Vivim en mons paral·lels? Sí, vivim en mons paral·lels. Qui? Tots plegats, força, i no parlo només en clau política. La tecnologia que ens havia d’acostar a tothom qui volguéssim, de punt a punta del planeta, ens ha obert una porta a provar-ho, però també, per a qui ho vulgui, ens ha posat a l’abast l’opció d’aïllar-nos com mai. A través de la tecnologia, pots estar hiperconnectat amb una bombolla i pots viure al marge d’un munt d’altres mons, encara que els seus “habitants” els tinguis a tocar. A mi m’ha passat amb els gamers.
No crec que hagi jugat en la meva vida a més d’un o dos videojocs, i en molt poques ocasions. És un món que mai no m’ha dit res. I el cas és que estic envoltat de persones estimades que ho viuen completament al revés. Però la major part del temps, per a mi, aquest front és com si no existís. O potser ho hauria d’escriure en passat?
Fa uns dies, vaig començar a preparar un dels Moments Estel·lars que condueixo per al The New Barcelona Post, aquest cop sobre la Barcelona capital del gaming, i val a dir que de la mà de Montse Puig i de Pasqual Batalla, ja llavors, en conversa prèvia a l’entrevista a CASA SEAT, vaig començar a conèixer, en tota la seva dimensió, un món que no només és important en el dia a dia de moltes persones que hi “viuen”, sinó també per a la meva ciutat i la seva economia.
Una indústria que mou més volum de negoci que el cinema i la música junts no es pot ignorar. Pots no participar-hi, però has de ser conscient de les implicacions que formar-ne part en clau de ciutat i de país pot comportar, en positiu, per al progrés de l’economia i de la promoció del talent. A això últim es dedica Puig, des de Barcelona & Partners, i de tot plegat n’és coneixedor de fa anys, Batalla.
A més, riute’n de les mítiques “galàxies” que a La Vanguardia han elaborat clàssicament per explicar espais polítics i els seus protagonistes. Les tipologies de jocs són múltiples, segons plataforma, mecànica de joc o tipus de negoci, entre altres opcions de distinció. No es pot descartar que algun d’aquest micro-mons ens pugui acabar enganxant. O sí.
Però, a partir d’aquí, a més, que alguns dels videojocs més famosos, com el Candy Crush o el Dragon City, s’hagin fet total o parcialment a Barcelona, en siguis de la part juganera o no, com a barceloní i com a català t’ha d’interpel·lar segur, i en clau d’orgull.
Us deixo aquí els enllaços per poder recuperar la conversa per Spotify o Youtube.
No és habitual que a la plaça de Catalunya hi passin coses. Tot i ser…
El festival de cinema documental projectarà un total de 48 films, 11 dels quals seran…
Fill adoptiu de la ciutat de Barcelona, el director veneçolà encarrila el final de temporada…
La capital catalana es fa un lloc entre les 20 ciutats més competitives a nivell…
Amb un pressupost de 13 milions d'euros, l'Ajuntament habilitarà més de 50.000 metres quadrats per…
El festival delectarà amb les creacions de 32 restaurants i 6 pastisseries de Barcelona, entre…