Comencen les obres per adequar l'espai que acollirà el nou projecte gastronòmic del xef sevillà, que preveu inaugurar-se a la primavera
Friedrich von Schönburg, director de El Palace, amb Ricardo Acquista, Anna Gotanegra i Rafa Zafra.
Rafa Zafra ja té nom per al seu segon restaurant a Barcelona. Fa unes setmanes va transcendir l’acord del xef amb els propietaris de l’Hotel El Palace Barcelona per obrir un nou restaurant a l’espai que havia ocupat el Caelis de Romain Fornell i que ja s’ha començat a reformar per acollir el projecte del cuiner sevillà.
El nou establiment es dirà Amar Barcelona i es preveu que obri les portes a la primavera. Es tracta d’un nom que fa al·lusió als restaurants Estimar Barcelona i Estimar Madrid i també a la passió de Zafra pels productes del mar. “Amar Barcelona és estimar el mar, el Mediterrani, les nostres cultures i tradicions”, assenyalen des de l’Hotel El Palace.
L’emblemàtic saló on s’ubicarà Amar Barcelona, caracteritzat per les seves grans làmpades, s’està adaptant per “conjugar modernitat i tradició, en una casualització del luxe que es pugui gaudir a la sala a més del paladar”, expliquen.
Rafa Zafra inaugurarà aquest nou projecte amb la seva parella i directora d’Estimar Barcelona, Anna Gotanegra, filla d’una destacada família de pescadors de Roses; i el xef argentí Ricardo Acquista, deixeble d’elBulli, xef executiu de Heart Ibiza i col·laborador habitual de Zafra des de fa més de deu anys.
Nascut a Sevilla, Zafra ha viscut la cuina des de petit, de la mà de la seva família, que s’encarregava de l’antiga Posada d’Alcalá. Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Sevilla Heliopolis i va completar la seva experiència treballant a les cuines de grans xefs com Tristán, a Mallorca, i Arzak, a Sant Sebastià, a més d’haver cursat diversos seminaris de pastisseria amb Paco Torreblanca.
A la Hacienda Benazuza inicia la seva relació amb els germans Ferrán i Albert Adrià, circumstància que marca un punt d’inflexió a la seva carrera. Amb tan sols 26 anys, va guanyar i va conservar dues estrelles Michelin i 2 sols a la guia Repsol. El 2010, va col·laborar amb els Adrià en l’obertura i el desenvolupament dels seus nous locals a Barcelona i aquell mateix any, es converteix en assessor gastronòmic d’hotels Oasis, treballant a Espanya i Cancún. Actualment, a més dels restaurants Estimar de Barcelona i Madrid gestiona Casa Jondal, a Eivissa.
L’Hotel El Palace és el cinc estrelles més antic de Barcelona i, des del 2011, pertany al multimilionari empresari algerià Ali Haddad. Amb 120 habitacions, l’establiment està dirigit per Friedrich von Schönburg, fill de Maria Lluïsa de Prússia i del Comte Rudi, que en accedir al càrrec es va convertir en el director més jove d’Europa d’un cinc estrelles gran luxe.
La Fundació Caixa d’Enginyers, la UOC i l’Institut d’Estudis Financers han posat en marxa la…
La 30a Nit de l’Empresa de Cecot es veu marcada pel valor del reconeixement, la…
Enmig de la gatzara urbana, Caixaforum Barcelona obre les portes a una experiència que va…
El Museu Marítim acollirà el dissabte 25 d’octubre la gran trobada anual dels professionals nouvinguts…
En un moment d'incertesa i desconfiança en el present i el futur, i molt especialment…
La històrica Casa Degli Italiani ha inaugurat l’exposició fotogràfica sobre Tazio Nuvolari, El conductor de…