Good News Barcelona

Gastrodona, la cita de les dones de la cuina i la restauració

La segona edició de l'esdeveniment virtual reunirà 20 professionals reconegudes en el món de la gastronomia catalana per la seva trajectòria, però també empresàries, productores i elaboradores que estaran set hores davant dels fogons. La cita, el dimarts 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Una vintena de reconegudes professionals de la gastronomia es donaran cita el proper dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per participar en la segona edició de Gastrodona. L’esdeveniment reunirà davant dels fogons dones de la cuina i la restauració catalanes, però també empresàries, productores i elaboradores.

Seran set hores de cuina i pastisseria en directe —amb les elaboracions, demostracions i xerrades— fins a la realització de maridatges amb cervesa, que es podran seguir per streaming a través del canal de YouTube de Gastroevents online.

L’edició d’aquest any ha incrementat la participació fins a 20 professionals, amb una àmplia varietat de propostes per a tot tipus d’interessos, que són una font d’aprenentatge.

La jornada comptarà amb les intervencions de xefs com Ada Parellada (restaurant Semproniana, de Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, de Barcelona), Eli Farrero (restaurant El ventador, de Barruera), Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols, d’Olot); les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, de Barcelona), i la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, de Barcelona), qui maridarà les elaboracions que es preparin al llarg de la jornada amb cerveses Damm.

En el vessant més empresarial, Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur), Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar) i Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència).

També hi seran Patty Torres i Berta Argenté, responsables de She Bistro, projecte social que, a través de la cuina, forma i dona feina a dones víctimes de violència de gènere, incorporant-les al món laboral en establiments de restauració propis.

El 2021, es va celebrar la primera trobada, amb 16 participants i amb la xef Carme Ruscalleda al capdavant.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Opinió

Picasso en família

“Créixer entre dos artistes” vol mostrar estampes familiars de Picasso i com els seus fills…

6 de setembre de 2025
  • El Bar del Post

Carlota Font Castelló: Perquè de vida només n’hi ha una

Quan, poc després de morir el seu avi, Carlota Font Castelló va veure com un…

6 de setembre de 2025
  • Ecosistema emprenedor

La informàtica i3e s’acosta a les pimes després de superar els 35 milions d’euros

En els seus 25 anys de trajectòria, l'empresa de solucions tecnològiques, amb seu a l'Hospitalet…

5 de setembre de 2025
  • Professionals

El biòleg que estima els primats

Raúl Cabrera Porcel és biòleg i cuidador del parc zoològic de Barcelona, a l’àrea de…

5 de setembre de 2025
  • Creativitat

La fira SWAB reivindica Barcelona com a aparador de l’art contemporani

En la seva 18a edició, l'esdeveniment, que se celebrarà del 2 al 5 d'octubre en…

4 de setembre de 2025
  • Professionals

Dani Clará (Rosa Clará): “Vull seguir innovant sense perdre l’ADN”

Una conversa amb Rosa Clará i el seu fill, Dani Clará, sobre el passat, present…

4 de setembre de 2025