Josep Font és arquitecte de formació i això es percep en les seves peces de roba. Crea peces arquitectòniques molt femenines, dominant-hi el volum, i que realcen la silueta de la dona.
Dissenyador Josep Font, director creatiu de Delpozo, al seu estudi. Foto de Bernardo Paz / EFE / lafototeca.com
[dropcap letter=”T”]
riar el protagonista de la primera col·laboració de vivirdemais era molt fàcil: Josep Font és el dissenyador català amb més projecció internacional. És el director creatiu de la marca espanyola Delpozo des del 2012, quan el Grup Perfumes y Diseño la va adquirir amb la finalitat de conservar el llegat de Jesús del Pozo i rellançar la firma a escala internacional.
Josep Font ja s’havia fet aleshores un nom en el món de la moda, i les seves col·leccions desfilaven a Barcelona, Madrid, Tòquio o París, on va ser convidat a participar en la Setmana de l’Alta Costura.
Josep Font és arquitecte de formació i això es percep en les seves peces de roba. Crea peces arquitectòniques molt femenines, en què domina el volum, i que realcen la silueta de la dona. Amb una identitat molt marcada, la filosofia de prêt-à-couture de Delpozo es mou entre la tradició i la modernitat, el romanticisme i l’atemporal, la puresa i el sumptuós, la fantasia i la sensibilitat. Una estètica etèria i fràgil.
Des dels seus inicis treballa amb artesans molt aferrats a l’essència, en què brodats i drapats creen combinacions insòlites i úniques. Els delicats teixits es transformen en la màxima expressió de creativitat i els colors són un altre element imprescindible: Font fa anar la paleta com si fos un pintor davant d’una tela.
Després de deu temporades desfilant a Nova York, Delpozo es va estrenar fa uns quants dies a la London Fashion Week i va triar, és clar, el majestuós Royal Institute of British Architects. El canvi de ciutat arriba per donar embranzida a la marca en el mercat europeu després de l’obertura de la segona botiga Delpozo (Madrid va ser la primera) a la capital britànica. La desfilada, molt aplaudida, va ser una barreja de naturalesa i art, una col·lecció inspirada en l’artista francesa Inès Longevial acompanyada de la música en directe de l’artista espanyola Russian Red. Fascinador!
Laura és científica, vesteix bata blanca i rarament surt del seu laboratori. Té l'ambició de…
Les dones representen entorn del 20% dels fundadors d'empreses emergents des de fa prop d'una…
La presidenta de la comunitat de 'business angels' inversores WA4Steam defensa que l'objectiu d'ampliar l'emprenedoria…
La Universitat de Barcelona (UB) ha estat, històricament, una institució capdavantera en la creació de…
Aconseguir que el coneixement traspassi aules i laboratoris i poder retornar a la societat els…
Catalunya despunta en producció científica, unes recerques que, tanmateix, encara no aconsegueixen transferir-se al mercat…