Gastronomia

L’històric restaurant de la Font del Gat reobre amb esperit de ‘merendero’

Gastronomia, música i cultura popular seran protagonistes d'un icònic espai que torna a la vida de la mà de Grup Confiteria

Va haver-hi una època en la qual el pla de cap de setmana de molts barcelonins incloïa pujar a una de les nombroses fonts de la ciutat i passar-hi l’estona menjant o prenent alguna cosa, xerrant, ballant o, simplement, contemplant. Una d’elles era la Font del Gat, immortalitzada amb la popular cançó infantil. Ara, l’icònic restaurant situat a Montjuïc reobre les seves portes reivindicant la naturalesa de les fontades, aquestes trobades al voltant d’una font que reunien veïns, amics i també desconeguts.

El Grup Confiteria ha estat l’encarregat de retornar a la vida l’emblemàtic establiment, tancat des de fa quatre anys arran de la pandèmia. El grup, especialitzat en locals de restauració històrics i en cocteleria, ha convertit l’edifici modernista de Puig i Cadafalch en un espai en el qual la música, la gastronomia i la cultura popular aniran de bracet. La Font del Gat se suma als locals de Grup Confiteria, que en una dècada ha adquirit i reformat 25 restaurants i cocteleries històriques, entre elles la Paradiso, reconeguda com una de les millors cocteleries del món.

Tant és així que el local, de 700 metres quadrats, aspira a acollir propostes culturals i d’oci diàriament, que aniran des de concerts en directe els dimecres amb La Fontada Musical fins als plats de restauradors de la ciutat maridats amb música els dijous, als Sopars del Gat. Els divendres i dissabtes prendrà protagonisme el jardí, amb un Vermut Musical i amb una proposta a l’aire lliure amb música, copes i, quan caigui la nit, música en directe i sopars a l’aire lliure. A més, dues vegades al mes es programaran sessions de cinema a la fresca acompanyades de còctels d’autor, amb l’objectiu de recuperar l’essència d’espai de trobada de l’indret.

Interior del restaurant de la Font del Gat.

Aquesta essència també es reflecteix en la gastronomia, que viatja a aquestes trobades al voltant de la font i del foc. Broquetes de carn, peixos i verdures cuinats a la brasa; arrossos preparats per xefs convidats i una carta regular amb plats típics com les croquetes, la coca de recapte i l’ensaladilla russa. Així, la nova proposta es proposa “respectar absolutament l’esperit popular que destil·la l’espai”, segons Lito Baldovinos, que va fundar el grup el 2014 al costat d’Enric Rebordosa. El grup ho farà amb un preu de 23 euros pel menú de broquetes, i de 21 euros pel menú d’arròs.

“Per a nosaltres, liderar l’obertura de la Font del Gat és una fita importantíssima pel llegat patrimonial i cultural que representa l’espai a la ciutat”, ha destacat el cofundador del grup, que ara compta amb uns 300 empleats. Per preservar aquest llegat inherent a la Font del Gat, la proposta va més enllà, i Grup Confiteria preveu formar un equip de petanca i organitzar jocs populars que acostin més l’espai als plans d’oci dels barcelonins del segle passat, buscant aquest esperit de merendero i de punt de trobada per als barcelonins.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025
  • Hashtag Barcelona

La foto de Collboni

El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…

29 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

DeepUll aixeca 50 milions per accelerar el diagnòstic de la sèpsia

L'empresa de tecnologia mèdica destinarà els recursos a la validació clínica de la seva solució

29 d'abril de 2025
  • Professionals

El patronat de la Fundació La Caixa relleva Ángel Simón com a conseller delegat de CriteriaCaixa

El president de Naturgy, Francisco Reynés, és designat nou membre del consell i serà nomenat…

29 d'abril de 2025