Mercabarna acollirà l’Institut dels Aliments de Barcelona

El centre de formació alimentaria obrirà les seves portes el curs 2021-2022 amb més de 350 alumnes

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, i el director del mercat majorista, Jordi Valls, han presentat aquest matí les instal·lacions dins del recinte de Mercabarna on s’ubicarà l’Institut dels Aliments de Barcelona, que s’estrenarà el curs 2021-2022.

Mercabarna i el Consorci d’Educació treballen plegats en la creació d’aquest nou centre, que s’ubicarà en diversos espais que cedeix Mercabarna i que, en total, superaran els 600 m2 de superfície. El pressupost estimat que es destinarà al condicionament dels espais és de 200.000 euros, i serà finançat pel Departament d’Educació.

L’institut comptarà amb 27 docents i es preveuen un total de 375 alumnes de Formació Professional (FP) inicial, més els 225 d’FP per a l’ocupació que actualment ja té el centre de formació de Mercabarna. Hi haurà la possibilitat de signar convenis per a la formació en centres de treball i també de realitzar formació dual. En paral·lel, la intenció és fomentar projectes de recerca i desenvolupament a través dels programes d’R+D de les empreses que operen en el recinte.

Per altra banda, Mercabarna ha fet una aposta per convertir-se en hub d’alimentació sostenible, un aspecte que estarà present en la proposta formativa del centre. S’establiran, per exemple, sinergies amb les empreses i productors presents al Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Europa, que va entrar en servei el passat mes de desembre. La creació d’aquest institut s’emmarca en el fet que Barcelona és durant 2021 la Capital de l’Alimentació Sostenible, i acollirà esdeveniments i iniciatives relacionades amb el sector.

Compartir
Publicado por
Quim Riera

Artículos recientes

  • Opinió

La mare de l’Eixample i sa filla quinqui

Ramblejant per l’Eixample, torno a comprovar com són les mares qui asseguren la continuïtat estètica…

18 d'octubre de 2025
  • Creativitat

080, renovar-se o morir

La 36a edició de la setmana de la moda barcelonina s'acomiada del recinte modernista de…

18 d'octubre de 2025
  • El Bar del Post

Héctor Floría: Deixar la tonteria de banda

“Estic molt content d'haver deixat la tonteria i haver fet el pas de dedicar-me a…

18 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

L’esport femení alça la veu

El primer 'The Change Congress' va reunir unes 200 persones, en una trobada on van…

18 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

L’AIJEC celebra 40 anys: “No demanem privilegis, demanem oportunitats”

Pau Sarsanedas (GPAINNOVA) ha rebut el premi a Jove Empresari de l’any i Madequa Health…

17 d'octubre de 2025
  • Música

Un altre Romanticisme és possible: un Mendelssohn inquietant i poderós exorcitza els tòpics a l’Auditori

El mestre Savall inaugura el cicle de música antiga “El so original” amb una portentosa…

17 d'octubre de 2025