Gastronomia

La Colombe: el millor cafè de Nova York

Són les 9:30 del matí i en una imponent cantonada del Soho novaiorquès, molt a prop del nostre carrer preferit, Bond Street, ens trobem un "atelier" del cafè amb les portes sempre obertes: així es presenta La Colombe. Entre blancs i cromats, els amos Todd Carmichael i Jean Philippe Iberti torren i tasten els cafès que oferiran al públic, tots els dies

[dropcap letter=”D”]

urant anys prendre un bon cafè a New York era gairebé missió impossible. No obstant això, els novaiorquesos no saben caminar sense anar aferrats a un got reciclable amb la seva beguda preferida. Són les 9:30 del matí i en una imponent cantonada del Soho novaiorquès, molt a prop del nostre carrer preferit, Bond Street, ens trobem un “atelier” del cafè amb les portes sempre obertes: així es presenta La Colombe. Entre blancs i cromats, els amos Todd Carmichael i Jean Philippe Iberti torren i tasten els cafès que oferiran al públic, cada dia. I encara que el lloc no tingui res a veure amb el típic cafetín porteño, es van inspirar en el Tortoni per muntar aquest cafè on l’espresso se serveix segons els estrictes patrons dels seus blends.

Considerat per molts crítics com el local que serveix el millor cafè de la ciutat, La Colombe no enlluerna amb una decoració fastuosa perquè se centra en el que veritablement importa: el cafè. Amb seguretat, toca fer fila per aconseguir un dels seus aclamats espressos o lattes. Però el cúmul de persones esperant a la porta no és un problema: els seus baristes són coneguts per la seva eficiència i bon servei, són capaços de servir cafès impecables, suaus i deliciosos, a velocitat de vertigen.

Amb un cafè ple de complexos matisos d’aroma i sabor, l’estrella de la barra és la imponent ampolla amb tap a pressió que, a tall d’envàs d’una antiga cervesa alemanya, guarda l’elixir secret: la Colombe Pure Black Coffee. Conservat durant 16 hores en bótes d’acer inoxidable, lliure d’oxigen, és un cafè negre i pur, filtrat dues vegades. “100 per cent real”. Sense conservants. Sense additius, com un bon vi gran reserva. Recomanat: prendre’l amb gel.

Els propietaris han tingut èxit des del primer moment que van obrir, el 1994. Avui, La Colombe, amb 30 locals, ja és a les principals ciutats dels EUA.

Addictes al cafè? No hi donin més tombs, La Colombe és el seu lloc.

Imatge destacada: Cafeteria La Colombe a Nova York. Foto d’Utsuro Bune, Flickr.

Compartir
Publicado por
Vivirdemais

Artículos recientes

  • Trencadís

El cinema a la fresca de la Sala Montjuïc es trasllada a les Tres Xemeneies

Del 27 de juny al 6 d'agost es podran gaudir d'una selecció de 18 pel·lícules…

30 d'abril de 2025
  • Creativitat

La Escocesa, residència d’art entre vidres trencats i edificis fabrils intel·ligents

L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

La japonesa NYK construirà la nova terminal de cotxes del port per 75 milions

La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025