Aquesta aplicació mòbil permet "salvar" l'excedent de menjar que diàriament generen restaurants, supermercats o forns de pa, evitant que acabi a les escombraries. A Barcelona, ha permès aprofitar un total de 680 tones d'aliments.
Entrega de productes amb Too Good To Go.
El malbaratament alimentari és una de les grans xacres socials pendents de resoldre. Cada any, un terç de la producció mundial d’aliments es perd a tot el món. Aquesta xifra arriba als gairebé vuit milions de tones anuals només a Espanya. Iniciatives com Too Good To Go ho volen revertir.
Aquesta empresa danesa permet “salvar” a un preu reduït l’excedent de menjar que generen diàriament restaurants, supermercats o forns de pa, evitant així que es llenci a les escombraries. Els seus packs sorpresa costen entre dos i cinc euros, i sempre contenen una mica de tot.
Too Good To Go funciona a través d’una aplicació mòbil que connecta els locals amb els usuaris. A Barcelona, més de 1.100 establiments s’han donat d’alta, com Ametller Origen, El Pagès Creative Chicken, Cal Fruitós, Llegums Roca, Sopa o El Fornet. Des de la seva entrada en funcionament a la capital catalana, aquesta companyia ha venut més de 680.000 paquets de menjar sobrant —però en bon estat—, xifra que equival a 680 tones d’aliments aprofitats.
Aquesta iniciativa no només està disponible a Barcelona, sinó que ja s’ha estès per tot Catalunya, amb més de 2.200 establiments registrats i 1,2 milions de packs de menjar comprats —1.200 tones—. Bàsicament, està present als grans nuclis urbans, però també es pot trobar a pobles i ciutats més petites d’arreu del territori.
Actualment, Too Good To Go arriba a 14 països europeus i als Estats Units. Compta amb més de 38 milions d’usuaris i més de 90.000 establiments associats. El còmput global d’aliments que ha venut puja fins als 70 milions de paquets sorpresa.
Observa l’avançament gradual de la cendra, mentre degusta el fum inhalat del Romeo y Julieta…
Ferran Dordal i Albert Prat provoquen unes ganes boges de tornar a endinsar-se en l’univers…
Jordi Garreta parla amb la calma de qui acaba de baixar d’un viatge intens. Després…
La formació contínua com a motor de creixement professional en un sector en constant evolució
Com tants altres joves universitaris, Anna Trilla va marxar d’Erasmus. Era estudiant de Psicologia a…
Un gran percentatge de les més de 12.000 empreses que acull el 22@ són de…