Gastronomia

El japonès Os-Kuro bufa espelmes amb una carta renovada i opcions sense gluten

Per a celebrar el seu segon aniversari, el restaurant situat a l'Hotel Claris de Barcelona, incorpora una nova experiència Omakase, seguint la tradició nipona en què el comensal es deixa guiar per les recomanacions del xef

La saborosa i variada gastronomia és un dels grans atractius del Japó. Tanmateix, no cal viatjar fins al país nipó per a degustar algunes de les seves receptes més famoses, ja que el cor de Barcelona amaga alguns locals capaços de transportar el comensal als restaurants més autèntics de Tòquio, com Os-Kuro, situat a l’Hotel Claris de la capital catalana. Amb tot just dos anys de vida, el restaurant ha aconseguit consolidar-se en el panorama barceloní, gràcies a una sorprenent aposta: un japonès que no busca destacar per la seva cuina de fusió i modernitat, sinó reivindicar, i fins i tot elevar, l’autenticitat i la tradició de la rica gastronomia nipona, basant-se en productes de qualitat.

L’espai es troba dividit entre la zona del restaurant a la planta superior, i el Sushi Bar, dominat per la barra, en què l’equip de sushimen d’Os-Kuro —liderats per Brendan Ferrero, reconegut com el segon millor sushiman d’Espanya— fa gala de la seva impecable tècnica per a treballar amb les receptes crues. En la zona de restaurant, el foc és protagonista gràcies a la destresa de la tècnica robatayaki, la brasa ancestral japonesa, on es cuinen els peixos i mariscos més frescos de la mar i els millors productes importats directament del país nipó. Evocant el significat del seu nom, que refereix a la paraula Kuro que en japonès significa negre, el local juga amb llums i ombres per a construir una atmosfera íntima i sofisticada.

“Potser Os-Kuro és el japonès més atípic de Barcelona, aquí no fem fusió, sinó tradició”, defensa Joaquim Clos, director de Derby Hotels —grup al qual pertany l’Hotel Claris— que va decidir inaugurar fa només dos anys aquest restaurant, arran de la seva passió i devoció per la gastronomia japonesa. Per a celebrar aquests dos anys de trajectòria, el local revalida la seva aposta per la tradició amb un menú renovat, que incorpora noves elaboracions del xef executiu, Pedro Salillas.

Així, el restaurant estrena una nova oferta Omakase, una vivència gastronòmica única i totalment personalitzada amb ingredients frescos i de temporada. Omakase és una expressió japonesa que significa ‘ho deixo a les teves mans’, una expressió que el comensal pronuncia per a indicar-li al xef que confia en les seves recomanacions i que li concedeix llibertat creativa perquè creï la seqüència de plats que desitgi, mentre que el comensal accepta els plats tal com arriben a la taula.

Tanmateix, a banda d’aquesta nova opció de menú, la carta també inclou nous plats de temporada, com el polp Sunamono, una reinterpretació de les amanides, a base de polp i cogombre, típiques de les tavernes japoneses, o el Gyudon, un bol d’arròs coronat per vedella. Entre les noves creacions, també sobresurt la cansalada confitada amb kimuchi —la versió japonesa del kimchi coreà— de Pak-Choy o l’ànec amb naps i salsa a base de cítrics.

Un dels nous plats de la carta, el polp Sunamono, que consisteix en una reinterpretació de les amanides típiques de les tavernes del Japó.

Els dies laborables, el restaurant ofereix un menú de migdia, denominat Hiru —que significa migdia en japonès— per un preu de 39 euros. Format per un entrant (a triar entre sopa miso o amanida), una peça de sushi, un plat principal (quan comensal pot degustar el saborós salmó teriyaki o deixar-se seduir pel Gyudon de vedella i arròs) i unes postres, a més de beguda, aquest menú representa una bona opció per a gaudir dels plats estrella del restaurant.

A més, la renovada proposta també ofereix opcions sense glútens perquè tots els comensals puguin gaudir del sabor i varietat de l’autèntica gastronomia nipona. Un altre dels pilars del restaurant, que es manté en aquesta nova etapa en motiu del seu segon aniversari, és el maridatge dels plats amb sake, la beguda alcohòlica japonesa que s’obté a partir de la fermentació de l’arròs. Un sommelier especialitzat planteja al comensal un recorregut gustatiu per fins a 9 sakes per a acostar-lo a aquesta singular beguda.

L’equip d’Os-Kuro, liderat pel xef executiu Pedro Salillas.
Compartir
Publicado por
The New Barcelona Post

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Victoria Bermejo: En defensa de la diversió profunda

De nena volia ser matemàtica i arquitecta. I també volia ser Oriana Fallaci, perquè el…

21 de juny de 2025
  • La Punyalada

Han arribat els guiris

Malgrat les millores en la presència policial i la cura del comerç autòcton, Ciutat Vella…

21 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

El SIL tanca una edició com a referent superant de nous els 15.000 visitants

Més de 650 empreses han participat en el saló, que ha comptat amb assistents de…

21 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’edifici Estel ressuscita amb 50.000 metres quadrats d’oficines i locals

Amb un 65% de l'espai ja ocupat, l'antiga seu de Telefónica es prepara per a…

19 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Ebro guanyarà 60.000 metres quadrats a la Zona Franca

L'automobilística ha arribat a un acord amb la multinacional Goodman, que està impulsant en paral·lel…

19 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Unes obres a Montjuïc desenterren una de les pedreres romanes més antigues d’Europa

La troballa, que data dels segles II i IaC, va jugar un paper estratègic en…

19 de juny de 2025