últims anys amb el Celler de Can Roca.

La nova Duet s’elabora amb most de malta d’ordi i most de raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta, a la qual s’afegeixen bacteris làctics (Lactobacilus) per aportar acidesa i els llevats Ale per completar la seva fermentació. Aquesta serà la distinció de Duet en el mercat ja que algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita —normalment fruits vermells— per equilibrar el punt agre, un element que els germans Roca han substituït per la garnatxa.

Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, ha explicat que el raïm no només aporta complexitat, verticalitat i una textura sedosa, sinó que a més atorga frescor, “el toc Mediterrani”. En línia amb l’estratègia de la companyia Damm i el seu compromís amb la cultura i la sostenibilitat de la Mediterrània, a més d’incorporar un nou mètode d’elaboració.

La nova cervesa està disponible a la botiga en línia de Damm i en els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana que ve es donarà a conèixer a l’estand de Damm al Fòrum Gastronòmic Barcelona.

Els germans Roca i responsables de Damm durant la presentació de Duet.

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

Els snacks saludables de PLESH preparen el seu salt als grans supermercats nacionals

Les barretes i ‘grageas’ de xocolata sense sucres afegits que ha creat aquesta ‘startup’ catalana…

27 d'agost de 2025
  • Barcelona Futur

Esperant la nova Rambla

El passeig manté unes llargues obres que són el primer pas per renovar l’oferta comercial…

27 d'agost de 2025
  • Creativitat

Barcelona impulsa marques emergents per a convertir-se en capital mundial de la moda

Des de 2019, el programa Barcelona Fashion Forward ha acompanyat en el seu procés de…

26 d'agost de 2025
  • Ecosistema emprenedor

Trent posa el focus en nous dissenyadors emergents per al seu model de lloguer de moda

La plataforma que ha vestit estrelles com Rosalía i Karol G se centra ara en…

26 d'agost de 2025
  • Good News Barcelona

Portal de l’Àngel avança en les obres per mudar la seva pell

L'avinguda renova el seu paviment en una reforma que va més enllà d'allò estètic, en…

26 d'agost de 2025
  • Good News Barcelona

La vela busca popularitzar-se amb un nou format de competició escolar

Barcelona Capital Nàutica i la Federació Catalana de Vela impulsen un nou programa que aspira…

26 d'agost de 2025