Gastronomia

El Gastronòmic Fòrum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals

Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona, ha guanyat el premi al millor Cuiner 2022. El saló tornarà a celebrar-se a Fira de Barcelona del 6 al 8 de novembre de 2023.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha reunit més de 16.000 professionals, restauradors, compradors i distribuïdors en l’esdeveniment que s’ha celebrat fins aquest dimecres a Fira de Barcelona. 300 expositors i 140 ponents han participat en el saló gastronòmic, on han tingut especial protagonisme els aliments vegetals i la cuina sostenible i compromesa socialment.

Els responsables del Gastronòmic Fòrum Barcelona han celebrat que hagi estat un “referent per a la dinamització econòmica del sector”, la capacitat d’innovació i la voluntat de debatre els grans reptes i tendències del món de la cuina. L’organització ha anunciat que el saló es tornarà a celebrar al mateix indret del 6 al 8 de novembre de 2023.

En un comunicat, han explicat que en el fòrum s’han lliurat els premis de diversos concursos. Així el Cuiner 2022 se l’ha emportat Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona. Els premis Innoforum han reconegut productes innovadors com les tallarines sostenibles i la mel amb cacau. Els premis Josep Mercader han distingit la trajectòria del restaurant centenari Can Culleretes de Barcelona i la del xef Víctor Quintillà, de Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, entre altres locals i especialitats.

Pel que fa a la cuina dolça, Panes Creativos i L’Atelier Barcelona s’han proclamat guanyadors del VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Gastronomic Fòrum Barcelona també ha estat escenari de la cerimònia de lliurament dels premis internacionals We’re Smart World Awards, que reconeixen els millors establiments de cuina vegetal del món, i en els quals De Nieuwe Winkel, dels Països Baixos, del xef Emile van der Staak, ha rebut el premi al millor restaurant de cuina vegetal, informa ACN.

El Invernadero de Madrid, de Rodrigo de la Calle, s’ha alçat amb el segon lloc en aquesta categoria i el seu restaurant Virens de Barcelona ha guanyat en la categoria Discovery Award.

D’altra banda, han explicat que el Banc dels Aliments té previst recuperar més de 1.500 quilos d’excedents alimentaris del saló que distribuirà entre els seus usuaris.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Xavi Casinos: La mirada de la Gran Barcelona

Observa l’avançament gradual de la cendra, mentre degusta el fum inhalat del Romeo y Julieta…

20 de desembre de 2025
  • Opinió

El meu Verdaguer

Ferran Dordal i Albert Prat provoquen unes ganes boges de tornar a endinsar-se en l’univers…

20 de desembre de 2025
  • Escena

Jordi Garreta: “Un sap si realment vol ser actor en els moments difícils”

Jordi Garreta parla amb la calma de qui acaba de baixar d’un viatge intens. Després…

20 de desembre de 2025
  • Professionals

De programador a arquitecte informàtic: quan formar-se marca la diferència

La formació contínua com a motor de creixement professional en un sector en constant evolució

19 de desembre de 2025
  • Professionals

Una barcelonina a Pàdua

Com tants altres joves universitaris, Anna Trilla va marxar d’Erasmus. Era estudiant de Psicologia a…

19 de desembre de 2025
  • Opinió

L’empremta de la innovació al 22@

Un gran percentatge de les més de 12.000 empreses que acull el 22@ són de…

19 de desembre de 2025