Gastronomia

La Colombe: el millor cafè de Nova York

Són les 9:30 del matí i en una imponent cantonada del Soho novaiorquès, molt a prop del nostre carrer preferit, Bond Street, ens trobem un "atelier" del cafè amb les portes sempre obertes: així es presenta La Colombe. Entre blancs i cromats, els amos Todd Carmichael i Jean Philippe Iberti torren i tasten els cafès que oferiran al públic, tots els dies

[dropcap letter=”D”]

urant anys prendre un bon cafè a New York era gairebé missió impossible. No obstant això, els novaiorquesos no saben caminar sense anar aferrats a un got reciclable amb la seva beguda preferida. Són les 9:30 del matí i en una imponent cantonada del Soho novaiorquès, molt a prop del nostre carrer preferit, Bond Street, ens trobem un “atelier” del cafè amb les portes sempre obertes: així es presenta La Colombe. Entre blancs i cromats, els amos Todd Carmichael i Jean Philippe Iberti torren i tasten els cafès que oferiran al públic, cada dia. I encara que el lloc no tingui res a veure amb el típic cafetín porteño, es van inspirar en el Tortoni per muntar aquest cafè on l’espresso se serveix segons els estrictes patrons dels seus blends.

Considerat per molts crítics com el local que serveix el millor cafè de la ciutat, La Colombe no enlluerna amb una decoració fastuosa perquè se centra en el que veritablement importa: el cafè. Amb seguretat, toca fer fila per aconseguir un dels seus aclamats espressos o lattes. Però el cúmul de persones esperant a la porta no és un problema: els seus baristes són coneguts per la seva eficiència i bon servei, són capaços de servir cafès impecables, suaus i deliciosos, a velocitat de vertigen.

Amb un cafè ple de complexos matisos d’aroma i sabor, l’estrella de la barra és la imponent ampolla amb tap a pressió que, a tall d’envàs d’una antiga cervesa alemanya, guarda l’elixir secret: la Colombe Pure Black Coffee. Conservat durant 16 hores en bótes d’acer inoxidable, lliure d’oxigen, és un cafè negre i pur, filtrat dues vegades. “100 per cent real”. Sense conservants. Sense additius, com un bon vi gran reserva. Recomanat: prendre’l amb gel.

Els propietaris han tingut èxit des del primer moment que van obrir, el 1994. Avui, La Colombe, amb 30 locals, ja és a les principals ciutats dels EUA.

Addictes al cafè? No hi donin més tombs, La Colombe és el seu lloc.

Imatge destacada: Cafeteria La Colombe a Nova York. Foto d’Utsuro Bune, Flickr.

Compartir
Publicado por
Vivirdemais

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

The New Barcelona Post, premi al Millor Disseny Editorial Digital de l’APPEC

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reconeix el magazín digital per la seva "estètica moderna,…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El nen que somiava la seva botiga de sabates

Algunes de les passes que es fan cada dia al món es fan dins de…

24 d'octubre de 2025
  • Lletres

L’home que mai no va deixar de divertir-se

Lluís Permanyer moria ahir als 86 anys deixant darrere seu un impressionant corpus de crònica…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El ‘coworking’ més gran d’Espanya es prepara per obrir a Barcelona ja ocupat al 50%

El centre que obrirà Aticco al 22@ tindrà una capacitat de 2.200 treballadors distribuïts en…

23 d'octubre de 2025
  • Business and Talent

El fil vermell que uneix Segundo Plato, Mathew i Superlativa amb Netmentora

Netmentora celebra la cinquena edició de la Impact Night amb quatre premiats i un reconeixement…

23 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La Nova Cuina Catalana protagonitzarà una edició històrica del Gastronomic Forum Barcelona

El saló gastronòmic reunirà per primera vegada tots els xefs catalans amb tres estrelles Michelin

23 d'octubre de 2025