La marca de patates fregides Vicente Vidal compra la gironina Mikso

El grup navarrès Apex reafirma amb aquesta adquisició la seva estratègia de creixement en el segment de xips vegetals i es consolida a Catalunya amb un centre de producció, el setè que tindrà a Espanya

La companyia navarresa Apex, fabricant de les patates fregides Vicente Vidal, intensificarà la seva presència a Catalunya amb la compra de l’empresa gironina Viube Foods, especialitzada en la producció de xips vegetals, que comercialitza amb la marca Mikso. Apex incorporarà a la seva estructura fabril el centre de producció de Viube Foods, ubicat a Riudellots de la Selva, que es convertirà en la setena fàbrica del grup navarrès.

Viube Foods és una firma dedicada a l’elaboració de snacks vegetals, amb productes cent per cent naturals, que van impulsar quatre emprenedors gironins —Albert Boadella, Joan Borrell, Josep Fàbregas i Ricard Reixach— i que, l’any 2021, ja tenia un elevat nivell d’exportació —el 30% de la seva facturació— a mercats com el Japó, Suïssa, Aràbia Saudita, Israel, Holanda, Turquia i Romania.  

L’operació, la novena compra que fa Apex des del 2010 per ampliar productes i guanyar quota de mercat, servirà també per posicionar-se en la categoria de xips vegetals amb una àmplia i consolidada varietat de productes —xips de moniato, remolatxa i xirivia— que l’empresa gironina comercialitza a botigues i supermercats gourmet des del 2017.

El fabricant navarrès considera que Viube Foods té un destacat know how en l’elaboració d’aquests snacks amb productes naturals i de proximitat, escollint amb cura les varietats que es poden cultivar segons el clima, i assegurant així la qualitat del producte i l’impacte mediambiental i econòmic al territori on desenvolupa la seva activitat.

Segons ha informat el propi grup amb seu a Ribaforada (Navarra), el 94% de les seves compres de productes i serveis es tanquen amb empreses espanyoles, i concretament el 22% són proveïdors locals.

A més de les patates Vicente Vidal, Apex també fabrica i comercialitza aperitius i fruita seca amb marques com Aspil, Marinas o Aspitos. Dins la seva expansió, està ampliant les fàbriques que té a Ejea de los Caballeros (Saragossa), Ribaforada (Navarra) i Riego de la Vega (Lleó). En l’últim exercici econòmic, el grup ha superat els 100 milions de facturació, gràcies al creixement del 22% de les vendes.

En un comunicat, la companyia navarresa ha concretat que, malgrat el creixement, els seus resultats s’han vist castigats per un augment del 40% del cost de les principals primeres matèries i l’energia. Per això, el marge de benefici ha caigut a la meitat.

Els snacks Mikso s’elaboren amb moniato, remolatxa i xirivia.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

Accure Therapeutics rep 1,5 milions d’euros per a un fàrmac innovador per al Parkinson

A més del medicament per al tractament del Parkinson, pel qual han obtingut subvencions de…

16 de juny de 2025
  • Opinió

Neurodivergents a taula

Cada cop més restaurants i hotels de Barcelona comencen a mirar el món des d’altres…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Collboni repassarà els reptes de Barcelona en l’equador de mandat a Moments Estel·lars

L'alcalde farà balanç de la situació de la capital catalana i la seva visió per…

16 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025