Social Stories

Més de 1.100 establiments barcelonins usen Too Good To Go

Aquesta aplicació mòbil permet "salvar" l'excedent de menjar que diàriament generen restaurants, supermercats o forns de pa, evitant que acabi a les escombraries. A Barcelona, ha permès aprofitar un total de 680 tones d'aliments.

El malbaratament alimentari és una de les grans xacres socials pendents de resoldre. Cada any, un terç de la producció mundial d’aliments es perd a tot el món. Aquesta xifra arriba als gairebé vuit milions de tones anuals només a Espanya. Iniciatives com Too Good To Go ho volen revertir.

Aquesta empresa danesa permet “salvar” a un preu reduït l’excedent de menjar que generen diàriament restaurants, supermercats o forns de pa, evitant així que es llenci a les escombraries. Els seus packs sorpresa costen entre dos i cinc euros, i sempre contenen una mica de tot.

Too Good To Go funciona a través d’una aplicació mòbil que connecta els locals amb els usuaris. A Barcelona, més de 1.100 establiments s’han donat d’alta, com Ametller Origen, El Pagès Creative Chicken, Cal Fruitós, Llegums Roca, Sopa o El Fornet. Des de la seva entrada en funcionament a la capital catalana, aquesta companyia ha venut més de 680.000 paquets de menjar sobrant —però en bon estat—, xifra que equival a 680 tones d’aliments aprofitats.

Aquesta iniciativa no només està disponible a Barcelona, sinó que ja s’ha estès per tot Catalunya, amb més de 2.200 establiments registrats i 1,2 milions de packs de menjar comprats —1.200 tones—. Bàsicament, està present als grans nuclis urbans, però també es pot trobar a pobles i ciutats més petites d’arreu del territori.

Actualment, Too Good To Go arriba a 14 països europeus i als Estats Units. Compta amb més de 38 milions d’usuaris i més de 90.000 establiments associats. El còmput global d’aliments que ha venut puja fins als 70 milions de paquets sorpresa.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Un temple com una veritat

Visita actualitzada de les obres de la Sagrada Família, analizant-ne els detalls i els calendaris,…

18 d'agost de 2025
  • Baco Boca

Bonavista, la terrassa que revoluciona el Moxy Barcelona

Elevant-se sobre la ciutat, Bonavista -la nova terrassa de l'Hotel Moxy Barcelona- irradia energia amb…

18 d'agost de 2025
  • Ecosistema emprenedor

The Blue Box, el dispositiu per detectar càncer de mama amb una prova d’orina

L'empresa es prepara per començar els assajos clínics a Europa, amb l'objectiu de obtenir el…

18 d'agost de 2025
  • Ecosistema emprenedor

El Barcelona Contech Hub impulsa la tecnologia en la construcció amb mirada internacional

El 'hub' agrupa 70 membres que inclouen des de grans corporacions a 'startups', que ara…

18 d'agost de 2025
  • Opinió

Reciclar a la ciutat

Ha mort Javier Rui-Wamba Martija, fundador de la consultora d'enginyeria Esteyco, i n’he llegit uns…

18 d'agost de 2025
  • Good News Barcelona

Nepalí de naixement, catalana d’adopció

Chandra Kala va aterrar a Barcelona fa vint-i-set anys, venia d’un orfenat de Katmandú, on…

18 d'agost de 2025