Gastronomia

Moritz obre una nova cerveseria a Rambla Catalunya

Amb el nom de Casa Moritz, s'instal·la al local que ocupava Maestró, a la cantonada amb València, per replicar l'exitós model gastronòmic de la Ronda Sant Antoni, signat pel xef Jordi Vilà

Moritz apropa la Fàbrica Moritz al cor de l’Eixample. Coincidint amb el desè aniversari de l’obertura del macro local de la Ronda Sant Antoni de Barcelona, ​​la marca ha decidit redoblar la seva aposta gastronòmica amb la inauguració d’un segon establiment ubicat a Rambla Catalunya amb València i batejat amb el nom de Casa Moritz. En realitat, es tracta del tercer local gestionat per l’empresa, ja que també és propietària de l’històric El Velódromo, encara que en aquest cas és un concepte diferent.

La nova Casa Moritz està ubicada, curiosament, en un local comercial on ja hi havia hagut un negoci centrat en la cervesa. Es tracta de la microcerveseria Maestró, que va tancar víctima de la pandèmia. Moritz ha aprofitat que els propietaris de l’immoble buscaven un nou llogater per llogar el local i obrir la Casa Moritz, un projecte que ja tenien al cap des de fa anys, però que ara han pogut executar en haver sorgit aquesta oportunitat. “Fa temps que teníem la idea d’obrir una sucursal de la Fàbrica Moritz en un altre emplaçament de Barcelona; és un projecte que ens fa molta il·lusió perquè es troba en una ubicació privilegiada i perquè hi hem condensat tot el que hem après durant aquests deu anys a Ronda Sant Antoni“, expliquen fonts de l’empresa.

Casa Moritz permet ubicar la marca al centre de la ciutat i apropar-se a un nou públic. Dóna feina a 20 persones, elevant a 120 l’equip de professionals que treballen a les tres cerveseries pròpies de la companyia. Es tracta d’un local de 300 metres quadrats, planta baixa més altell, amb capacitat per a 150 comensals, més 48 més a la terrassa. La idea és que obri dotze hores al dia, de 12 del migdia a 12 de la nit, encara que els caps de setmana l’horari de tancament s’allargarà fins a la una de la matinada.

Espai destinat a la venda de productes de la marca. ©TNBP

Moritz ha desmantellat la cerveseria i maquinària de producció que tenia Maestró, però sí que ha pogut aprofitar algun tanc per emmagatzemar la cervesa fresca sense pasteuritzar que servirà el local i que s’elabora a la Fàbrica Moritz Barcelona. Així, els clients podran consumir els cinc tipus de cervesa que es fabriquen a la Ronda Sant Antoni: Moritz Original, Moritz 7, Epidor, Red IPA i Moritz Negra, a més de les cerveses de temporada que habitualment elabora la marca. També estarà disponible el servei de cervesa a doll per emportar.

El xef Jordi Vilà, responsable gastronòmic de la Fàbrica Moritz, també signa la carta de Casa Moritz. Es tracta d’una oferta pràcticament calcada per a tots dos locals, encara que a la Rambla Catalunya hi predominen les tapes i s’hi han incorporat diversos plats de perfil més saludable que per ara no estan disponibles a Sant Antoni. En el receptari s’utilitza la cervesa com un ingredient més, amb plats com les mandonguilles amb Moritz negra o el bacallà en tempura de Moritz Original, i es mantenen clàssics de la casa com les braves, les croquetes o l’ensaladilla russa.

Els tiradors estan connectats mitjançant uns vistosos tubs amb els tancs de cervesa procedent de la microcerveseria de l’empresa a la Ronda Sant Antoni.

La Casa Moritz llueix una decoració sòbria, en què s’ha apostat per despullar les parets i columnes, mostrant formigó, però també maons antics i els clàssics sostres de volta catalana. La cervesa és el fil conductor del local, amb llums ataronjats amb forma de dipòsit i unes vistoses canonades metàl·liques per les quals baixa la cervesa des dels tancs –també a la vista– directament als tiradors. Una altra peculiaritat és que les taules de la cerveseria i d’altres elements decoratius s’han fet amb alumini procedent de llaunes de cervesa, un projecte pilot que la marca podria estendre a altres aplicacions per potenciar el reciclatge. Altres dels elements destacats són una finestra per poder observar com es treballa a la cuina i una gran barra platejada fabricada amb estany.

Terrassa de l’establiment a la Rambla Catalunya. ©TNBP
Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Álex Chico: Escriure per salvar-se d’un món que mata

“Des d'un punt de vista literari tracto de no analitzar-me massa. Només et diria que…

25 d'octubre de 2025
  • Opinió

Currentzis: geni o narcís?

Dimecres passat al Palau, Teodor Currentzis va arrasar amb un concert que generà opinions radicalment…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La passarel·la com a preludi: París i els codis d’un nou món

Escriure sempre ha estat la meva eina més valuosa per mantenir-me alineada amb el meu…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La cursa de Barcelona per liderar la innovació europea

Catalunya, amb la seva capital al capdavant, es posiciona com a pol innovador del sud…

25 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

The New Barcelona Post, premi al Millor Disseny Editorial Digital de l’APPEC

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reconeix el magazín digital per la seva "estètica moderna,…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El nen que somiava la seva botiga de sabates

Algunes de les passes que es fan cada dia al món es fan dins de…

24 d'octubre de 2025