Good News Barcelona

Neix Gastrocat Online, una guia per ajudar als restaurants i xefs de Catalunya

Els cuiners d'arreu de Catalunya es preparen per seguir treballant els pròxims quinze dies oferint als seus clients serveis de menjar per emportar o a domicili. Per ajudar-los, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició posa en marxa avui una interessant iniciativa, el portal Gastrocat Online.

[dropcap letter=”D”]

onar suport al gremi de la restauració en un entorn de màxima dificultat pels petits propietaris de bars i restaurants a tot Catalunya. Amb aquest objectiu neix Gastrocat Online, un nou servei d’informació per tal que la població pugui assabentar-se de quins restaurants ofereixen servei de delivery o take away.

A partir d’avui, els restauradors podran accedir a una plataforma informàtica que posarà en marxa l’Acadèmica Catalana de Gastronomia per tal d’omplir un formulari on podran especificar quin tipus de servei ofereixen a partir d’ara per seguir atenent als seus clients.

“L’Acadèmia té la missió de promoure, divulgar i protegir la cuina i les activitats gastronòmiques de les diferents comarques catalanes. En aquests moments tan difícils per a tothom, volem col·laborar amb el sector divulgant la disponibilitat dels seus serveis arreu de Catalunya en el transcurs dels propers quinze dies“, explica Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Per accedir a la plataforma Gastrocat Online s’ha d’entrar a la plana web de l’acadèmia, que farà difusió dels serveis de cada restaurant de forma gratuïta. La idea és poder actualitzar la guia diàriament i convertir-la en una eina útil pels diferents restaurants i xefs durant aquesta situació.

Els ciutadans poden cercar restaurants a Gastrocat Online per població, tipus de cuina, serveis que ofereixen i pel nom de l’establiment. A Barcelona, per exemple, ja s’han donat d’alta restaurants com Via Veneto, A Pluma, Silvestre, Gaig Barcelona, M2 Gluten Free o Merquen, que ofereixen tots servei per emportar o a domicili.

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició és una corporació de dret públic fundada l’any 1989 a Barcelona pel periodista, gastrònom i historiador Néstor Luján. L’entitat que encapçala Vilarrubí va seguir el model d’altres acadèmies, com la francesa o la basca, amb la idea de fer divulgació i protegir la cuina catalana. En formen part 65 acadèmics, entre els que figuren la xef Carme Ruscalleda (vicepresidenta), l’empresari Artur Carulla (vicepresident), Ramon Agenjo, Paco Solé Parellada, Valentí Roqueta, Joaquim Uriach i Quim Vila, entre altres.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Els certàmens amb més visitants de Fira de Barcelona entre 1999 i 2024

Consolidada com a actor essencial per a l'economia de Catalunya, la Fira de Barcelona reuneix…

14 de juny de 2025
  • El Bar del Post

Alexandre Escrivà: La crida de les lletres

“Des de la pandèmia escric gairebé cada dia de la meva vida”. L'escriptor i músic…

14 de juny de 2025
  • Good News Barcelona

L’impacte del Mobile 2025 supera els 560 milions i 13.000 llocs de treball

La GSMA calcula que l'impacte del congrés des de la seva arribada a Catalunya ha…

14 de juny de 2025
  • Opinió

El Pare Coratge i els seus fills (se’n van de rave)

Malgrat els seus excessos i incongruències, 'Sirât' ha retornat el cinema al terreny frondós de…

13 de juny de 2025
  • Opinió

22@: el pulmó de la Barcelona tecnològica

Què fa de Barcelona una de les ciutats més apreciades a tot el món? L'arquitectura,…

13 de juny de 2025
  • Professionals

La llibretera romana

Enmig de novetats i clàssics d’escriptores i escriptors del seu país, la Cecilia Ricciarelli ha…

13 de juny de 2025