Nomen Foods inverteix en una fàbrica de vasets d’arròs i plats preparats

L'empresa catalana destina tres milions d'euros a ampliar el seu centre productiu de Deltebre, on podrà elaborar fins a vuit milions de vasets d'arròs a l'any

Nomen Foods avança en la seva estratègia de creixement, diversificació i internacionalització. Amb l’objectiu d’adaptar-se als nous hàbits de consum, l’empresa catalana ha decidit construir una fàbrica especialitzada en l’elaboració de plats preparats i productes llestos per menjar. El projecte ha suposat una inversió inicial de tres milions d’euros i, segons l’empresa, serà “la planta més gran de productes alimentaris de cinquena gamma i 100% sostenible el sector arrosser a Europa”.

Aquesta primavera, Nomen ha completat la primera fase de construcció de la nau que albergarà la planta en els mateixos terrenys de Deltebre (Tarragona) on ja es troba la seva fàbrica actual. Es tracta d’unes noves instal·lacions de 1.700 metres quadrats que s’inauguraran a finals de 2021, amb una capacitat de producció de vuit milions de vasets d’arròs a l’any. A més, la planta es dedicarà també a l’elaboració dels plats preparats que Nomen va treure al mercat el 2020 i que actualment té externalitzada. Aquest centre suposa ampliar el complex productiu actual de Nomen, que arribarà als 24.050 metres quadrats construïts.

Segons Nomen, els vasets d’arròs seran 100% reciclables i el 40% de l’energia que consumeixi la fàbrica procedirà del parc solar que s’instal·larà a la seva pròpia teulada. L’altre 60% serà electricitat amb certificat verd o d’origen renovable. “Aquest projecte impulsa la nostra lluita contra el canvi climàtic i la nostra ambició per ser l’arrossera més respectuosa amb el medi ambient”, explica Enric Batlle, conseller delegat de Nomen, que també recorda que la firma “abandera l’aposta per l’arròs ecològic”.

El directiu assenyala també que el nou centre de producció permetrà avançar en els plans de creixement internacional de la companyia —recentment Nomen s’ha introduït al mercat francès— i adaptar-se a les noves tendències en l’àmbit de l’alimentació saludable i de conveniència.

Nomen Foods va tancar el seu exercici fiscal 2019-2020 amb una caiguda de la facturació del 6%, fins als 29,8 milions d’euros, pel descens de les vendes en el sector de l’hostaleria per la covid-19. L’empresa opera en el mercat a través de les marques Nomen, Bayo i Segadors de Delta i és propietat de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, tot i que també participen en el seu accionariat de manera directa als agricultors productors de l’arròs socis de la cooperativa. Arrossaires va comprar la marca Nomen a Ebro Foods el 2012 per prop de 40 milions d’euros i el 2018 va crear l’empresa Nomen Foods per guanyar agilitat i potenciar el creixement de la marca.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Toni Rodríguez Piris: La lenta forja d’un escriptor

Somriu, recolzat a la barra amb un cafè americà fumejant, deixant-se transportar per les poques…

11 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona es consolida com a capital científica amb l’arribada del centre Fraunhofer

El nou centre se situarà en el Parc Científic de Barcelona i representarà un "salt…

11 d'octubre de 2025
  • Opinió

On són els mecenes de la clàssica?

El mecenatge musical de Barcelona encara es troba molt lluny d’arribar al d’altres formes artístiques

10 d'octubre de 2025
  • Opinió

El fil invisible del mecenatge

El mecenatge és sovint silenciós —no crea grans titulars—, però constitueix una de les pedres…

10 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El futur del mecenatge a Catalunya: més accessible, immediat i emocional, i amb una llei en camí

El futur del mecenatge a Catalunya troba en el seu horitzó una evolució natural de…

10 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Inés García-Albi: “En aquest món complex, la cultura ens fa una mica més humans”

Aquells dies de pandèmia que van aturar el món i ens van confinar, la Inés…

10 d'octubre de 2025