Gastronomia

Un forner i un pastisser de Barcelona guanyen el concurs al Millor Panettone 2022

Daniel Jordà, de Panes Creativos, i Eric Ortuño, de L'Atelier, s’han imposat als prop de 100 participants del certamen organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

El Gastronomic Forum Barcelona ha sigut un any més el marc escollit per la celebració del VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. En el certamen han participat gairebé cent participants i els dos guanyadors en aquesta ocasió han sigut un forner i un pastisser que tenen els seus obradors a Barcelona. Es tracta de Daniel Jordà, que ha guanyat el premi de millor panettone clàssic (amb fruites) i d’Eric Ortuño, que s’ha imposat en la categoria de recent creació al millor panettone de xocolata.

Llicenciat en Belles arts i tercera generació de forners, Daniel Jordà és el propietari de Panes Creativos, una fleca de Nou Barris que es defineix com un laboratori d’idees on es creen tota mena de pans especials, molts d’ells destinats a abastir als millors restaurants de la ciutat. Per la seva part, Eric Ortuño és xef pastisser i soci fundador de l’escola i pastisseria L’Atelier Barcelona, amb botiga al carrer Viladomat, a l’Eixample. Va començar la seva carrera l’any 1986 amb el xef Jean François Arnaud com a mestre. De 1993 a 1997 va ser segon pastisser d’ Yves Thuries, un dels pastissers més reconeguts de França. Ja a Barcelona, va ser xef pastisser i cap d’estudis de l’escola d’hostaleria Hofmann des de 2000 fins a 2018.

Entre els membres del jurat del concurs figuren destacats professionals del sector com Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga. D’origen italià, el panettone ha experimentat un autèntic boom en els últims deu anys al mercat espanyol, fins a convertir-se en un protagonista habitual de les sobretaules de Nadal.

Com passa habitualment, aquesta popularització ha vulgaritzat en bona part el producte, avui disponible a tots els supermercats. El premi de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona vol incidir, precisament, en distingir els panettones que es venen a les grans superfícies dels productes prèmium elaborats per forners i pastissers, fruit de produccions molt reduïdes, ingredients de la màxima qualitat i fets amb massa mare natural. Es tracta d’un dolç d’una elevadíssima complexitat tècnica i que requereix moltes hores de producció; en conseqüència són molt pocs els pastissers que opten per elaborar-lo directament, tot i que la tendència va l’alça, tal com es pot acreditar amb l’elevada participació registrada en el concurs.

En les passades edicions han estat premiats Dolç par Yan Duytsche (Sant Cugat) i Cal Jan (Torredembarra i Tarragona) (2021), Xocosave (2020), Cloudstreet (2019), Ochiai (2018), Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytshche (2016).

El panettone ha viscut un autèntic boom en els últims anys i ja és un protagonista més de Nadal.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025
  • Hashtag Barcelona

La foto de Collboni

El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…

29 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

DeepUll aixeca 50 milions per accelerar el diagnòstic de la sèpsia

L'empresa de tecnologia mèdica destinarà els recursos a la validació clínica de la seva solució

29 d'abril de 2025
  • Professionals

El patronat de la Fundació La Caixa relleva Ángel Simón com a conseller delegat de CriteriaCaixa

El president de Naturgy, Francisco Reynés, és designat nou membre del consell i serà nomenat…

29 d'abril de 2025