La marca de patates fregides Vicente Vidal compra la gironina Mikso

El grup navarrès Apex reafirma amb aquesta adquisició la seva estratègia de creixement en el segment de xips vegetals i es consolida a Catalunya amb un centre de producció, el setè que tindrà a Espanya

La companyia navarresa Apex, fabricant de les patates fregides Vicente Vidal, intensificarà la seva presència a Catalunya amb la compra de l’empresa gironina Viube Foods, especialitzada en la producció de xips vegetals, que comercialitza amb la marca Mikso. Apex incorporarà a la seva estructura fabril el centre de producció de Viube Foods, ubicat a Riudellots de la Selva, que es convertirà en la setena fàbrica del grup navarrès.

Viube Foods és una firma dedicada a l’elaboració de snacks vegetals, amb productes cent per cent naturals, que van impulsar quatre emprenedors gironins —Albert Boadella, Joan Borrell, Josep Fàbregas i Ricard Reixach— i que, l’any 2021, ja tenia un elevat nivell d’exportació —el 30% de la seva facturació— a mercats com el Japó, Suïssa, Aràbia Saudita, Israel, Holanda, Turquia i Romania.  

L’operació, la novena compra que fa Apex des del 2010 per ampliar productes i guanyar quota de mercat, servirà també per posicionar-se en la categoria de xips vegetals amb una àmplia i consolidada varietat de productes —xips de moniato, remolatxa i xirivia— que l’empresa gironina comercialitza a botigues i supermercats gourmet des del 2017.

El fabricant navarrès considera que Viube Foods té un destacat know how en l’elaboració d’aquests snacks amb productes naturals i de proximitat, escollint amb cura les varietats que es poden cultivar segons el clima, i assegurant així la qualitat del producte i l’impacte mediambiental i econòmic al territori on desenvolupa la seva activitat.

Segons ha informat el propi grup amb seu a Ribaforada (Navarra), el 94% de les seves compres de productes i serveis es tanquen amb empreses espanyoles, i concretament el 22% són proveïdors locals.

A més de les patates Vicente Vidal, Apex també fabrica i comercialitza aperitius i fruita seca amb marques com Aspil, Marinas o Aspitos. Dins la seva expansió, està ampliant les fàbriques que té a Ejea de los Caballeros (Saragossa), Ribaforada (Navarra) i Riego de la Vega (Lleó). En l’últim exercici econòmic, el grup ha superat els 100 milions de facturació, gràcies al creixement del 22% de les vendes.

En un comunicat, la companyia navarresa ha concretat que, malgrat el creixement, els seus resultats s’han vist castigats per un augment del 40% del cost de les principals primeres matèries i l’energia. Per això, el marge de benefici ha caigut a la meitat.

Els snacks Mikso s’elaboren amb moniato, remolatxa i xirivia.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La força del producte local: l’aposta de Mercadona per proveïdors catalans

La companyia consolida el seu vincle amb 240 proveïdors especialistes i més de 1.700 pimes…

8 de desembre de 2025
  • Creativitat

Platform Dalí: imaginació o buidor

La Pedrera hauria pogut ser, segons proposava Dalí, el Comissariat de la Imaginació Pública durant…

8 de desembre de 2025
  • Opinió

Desembre és del comerç. Però, qui pensa en febrer?

Desembre és el mes del comerç per excel·lència. És un mes que es rep amb…

8 de desembre de 2025
  • Eixample Talks

L’acceptació social com a pedra angular per a la transició energètica

En la tercera sessió del cicle Eixample Talks, Jordi Vila (Port de Barcelona), Dani Pérez…

8 de desembre de 2025
  • Baco Boca

Casa Telmo aterra a Sarrià-Sant Gervasi amb cuina casolana i preus assequibles

Al cor de Tres Torres (Sarrià-Sant Gervasi) acaba d'obrir Casa Telmo, el nou projecte del…

8 de desembre de 2025
  • Opinió

L’optimisme no és només una manera de pensar

Fundadores que impulsen el canvi i redefineixen un 2026 ple de possibilitats

8 de desembre de 2025