Molins retorna la seu a Catalunya després de traslladar-la per l’1-O

El consell d'administració ha decidit per unanimitat tornar a fixar-la a Sant Vicenç dels Horts

La cimentera Molins retorna la seu social a Catalunya després d’haver-la traslladat pel referèndum de l’1-O. El consell d’administració ha pres la decisió aquest dimarts per unanimitat “pensant en el millor interès de la companyia”. El domicili social tornarà a estar a Sant Vicenç dels Horts, on es troba la seva principal fàbrica a Espanya, després d’haver-la tingut durant set anys a Madrid.

Molins es converteix així en la primera gran empresa que torna, després que altres més petites com ara Laboratoris Ordesa, fabricador de les llets i cereals infantils Blemil i Blevit, i la tecnològica Red Points també ho hagin fet. Agbar també va fer marxa enrere, fent-ho només un any després de la votació independentista del 2017. El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha celebrat la decisió de Molins: “Grans empreses tornen a Catalunya. Podem obrir una etapa d’avenços si fem bé la feina”. Per a Foment del Treball, que s’ha fixat com a objectiu que les companyies vagin retornant, l’anunci “és un primer pas”, però espera que “no sigui l’últim”.

El consell d’administració de Molins ha considerat que es dona ara una situació de seguretat jurídica a Catalunya, així com d’estabilitat política i social. La propietat de l’empresa està controlada per tres branques familiars, els Molins Amat, els Molins López Rodó i els Molins Gil, quedant-se amb al voltant del 80% del capital que es reparteixen a terços. La companyia, que cotitza als corros de la Borsa de Barcelona des de fa 70 anys, va facturar 1.349 milions d’euros l’any passat i va obtenir uns beneficis de 151 milions d’euros. Amb una plantilla de 6.300 treballadors, opera a diversos mercats com Alemanya, Croàcia, Mèxic, Argentina, Uruguai, Colòmbia, Turquia, Tunísia, Bangladesh i Índia.

Es posa així fi a un conflicte que havia dividit a la propietat. El 20 d’octubre de 2017 la companyia va decidir traslladar la seva seu social a Madrid davant la inseguretat jurídica causada per la situació política, com van fer unes 4.000 empreses catalanes més. En el seu el cas, el moviment va ser contestat per una part dels Molins Amat, que va portar la decisió als tribunals. La justícia va donar la raó a l’empresa, però els demandants van recórrer contra la sentència, qüestió encara per resoldre.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Creativitat

La Escocesa, residència d’art entre vidres trencats i edificis fabrils intel·ligents

L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

La japonesa NYK construirà la nova terminal de cotxes del port per 75 milions

La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025
  • Hashtag Barcelona

La foto de Collboni

El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…

29 d'abril de 2025