Gastronomia

El restaurant Caelis, liderat per Romain Fornell, fa 20 anys

Ubicat a l'Hotel Ohla Barcelona, a la Via Laietana, l'establiment compta amb una estrella Michelin des de pràcticament la seva obertura

El xef Romain Fornell ha celebrat aquest dilluns el 20è aniversari del restaurant Caelis amb un dinar gastronòmic amb alguns dels cuiners més rellevants del panorama nacional. Noms com Nandu Jubany, Joan Roca, Carles Gaig, Xavier Pellicer, Paolo Casagrande, Albert Adrià, Rafa Peña, Hideki Matsuhisa, Oriol Ivern, Fran López, Víctor Torres, David Andrés, Javier Torres, Sergio Torres i Óscar Manresa han volgut acompanyar el xef nascut a Tolosa a la celebració que ha tingut lloc a l’hotel Ohla Barcelona.

“Avui és un dia molt especial. Quan vam iniciar aquesta aventura, poc podíem esperar que aquest projecte gastronòmic arribés tan lluny. Pensàvem en el servei següent, plat a plat, dia a dia, i avui celebrem dues dècades d’una història apassionant”, ha explicat Fornell, que ha agraït el suport incondicional dels seus col·legues de gremi.

Romain Fornell va obrir les portes del Caelis el 2004 a l’Hotel Ritz de Barcelona (actualment, Hotel El Palace) amb una proposta personal que harmonitzava arrels, avantguarda i creativitat, combinant la tradició culinària francesa i catalana amb tècniques innovadores. El xef volia demostrar que la cuina d’hotel no estava renyida amb l’alta gastronomia. Tot just un any després d’obrir les portes, Caelis va obtenir una estrella Michelin, un reconeixement que manté fins a l’actualitat. El restaurant Caelis es va traslladar el 2017 a l’Hotel Ohla Barcelona, a la Via Laietana, un canvi d’ubicació que també va suposar una renovació de la seva proposta, obrint una nova etapa més contemporània.

Romain Fornell, a l’esquerra, celebra l’aniversari amb alguns dels xefs més importants de Catalunya.

Romain Fornell va néixer a Tolosa (França) el 1976. El 1994 va ingressar a la prestigiosa Escola d’Hostaleria de Tolosa on va ser elegit el Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées. Després de treballar en reconeguts restaurants francesos, el 1996 es va traslladar a Barcelona com a segon del restaurant La Maison du Languedoc Rousillon. El 1997 va tornar al país gal per treballar amb Michel Sarran i, posteriorment, amb Alain Ducasse. El 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a la Lozère, on va donar a conèixer el seu potencial creatiu i pel qual el 2001 va obtenir la seva primera estrella Michelin convertint-se, amb només 24 anys, en el cuiner més jove a aconseguir-la.

El 2002 va tornar a Barcelona, on resideix des de llavors, per posar-se al capdavant del restaurant Diana de l’Hotel Ritz, que el 2004 es va convertir en el Caelis, amb una filosofia pròpia i independent de l’hotel. A través del grup Goût Rouge, el xef posseeix altres restaurants a la capital catalana, com Tejada Mar, Azul Rooftop Barceloneta i Cafè Turó. A més, és director de tots els espais gastronòmics de l’Hotel Ohla Barcelona i de l’Hostal de la Gavina de S’Agaró.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Professionals

Cristina Castañer: “L’artesania s’està convertint en el nou gran luxe silenciós”

Amb gairebé 60 anys, Cristina Castañer va decidir donar un gir a la seva vida…

31 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

L’automobilística xinesa Chery aposta per Catalunya amb un nou centre de R+D a Cornellà

La nova planta, que es posarà en marxa al llarg de tardor, comptarà amb una…

31 de juliol de 2025
  • Professionals

“La IA ens ajuda a aconseguir l’excel·lència en els serveis als nostres clients”

En els últims anys, la sostenibilitat s'ha convertit no només en una necessitat per al…

31 de juliol de 2025
  • Creativitat

Dissenyar sistemes, no edificis: la visió de Josep Miàs

Amb una trajectòria marcada per la cerca de projectes híbrids, flexibles i generosos amb el…

29 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona inaugurarà el Tour de França 2026 amb un recorregut modernista

Els ciclistes desfilaran des de Sant Pau a la Sagrada Família el 2 de juliol,…

29 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Vall d’Hebron estrena el primer ciclotró públic de Catalunya per a produir radiofàrmacs

Aquest accelerador de partícules permetrà desenvolupar medicaments essencials per al diagnòstic i tractament personalitzat de…

28 de juliol de 2025