Gastronomia

El Gastronòmic Fòrum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals

Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona, ha guanyat el premi al millor Cuiner 2022. El saló tornarà a celebrar-se a Fira de Barcelona del 6 al 8 de novembre de 2023.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha reunit més de 16.000 professionals, restauradors, compradors i distribuïdors en l’esdeveniment que s’ha celebrat fins aquest dimecres a Fira de Barcelona. 300 expositors i 140 ponents han participat en el saló gastronòmic, on han tingut especial protagonisme els aliments vegetals i la cuina sostenible i compromesa socialment.

Els responsables del Gastronòmic Fòrum Barcelona han celebrat que hagi estat un “referent per a la dinamització econòmica del sector”, la capacitat d’innovació i la voluntat de debatre els grans reptes i tendències del món de la cuina. L’organització ha anunciat que el saló es tornarà a celebrar al mateix indret del 6 al 8 de novembre de 2023.

En un comunicat, han explicat que en el fòrum s’han lliurat els premis de diversos concursos. Així el Cuiner 2022 se l’ha emportat Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona. Els premis Innoforum han reconegut productes innovadors com les tallarines sostenibles i la mel amb cacau. Els premis Josep Mercader han distingit la trajectòria del restaurant centenari Can Culleretes de Barcelona i la del xef Víctor Quintillà, de Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, entre altres locals i especialitats.

Pel que fa a la cuina dolça, Panes Creativos i L’Atelier Barcelona s’han proclamat guanyadors del VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Gastronomic Fòrum Barcelona també ha estat escenari de la cerimònia de lliurament dels premis internacionals We’re Smart World Awards, que reconeixen els millors establiments de cuina vegetal del món, i en els quals De Nieuwe Winkel, dels Països Baixos, del xef Emile van der Staak, ha rebut el premi al millor restaurant de cuina vegetal, informa ACN.

El Invernadero de Madrid, de Rodrigo de la Calle, s’ha alçat amb el segon lloc en aquesta categoria i el seu restaurant Virens de Barcelona ha guanyat en la categoria Discovery Award.

D’altra banda, han explicat que el Banc dels Aliments té previst recuperar més de 1.500 quilos d’excedents alimentaris del saló que distribuirà entre els seus usuaris.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Trencadís

El cinema a la fresca de la Sala Montjuïc es trasllada a les Tres Xemeneies

Del 27 de juny al 6 d'agost es podran gaudir d'una selecció de 18 pel·lícules…

30 d'abril de 2025
  • Creativitat

La Escocesa, residència d’art entre vidres trencats i edificis fabrils intel·ligents

L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

La japonesa NYK construirà la nova terminal de cotxes del port per 75 milions

La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025