Gastronomia

El Bar Martínez de Barcelona guanya la segona edició del concurs a la millor canya de cervesa

Els deu finalistes han hagut de demostrar aquest dilluns les seves habilitats als tiradors davant d'un jurat reunit a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Dos mil euros per ser l’establiment que millor tira la canya d’Estrella Damm a Catalunya. Aquest és el premi que s’ha endut aquest dilluns el Bar Martínez de Barcelona, que ha estat el guanyador de la segona edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm. El Bar Marisqueria Ismael, de Santa Perpètua de Mogoda, i el Rustic BCN, de Barcelona, han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.

Prop de 500 establiments de Catalunya van presentar la seva candidatura per participar en aquest concurs. Per fer-ho, havien de gravar a un dels seus professionals tirant una canya i pujar el vídeo a la plataforma Bar Manager, l’aplicació amb la qual Damm es relaciona amb els seus clients del sector de l’hostaleria.  D’entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes que, aquest dilluns, han hagut de demostrar les seves habilitats als tiradors en la part presencial del concurs, celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participants a la final han estat la tècnica utilitzada, així com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra.

Segons Damm, per aconseguir la canya perfecta cal fer servir una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa, coronant-la.

El guanyador d’aquesta segona edició ha estat Óscar Puertas, del Bar Martínez de Barcelona, que ha rebut un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón del Bar Marisqueria Ismael de Santa Perpètua de Mogoda, i el tercer, per a Marta Jiménez del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut 1.000 euros i 500 euros de premi respectivament. Els altres set finalistes que s’han disputat el podi han estat el Bar Punt 5 de Figueres, Barram de Mataró, Frida Restaurant de Tarragona, La Bodega Moderna de Barcelona, Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei, Restaurant Neptú de Girona i  The NewPort Gastrobar de Roses. 

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

Accure Therapeutics rep 1,5 milions d’euros per a un fàrmac innovador per al Parkinson

A més del medicament per al tractament del Parkinson, pel qual han obtingut subvencions de…

16 de juny de 2025
  • Opinió

Neurodivergents a taula

Cada cop més restaurants i hotels de Barcelona comencen a mirar el món des d’altres…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Collboni repassarà els reptes de Barcelona en l’equador de mandat a Moments Estel·lars

L'alcalde farà balanç de la situació de la capital catalana i la seva visió per…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025