Gastronomia

El nou restaurant de Rafa Zafra a El Palace es dirà Amar Barcelona

Comencen les obres per adequar l'espai que acollirà el nou projecte gastronòmic del xef sevillà, que preveu inaugurar-se a la primavera

Rafa Zafra ja té nom per al seu segon restaurant a Barcelona. Fa unes setmanes va transcendir l’acord del xef amb els propietaris de l’Hotel El Palace Barcelona per obrir un nou restaurant a l’espai que havia ocupat el Caelis de Romain Fornell i que ja s’ha començat a reformar per acollir el projecte del cuiner sevillà.

El nou establiment es dirà Amar Barcelona i es preveu que obri les portes a la primavera. Es tracta d’un nom que fa al·lusió als restaurants Estimar Barcelona i Estimar Madrid i també a la passió de Zafra pels productes del mar. “Amar Barcelona és estimar el mar, el Mediterrani, les nostres cultures i tradicions”, assenyalen des de l’Hotel El Palace.

L’emblemàtic saló on s’ubicarà Amar Barcelona, caracteritzat per les seves grans làmpades, s’està adaptant per “conjugar modernitat i tradició, en una casualització del luxe que es pugui gaudir a la sala a més del paladar”, expliquen.

Rafa Zafra, amb una de les espectaculars làmpades del saló que acollirà Amar Barcelona.

Rafa Zafra inaugurarà aquest nou projecte amb la seva parella i directora d’Estimar Barcelona, ​​Anna Gotanegra, filla d’una destacada família de pescadors de Roses; i el xef argentí Ricardo Acquista, deixeble d’elBulli, xef executiu de Heart Ibiza i col·laborador habitual de Zafra des de fa més de deu anys.

Nascut a Sevilla, Zafra ha viscut la cuina des de petit, de la mà de la seva família, que s’encarregava de l’antiga Posada d’Alcalá. Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Sevilla Heliopolis i va completar la seva experiència treballant a les cuines de grans xefs com Tristán, a Mallorca, i Arzak, a Sant Sebastià, a més d’haver cursat diversos seminaris de pastisseria amb Paco Torreblanca.

A la Hacienda Benazuza inicia la seva relació amb els germans Ferrán i Albert Adrià, circumstància que marca un punt d’inflexió a la seva carrera. Amb tan sols 26 anys, va guanyar i va conservar dues estrelles Michelin i 2 sols a la guia Repsol. El 2010, va col·laborar amb els Adrià en l’obertura i el desenvolupament dels seus nous locals a Barcelona i aquell mateix any, es converteix en assessor gastronòmic d’hotels Oasis, treballant a Espanya i Cancún. Actualment, a més dels restaurants Estimar de Barcelona i Madrid gestiona Casa Jondal, a Eivissa.

L’Hotel El Palace és el cinc estrelles més antic de Barcelona i, des del 2011, pertany al multimilionari empresari algerià Ali Haddad. Amb 120 habitacions, l’establiment està dirigit per Friedrich von Schönburg, fill de Maria Lluïsa de Prússia i del Comte Rudi, que en accedir al càrrec es va convertir en el director més jove d’Europa d’un cinc estrelles gran luxe.

Dempeus, Friedrich von Schönburg i Anna Gotanegra; asseguts, els xefs Rafa Zafra i Ricardo Acquista.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025
  • Opinió

El Pare Coratge i els seus fills (se’n van de rave)

Malgrat els seus excessos i incongruències, 'Sirât' ha retornat el cinema al terreny frondós de…

13 de juny de 2025
  • Opinió

22@: el pulmó de la Barcelona tecnològica

Què fa de Barcelona una de les ciutats més apreciades a tot el món? L'arquitectura,…

13 de juny de 2025
  • Professionals

La llibretera romana

Enmig de novetats i clàssics d’escriptores i escriptors del seu país, la Cecilia Ricciarelli ha…

13 de juny de 2025