Gastronomia

Damm fitxa als germans Roca per a la nova cervesa Duet

Duet és una cervesa àcida, en la que el Celler de Can Roca i Damm han treballat dos anys, elaborada amb l'antic estil sour, a base d'ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta, que en els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials

La cervesera Damm fa la seva primera incursió en l’elaboració a l’antic estil sour de la mà dels germans Roca i la creació de Duet, la nova cervesa àcida de la marca. El resultat és una sour ale, una cervesa àcida, equilibrada i molt gastronòmica apta per maridar amb peixos, marisc i altres productes de mar, i en què els mestres cervesers de Damm han treballat durant els dos últims anys amb el Celler de Can Roca.

La nova Duet s’elabora amb most de malta d’ordi i most de raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta, a la qual s’afegeixen bacteris làctics (Lactobacilus) per aportar acidesa i els llevats Ale per completar la seva fermentació. Aquesta serà la distinció de Duet en el mercat ja que algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita —normalment fruits vermells— per equilibrar el punt agre, un element que els germans Roca han substituït per la garnatxa.

Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, ha explicat que el raïm no només aporta complexitat, verticalitat i una textura sedosa, sinó que a més atorga frescor, “el toc Mediterrani”. En línia amb l’estratègia de la companyia Damm i el seu compromís amb la cultura i la sostenibilitat de la Mediterrània, a més d’incorporar un nou mètode d’elaboració.

La nova cervesa està disponible a la botiga en línia de Damm i en els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana que ve es donarà a conèixer a l’estand de Damm al Fòrum Gastronòmic Barcelona.

Els germans Roca i responsables de Damm durant la presentació de Duet.

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025
  • Opinió

El Pare Coratge i els seus fills (se’n van de rave)

Malgrat els seus excessos i incongruències, 'Sirât' ha retornat el cinema al terreny frondós de…

13 de juny de 2025
  • Opinió

22@: el pulmó de la Barcelona tecnològica

Què fa de Barcelona una de les ciutats més apreciades a tot el món? L'arquitectura,…

13 de juny de 2025
  • Professionals

La llibretera romana

Enmig de novetats i clàssics d’escriptores i escriptors del seu país, la Cecilia Ricciarelli ha…

13 de juny de 2025