El projecte impulsat per l'empresari Sergi Ferrer-Salat s'estrena amb petites cues de lectors per entrar a la nova llibreria
Entrada a la llibreria Finestres. © Fabiantalking
La llibreria Finestres ja és una realitat. Al carrer Diputació, entre Balmes i Rambla Catalunya, s’acaba d’estrenar un nou espai de 531 metres quadrats ple de llibres i butaques per llegir, amb un fons de 35.000 referències i 42.000 unitats, amb llibres en diferents idiomes, no només en català i castellà. A la tardor, s’obrirà un segon espai, just al davant, que sumarà 15.000 referències més.
No s’ha deixat cap detall a l’atzar, segons explica la llibretera Àurea Perelló. “Tot està pensat”, remarca. Aquells que vulguin passar per la Finestres trobaran que fuig de les categories tradicionals, que classifiquen els llibres per gèneres, temes o procedència dels autors. La llibreria planteja un recorregut que inciti les troballes d’històries i autors, generant coneixement, sorpresa i descobriment. I els fans de Sherlock Holmes trobaran un Club Diògenes on llegir tranquil·lament. Fins i tot, hi ha una llar de foc per inspirar-se.
En el seu primer dia, Finestres deixa una imatge força engrescadora: petites cues de lectors que s’esperaven per poder entrar. “Estem molt contents”, sosté Perelló. Tant les ganes de conèixer la nova llibreria com les actuals limitacions d’aforament ho expliquen. L’èxit ha dificultat complir amb una de les seves premisses, el silenci, que reclamen insistentment diferents cartells, a l’espera que passi el tràfec dels primers dies per aconseguir-ho.
La llibreria Finestres ha estat impulsada per l’empresari Sergi Ferrer-Salat —propietari dels laboratoris farmacèutics Ferrer—, que l’ha ubicat on abans hi havia Monvínic, que va tancar el setembre passat després d’una trajectòria de dotze anys. De fet, al costat de Finestres, hi ha Monvínic Store, que ajudarà a la llibreria en el seu servei de bar.
El projecte el lideren Perelló i Mireya Valencia, com a llibreteres, i Camila Enrich, Marina Espasa i Kiko Amat, que s’encarreguen de la programació cultural. Més enllà de convidar a la lectura, Finestres organitzarà trobades en format íntim amb escriptors de tot el món, desmarcant-se de l’agenda, i clubs de lectura, entre altres activitats culturals. També s’ha creat el Premi Finestres de Narrativa, en català i castellà, que han guanyat Albert Pijuan i Camila Sosa en la primera edició, entregada coincidint amb l’obertura.
L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…
La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys
El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…
L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…
Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…
El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…