Barcelona retailer

El ‘delivery’: Un motor imparable per als negocis

La tendència continua en auge i és una part indispensable de Barcelona

La comoditat de gaudir d’un àpat deliciós sense sortir de casa ha portat a la creixent popularitat del delivery, on simplement agafant el telèfon o utilitzant una aplicació, podem seleccionar els nostres plats preferits de restaurants locals i rebre’ls directament a la nostra porta. Una opció especialment atractiva durant els calorosos dies d’aquest estiu.

El delivery no és només una moda passatgera, sinó un model de negoci en constant creixement i evolució. Segons estudis de CB Insights, Research & Markets, s’estima que el volum global del delivery arribarà als 320.000 milions de dòlars l’any 2029, duplicant les xifres registrades el 2022, que ja van arribar a una xifra astronòmica: 140.000 milions de dòlars.

Davant d’aquesta realitat, els retailers no podem quedar-nos enrere i hem d’estar atents a les noves oportunitats que ofereix aquest mercat en expansió. Abans, els restaurants només es limitaven a oferir l’opció de menjar al mateix local o emportar-se’l per consumir-lo a casa, però avui en dia, el delivery s’ha tornat essencial per a la indústria, i també, hauria de ser-ho per als mercats d’abastiment.

La majoria dels establiments gastronòmics s’han sumat a aquesta tendència, permetent-los expandir el seu abast, augmentar els seus beneficis i créixer sense necessitat d’obrir més locals físics, la qual cosa ha portat a una reducció significativa dels costos operatius.

Encara que, cal dir-ho tot, aquest auge en la demanda de comandes online també planteja reptes. Per enfrontar l’augment de comandes i mantenir la qualitat del servei, els negocis han de reorganitzar-se internament i implementar fluxos de treball més eficients, sense oblidar la importància de garantir una atenció local propera als clients.

Un cas destacat del delivery a Barcelona és el de NomoMoto del Grupo Nomo, que va tenir èxit fins i tot abans de l’existència de plataformes com Glovo. Inicialment concebut com un servei d’habitacions d’hotel, però sense estar a l’hotel, es va convertir en tot un referent.

Un altre clar exemple d’èxit de delivery és el restaurant GOXO de Dabiz Muñoz, que va arribar a Barcelona el 2020. Aquest reconegut xef espanyol, valorat pel seu enfocament avantguardista en la gastronomia i guardonat amb tres estrelles Michelin, va saber llegir les circumstàncies generades per la pandèmia i va fundar aquest establiment que ofereix alta cuina a casa.

L’auge en la demanda de comandes online també planteja reptes: els negocis han de reorganitzar-se internament i implementar fluxos de treball més eficients

A més a més, marques com Vicio han sabut destacar-se gràcies al seu enfocament en la qualitat del producte, envasos exclusius i una campanya de comunicació d’èxit. La seva oferta única de servei a domicili a través de la plataforma Glovo, combinada amb la possibilitat de consumir a locals físics, ha impulsat el seu èxit en vendes.

A més de menjar, el delivery s’ha expandit a altres àrees, com ara Funky Bakers, que ofereix pastissos, entrepans i pans i que tant va fer parlar amb un enfocament sostenible en fer les entregues mitjançant repartidors en bicicleta.

Oriol de Pablo i Aleix Puig, cofundadors i coCEOs de VICIO

Per tenir un servei de lliurament d’èxit i beneficiós per als negocis, és fonamental comptar amb una línia exclusiva per a comandes, ja sigui un número de telèfon, WhatsApp o una plataforma de comerç electrònic. L’atenció al client ha de ser una prioritat, seleccionant i capacitant un equip competent i amable que garanteixi una bona experiència.

L’elecció d’envasos adequats, preferiblement sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, demostra el compromís amb la responsabilitat social i mediambiental. A més a més, una entrega ràpida i eficient és crucial per assegurar la satisfacció del client, que és molt important que torni perquè ha tingut una bona experiència.

Compartir
Publicado por
Jorge Mas

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

El conductor de l’emoció

La històrica Casa Degli Italiani ha inaugurat l’exposició fotogràfica sobre Tazio Nuvolari, El conductor de…

12 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

‘Il martello catalano’: l’home que va convertir els cromos de Panini en un fenomen a Espanya

Des de Torroella de Montgrí, Panini España distribueix més de 100 milions de sobres cada…

12 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona empodera la gent gran per gaudir d’una vida activa

Amb el pas dels anys la societat barcelonina no només ha guanyat en qualitat de…

12 d'octubre de 2025
  • El Bar del Post

Toni Rodríguez Piris: La lenta forja d’un escriptor

Somriu, recolzat a la barra amb un cafè americà fumejant, deixant-se transportar per les poques…

11 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona es consolida com a capital científica amb l’arribada del centre Fraunhofer

El nou centre se situarà en el Parc Científic de Barcelona i representarà un "salt…

11 d'octubre de 2025
  • Opinió

On són els mecenes de la clàssica?

El mecenatge musical de Barcelona encara es troba molt lluny d’arribar al d’altres formes artístiques

10 d'octubre de 2025