Nomen, a la recerca de superaliments i elements nutricionals

L’empresa, propietat de la cooperativa Arrossaires del Delta, pretén innovar en productes aprofitant la nova planta destinada a la producció de Qualitat1Minut, el primer arròs preparat per menjar que s’envasa en vidre reciclable

La planta de vasets d’arròs preparats per menjar i envasats en vidre que l’empresa Nomen Foods ha posat en funcionament fa quatre mesos a les instal·lacions que té a Deltebre serà el punt de partida perquè l’empresa, propietat de la cooperativa Arrossaires del Delta, aprofundeixi en la recerca i innovació de nous productes.

Segons el conseller delegat de Nomen Foods, Enric Batlle, les futures línies d’innovació i recerca passaran per altres productes, com ara els superaliments i elements nutricionals, que podrien tenir sortida de cara a la tardor vinent, va informar l’agència ACN. Així, Batlle ha assenyalat que la planta de vasets d’arròs envasats en vidre reutilitzable és la “base” d’aquesta pròxima aposta alimentària, després del procés d’R+D que la companyia ha dut a terme amb el Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA), durant els últims quatre anys.

L’aposta per la innovació és una màxima d’Arrossaires del Delte. A començaments d’aquest any, Nomen Foods va anunciar que produirà malt d’arròs per a l’elaboració de cerveses. La companyia de Deltebre ha assolit un acord estratègic per a la distribució en exclusiva i el desenvolupament d’aquestes gammes amb Molina for brewers, firma amb què el distribuïdor d’especialitats Ricardo Molina opera al canal cerveser a Espanya i Portugal.

Inaugurada aquest divendres oficialment per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, la capacitat productiva de la nova planta, en una primera fase, és de deu milions de racions d’arròs Qualitat1Minut.

La distribució serà inicialment nacional, però també es vol obrir aquest mateix any al mercat internacional, començant pel francès, de manera que Nomen Foods espera produir-ne 30 milions d’unitats d’aquí a cinc anys. Ara per ara, la nova línia de producció té deu treballadors, set dels quals ocupen llocs de treball de nova creació.

A això cal sumar-hi que les instal·lacions de 1.700 metres quadrats incorporaran la fabricació de plats preparats en format de gran consum, que l’empresa comercialitza des de fa temps i de la qual en tenia la producció externalitzada, i que el darrer exercici va arribar gairebé al mig milió de quilos.

Qualitat1Minut es pot adquirir a la cadena de supermercats de El Corte Inglés i pròximament arribarà al mercat majoritari, tant als supermercats com en botigues més petites. Segons l’empresa, el seu procés de cocció “preserva al 100% la integritat nutritiva dels aliments a més d’un sabor en les diferents varietats d’arròs” i destaca que amb l’envàs de vidre, la petjada de carboni respecte a altres productes de plàstic similars que hi ha al mercat es redueix gairebé un 40%.

El conseller delegat de Nomen Foods, Enric Batlle, amb la consellera Jordà i Jordi Casanova, president de la Cooperativa Arrossaires del Delta. ©Nomen Foods

L’empresa ha invertit tres milions d’euros en aquest projecte que ha comptat amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF) i amb la col·laboració financera de Cajamar. La construcció respon als estàndards de sostenibilitat ambiental i tot el procés de fabricació està alimentat per energia solar fotovoltaica.

Nomen Foods dona feina a 70 treballadors i té garantit en exclusiva el proveïment d’arròs provinent de la cooperativa que explota 5.500 hectàrees a la zona del delta de l’Ebre. Les dades del seu últim exercici fiscal 2020/2021, tancat a el 31 d’agost, situen la facturació en 27,3 milions d’euros, un 8% inferior a l’exercici anterior. Tot i això, l’EBITDA normalitzat de Nomen Foods va arribar als 2,5 milions d’euros, en línia amb l’exercici anterior.

El grup produeix i comercialitza els productes de les marques Nomen, Bayo —pel canal Horeca— i Segadors del Delta — per tal d’agrupar les varietats rodó i bomba que es conreen al Parc Natural del Delta de l’Ebre—, a més dels negocis de granels per a la indústria i l’exportació. També sota la gamma Segadors del Delta, l’empresa ha llançat recentment 1860, un licor de crema d’arròs.

Els vasets d’arròs preparat per a menjar són els primers del mercat en envàs de vidre reutilitzable. ©Nomen Foods
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Trencadís

El cinema a la fresca de la Sala Montjuïc es trasllada a les Tres Xemeneies

Del 27 de juny al 6 d'agost es podran gaudir d'una selecció de 18 pel·lícules…

30 d'abril de 2025
  • Creativitat

La Escocesa, residència d’art entre vidres trencats i edificis fabrils intel·ligents

L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

La japonesa NYK construirà la nova terminal de cotxes del port per 75 milions

La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025