Quan la tardor es vesteix de llums a l'Índia, el restaurant Mayura, al cor de l'Eixample barceloní, estén la celebració al paladar. Del 2 al 22 d'octubre, els seus fogons es converteixen en pont cultural amb un menú especial que barreja receptes ancestrals, records d'infantesa i tocs d'innovació. Un viatge culinari que convida a assaborir l´esperit de Dussehra i Diwali sense sortir de Barcelona
A l’Índia, la tardor es vesteix de llums i celebració amb dues de les seves festivitats més emblemàtiques: Dussehra i Diwali. La primera simbolitza la victòria del bé sobre el mal; la segona, coneguda com el festival de les llums, marca un temps d’esperança, gratitud i nous començaments. Totes dues tenen un denominador comú: se celebren compartint moments de joia al voltant de la taula. Dolços, plats festius i receptes tradicionals, on les aromes i els sabors transmeten l’essència d’aquestes dates.
“És un moment per deixar entrar la llum a les nostres vides, per donar gràcies i per desitjar un any ple de felicitat, prosperitat i salut”, en paraules de Raj Kapoor, propietari del restaurant Mayura, un dels establiments de cuina hindú més antics de la ciutat comtal.
Amb el propòsit de traslladar aquest esperit festiu a Barcelona i “per connectar la ciutat amb la cultura índia més enllà de la gastronomia”, Mayura ha creat el Menú Dussehra i Diwali, una selecció de plats molt especial inspirats en aquestes festivitats. La proposta, disponible del 2 al 22 d’octubre, combina la tradició índia amb records d’infància i un subtil toc de cuina fusió occidental.
El menú proposa una degustació de tres entrants, tres principals i tres postres. Alguns d’ells, plasmen sabors que a Raj li recorden a la seva infància, com un dels entrants, “una samosa que no és la típica vegetariana, sinó que porta pollastre picat i formatge txeddar, cosa que, de nens, esperàvem amb il·lusió menjar en aquesta època de l’any”, explica Raj.
A més, com a plat principal, el menú ofereix un plat molt popular anomenat jalfrezi, que ha estat molt apreciat durant anys a l’Índia, juntament amb tangri kebab, que prové del tandoor, “una cuixa de pollastre tallada i marinada de manera especial, que considerem perfecte per a aquesta ocasió”, explica Raj. I com no podia ser menys, entre els suggeriments unes postres molt especials: el Gulab Jamun, el preferit del Raj quan era petit.
Amb el Menú Dussehra i Diwali, el restaurant vol oferir als seus comensals un “autèntic regal de l’Índia”, una proposta per compartir, celebrar, i reviure amb afecte els sabors de la cuina casolana hindú.
Una experiència que evoca emocions a través de les aromes i els sabors d’aquestes receptes festives. “Volem que cada comensal se senti un pas més a prop de l’Índia sense haver-hi viatjat realment”, explica Raj.
Així, el Menú Dussehra i Diwali (32 €) consta de:
Així, el menú combina receptes tradicionals, amb reinterpretacions i fusions que fan una picada d’ullet al paladar occidental sense perdre l’autenticitat de l’Índia.
En definitiva, una excusa perfecta per acostar-se a l’esperit del Dussehra i el Diwali. Perquè per als que mai no han tastat la cuina índia, aquest menú representa una oportunitat perfecta per endinsar-se en el seu univers d’aromes, espècies i colors. Mentre que per als que ja coneixen Mayura, suposa descobrir una cara més íntima i cultural del restaurant.
“Volem que cada comensal se senti un pas més a prop de l’Índia sense haver-hi viatjat realment”, explica Raj. I és exactament el que aconsegueix aquest menú: un viatge cultural i emocional a través dels sentits.
Parlar de restaurants indis a Barcelona és parlar de Mayura (C/ Girona, 57). Ja ha plogut molt d’ençà que en Raj Kapoor i la seva dona Mayura —musa i inspiració del projecte—van arribar a la ciutat comtal per oferir el millor de la cuina hindú. Són gairebé dues dècades en què han convertit el seu restaurant en un autèntic oasi hindú.
Fent honor al seu nom —Mayura significa paó en sànscrit, símbol de bellesa, prosperitat i saviesa en la cultura índia—, aquest restaurant regala bellesa als cinc sentits.
I és que res en aquest local és casual: sedes de colors, llums càlids, mobles tallats i una atmosfera envoltant transporten el comensal a un palau del nord de l’Índia. Però el més especial és a la cuina: plats tradicionals, elaboracions en forn tandoor, receptes vegetarianes, veganes i sense gluten, i una clara aposta per la sostenibilitat amb vins ecològics, aigua filtrada i envasos respectuosos amb el medi ambient.
Les dones representen el 20% de fundadores de startups, i les empreses emergents impulsades per…
Entrevistem Lluís Cintas, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i fundador…
Pimec i The New Barcelona Post organitzen la tercera trobada de l'Eixample Talks, la trobada…
El Ship2B Impact Fòrum reuneix 120 professionals en un experiment metodològic que busca cocrear solucions…
La UPF Barcelona School of Management reconeix Nadia Calviño com a Public Figure of the…
Els que tenim certa edat vam viure una època en què allò que s’anomena el…