Gastronomia

El Gastronòmic Fòrum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals

Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona, ha guanyat el premi al millor Cuiner 2022. El saló tornarà a celebrar-se a Fira de Barcelona del 6 al 8 de novembre de 2023.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha reunit més de 16.000 professionals, restauradors, compradors i distribuïdors en l’esdeveniment que s’ha celebrat fins aquest dimecres a Fira de Barcelona. 300 expositors i 140 ponents han participat en el saló gastronòmic, on han tingut especial protagonisme els aliments vegetals i la cuina sostenible i compromesa socialment.

Els responsables del Gastronòmic Fòrum Barcelona han celebrat que hagi estat un “referent per a la dinamització econòmica del sector”, la capacitat d’innovació i la voluntat de debatre els grans reptes i tendències del món de la cuina. L’organització ha anunciat que el saló es tornarà a celebrar al mateix indret del 6 al 8 de novembre de 2023.

En un comunicat, han explicat que en el fòrum s’han lliurat els premis de diversos concursos. Així el Cuiner 2022 se l’ha emportat Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona. Els premis Innoforum han reconegut productes innovadors com les tallarines sostenibles i la mel amb cacau. Els premis Josep Mercader han distingit la trajectòria del restaurant centenari Can Culleretes de Barcelona i la del xef Víctor Quintillà, de Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, entre altres locals i especialitats.

Pel que fa a la cuina dolça, Panes Creativos i L’Atelier Barcelona s’han proclamat guanyadors del VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Gastronomic Fòrum Barcelona també ha estat escenari de la cerimònia de lliurament dels premis internacionals We’re Smart World Awards, que reconeixen els millors establiments de cuina vegetal del món, i en els quals De Nieuwe Winkel, dels Països Baixos, del xef Emile van der Staak, ha rebut el premi al millor restaurant de cuina vegetal, informa ACN.

El Invernadero de Madrid, de Rodrigo de la Calle, s’ha alçat amb el segon lloc en aquesta categoria i el seu restaurant Virens de Barcelona ha guanyat en la categoria Discovery Award.

D’altra banda, han explicat que el Banc dels Aliments té previst recuperar més de 1.500 quilos d’excedents alimentaris del saló que distribuirà entre els seus usuaris.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

Accure Therapeutics rep 1,5 milions d’euros per a un fàrmac innovador per al Parkinson

A més del medicament per al tractament del Parkinson, pel qual han obtingut subvencions de…

16 de juny de 2025
  • Opinió

Neurodivergents a taula

Cada cop més restaurants i hotels de Barcelona comencen a mirar el món des d’altres…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Collboni repassarà els reptes de Barcelona en l’equador de mandat a Moments Estel·lars

L'alcalde farà balanç de la situació de la capital catalana i la seva visió per…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025