Angostura

Què és un ‘Long Island iced tea’? De còctels per Barcelona

Han reobert l’oci nocturn i la ciutat és plena de gent (jo també sóc la gent) que vagareja pels carrers. A les set del vespre, anant cap al teatre Poliorama travesso els carrers del Raval. Dos nois duen cucurutxos de paper, com els de les castanyeres, plens de patates fregides amb quètxup. Se les van menjant amb unes forquilletes de plàstic. Molta gent menja i beu pel carrer. Suposo que en altres ciutats del món (Nova York, Ciutat de Mèxic, Tòquio…) hi havia aquest costum des de feia temps. Jo no hi estic acostumada i potser no m’hi acostumaré mai. M’agraden les taules i les vaixelles.

Al carrer Joaquim Costa, passo per davant d’una cocteleria de la qual parla tothom: Two Schmucks. Resulta que en aquesta llista dels millors cinquanta bars del món ocupa el número 26. A la porta, una noia em pregunta si vull entrar. “Hi ha lloc?”, demano. I em diu que sí, però al fons. Cap al fons que me’n vaig. Fan tota mena de còctels clàssics (margarita, negroni, pisco sour…) però també creacions modernes o reinvencions. La cocteleria moderna va cap aquí. Per exemple, a la Paradiso (al carrer Rere Palau) et fan una reinvenció del duríssim Long Island Iced tea. És un còctel amb els quatre destil·lats blancs (tequila, rom, ginebra i vodka) i una mica de Coca-Cola. Es diu així, perquè prové de l’època de la prohibició, i hom dissimulava i feia veure que era un te gelat.

La carta del Two Schmucks és prometedora. El còctel que demano, un aperitiu que conté Campari, ve amb un petit bol de formatge. La cambrera m’explica que haig d’anar combinant xarrupades amb mossegades. He sentit que li explicava a un client que “clarifiquen” alguns còctels i, de fet, el meu, té un color finíssim. És molt bo. I em costa nou euros.

Pel carrer Tallers arribo al Boadas. Allà, tots els còctels clàssics. L’experiència de veure com els cambrers barregen els còctels amb dos gots mescladors, com qui tira sidra, amb la gràcia que tenia, sempre, la Dolors Boadas (en una foto, ara, a la paret del local). D’aquesta cocteleria en guardo, com un tresor, les fotocòpies del llibre de còctels que van publicar i que em va deixar l’estimat cambrer del desaparegut Harry’s, que ara és el Solange, al davant del Dry Martini, i no gens lluny del Tàndem i de l’Ideal. Es deia Quim i tots els que anàvem a aquell local el recordarem sempre.

Al Poliorama, cua meravellosa de gent que va al teatre. El Viena, i em sap molt de greu, està tancat.

Compartir
Publicado por
Empar Moliner

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

The New Barcelona Post rep el premi al Millor Disseny Editorial Digital de l’APPEC

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reconeix el magazín digital per la seva "estètica moderna,…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El nen que somiava la seva botiga de sabates

Algunes de les passes que es fan cada dia al món es fan dins de…

24 d'octubre de 2025
  • Lletres

L’home que mai no va deixar de divertir-se

Lluís Permanyer moria ahir als 86 anys deixant darrere seu un impressionant corpus de crònica…

24 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

El ‘coworking’ més gran d’Espanya es prepara per obrir a Barcelona ja ocupat al 50%

El centre que obrirà Aticco al 22@ tindrà una capacitat de 2.200 treballadors distribuïts en…

23 d'octubre de 2025
  • Business and Talent

El fil vermell que uneix Segundo Plato, Mathew i Superlativa amb Netmentora

Netmentora celebra la cinquena edició de la Impact Night amb quatre premiats i un reconeixement…

23 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

La Nova Cuina Catalana protagonitzarà una edició històrica del Gastronomic Forum Barcelona

El saló gastronòmic reunirà per primera vegada tots els xefs catalans amb tres estrelles Michelin

23 d'octubre de 2025