Ecosistema emprenedor

Ignite Copilot es llança a Llatinoamèrica amb la seva IA per a docents

La plataforma, que genera continguts i planificacions didàctiques d'acord amb la normativa, està immersa en una ronda de finançament amb la qual busca 500.000 euros per accelerar la seva expansió internacional

Les eines d’IA d’Ignite Copilot per generar recursos didàctics per a docents redoblen la seva aposta per la internacionalització. La edtech, que genera continguts i planificacions didàctiques amb formats diversos per a primària, secundària i FP, aspira a assolir 5.000 usuaris de pagament enguany, i vol fer-ho consolidant-se a Espanya però també desembarcant a Amèrica Llatina.

Per potenciar aquest procés tant d’expansió al mercat nacional com d’internacionalització, la startup ha llançat una ronda de finançament amb la qual vol reunir mig milió d’euros, com destaca el seu fundador, Ignacio Aso: “Fins ara l’operativa s’ha gestionat amb l’aportació de capital dels socis fundadors, però per aconseguir els reptes fixats, necessitem enfortir el nostre múscul financer”.

La iniciativa va emergir de l’experiència prèvia d’Aso en el llançament fa una dècada de l’empresa d’extraescolars vinculades a la tecnologia Ignite Serious Play, de la qual n’és el director general des de llavors. “Ja teníem experiència en l’ensenyament i la tecnologia, i això ens va portar a ser conscients de la dificultat dels professors a l’hora de programar classes, i més en una tipologia d’aula més complexa que abans”.

Reunint aquesta faceta tecnològica amb les necessitats detectades en l’àmbit didàctic, es van decidir a crear Ignite Copilot fa dos anys, com “una ajuda al docent, un copilot”. El projecte es va constituir com a empresa fa un any i mig, quan tres desenvolupadors que formaven part de la companyia d’extraescolars van fer el salt al nou projecte. “Durant el 2024 vam estar tancats per desenvolupar una eina impecable d’acord amb la normativa i testada amb mil docents de 150 centres”, relata Aso.

Enguany, Ignite Copilot s’ha atrevit a sortit al mercat, en un context de creixement del sector edtech a Catalunya. L’empresa, amb seu a Sant Cugat del Vallès, compta amb prop de 14.00 usuaris —amb 2.000 en format freemium i 300, de pagament— i està present en diverses grans escoles. Ara, té previst accelerar la seva expansió a nous centres i professionals entre maig i juny, període en el qual es comença a planificar el pròxim curs escolar.

“L’objectiu és acabar 2025 amb 5.000 usuaris de pagament”, insisteix Aso. Per arribar a aquesta xifra, la plataforma web pot sumar docents de manera individual, o bé centres educatius, que posen al servei dels seus professors les eines d’Ignite Copilot. Per als centres, el preu equival a uns 100 euros per docent a l’any, mentre que la versió de pagament individual és d’uns 12 euros mensuals.

La plataforma ‘online’ d’Ignite Copilot.

L’accés a Ignite Copilot es tradueix en un guany de temps. “És una eina de productivitat per al docent, que els allibera d’hores de documentació i planificació didàctica perquè les hi pugui destinar als seus alumnes”, destaca Aso. De fet, segons ell, un mestre estàndard destina unes 15 hores setmanals a preparar les seves sessions i a documentar-se, i la plataforma redueix aquest temps en un 70%: “Alliberem unes deu hores de mitjana a la setmana perquè el mestre pugui estar millor on més brilla: amb els alumnes”.

Ignite Copilot té en el punt de mira Mèxic, Colòmbia, Xile i Perú

I com funciona? “Com una Thermomix”, il·lustra Aso. I és que la plataforma disposa de tots els ingredients necessaris per desenvolupar una planificació didàctica sobre qualsevol tema, “els barreja, i crea una proposta didàctica adaptada i alineada amb els estàndards curriculars”. A més, el docent li dona indicacions per a la recepta: especifica en quantes sessions s’ha d’estructurar, detalla les necessitats especials presents a l’aula o indica si ha de tenir un enfocament interdisciplinari, entre altres elements. De fet, el software maximitza aquesta faceta multidisciplinària quan es tracta d’usuaris d’una mateixa escola, ja que permet generar planificacions compartides entre diversos professors.

Amb les seves possibilitats i amb l’estalvi de temps que representa per als docents, Ignite Copilot vol créixer en usuaris i centres a nivell nacional, però també a Llatinoamèrica, i és que posa el focus en mercats de parla hispana. En el punt de mira, com destaca Aso, situen a Mèxic, Colòmbia, Xile i el Perú, mentre aspiren també a preparar versions en català, gallec i basc amb els recursos que obtinguin amb la ronda de finançament en marxa.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Mari Pepa Colomer i Dolors Vives: Les aviadores de Barcelona

Dues pioneres catalanes que van conquistar els cels, desafiant a un món que reservava les…

7 de juliol de 2025
  • Opinió

Barcelona sense sostre, però amb ànima

Es diu Bartolomé, és alt i bon mosso, tindrà uns 70 anys, parla un castellà…

7 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

La Fundació Banc Sabadell premia els investigadors Alberto García-Basteiro i Sílvia Osuna

L'estudi per a desenvolupar nous tractaments i vacunes innovadores per a la tuberculosi, i el…

5 de juliol de 2025
  • Opinió

Adieu a La França

L’ancestral 'meublé' de Barcelona es converteix en un hotel turístic, esborrant encara més la fràgil…

5 de juliol de 2025
  • El Bar del Post

Ignacio Martínez de Pisón: La suma dels passos cap endavant

“Ja sé que no descobreixo res si dic que la perseverança és una de les…

5 de juliol de 2025
  • Barcelona Futur

Startups, Made in Barcelona

Aquesta setmana el The New Barcelona Post, com ja vam fer fa unes setmanes amb…

5 de juliol de 2025