Angostura

Sí, sí! Ho farem! I tant que ho farem!

Els mandamassos dels països responsables del 80% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle del món s’han reunit a Roma durant dos dies. Es veu que “s’han compromès a limitar l’escalfament global a 1,5 °C”.

Això és un acord, i sembla una bona notícia, perquè la Xina i la Índia, abans d’aquesta cimera, no s’hi volien comprometre. Però diria que no ho és, perquè com era d’esperar, d’aquesta cimera —se’n diu així: “cimera”— no n’ha sortit cap concreció. Es comprometen a limitar l’escalfament global a 1,5 °C, molt bé, però com? Fent què? O més ben dit: deixant de fer què?

Si no penses fer i dius que no penses fer res, tothom et mirarà malament, tindràs manifestacions i potser la Greta Thumberg vindrà al teu estat en barca de vela i sortiràs a la tele com a negacionista del canvi climàtic i com a insolidari. Per tant, si no penses fer res, el millor que pots fer és comprometre’t. Et pots comprometre a tenir la casa un deu per cent més neta, et pots comprometre a perdre dos quilos de pes, et pots comprometre a no suspendre, et pots comprometre a mil coses i els que t’envolten et deixaran en pau, mentre que si dius que no, que la casa no està bruta, que no penses deixar de menjar processats, que no penses estudiar, no pararan d’insistir. Si no concretes com ho penses fer, que és el que han fet tots aquests mandamassos del G-20, les teves promeses seran una victòria.

Compartir
Publicado por
Empar Moliner

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

40 anys d’impuls al creixement industrial des d’Avançsa

L'entitat pública va gestionar el 2024 una cartera valorada en 153 milions d'euros, en un…

31 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

EstarB, l’aposta de Barcelona per la universalització de la salut mental per als joves

L’any 2021, en ple procés de normalització postpandèmia, l’Ajuntament de Barcelona va consultar als joves…

31 d'octubre de 2025
  • Gastronomia

“Del Gastronomic Forum Barcelona surts amb idees noves, contactes de valor i el paladar despert”

El saló posarà enguany el focus en la Nova Cuina Catalana, en un moment clau…

31 d'octubre de 2025
  • Ecosistema emprenedor

Barcelona, pol de l’economia circular per transformar la indústria

El nou BAC exerceix de laboratori d'idees i "d'escola de cofundadors” per impulsar projectes que…

31 d'octubre de 2025
  • Opinió

Barcelona, ciutat de mar… d’esquena al mar?

Repensar la mobilitat i l'accessibilitat ciutadana és clau per recuperar la nostra identitat mediterrània

31 d'octubre de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

W Barcelona: La gran vela que va minvar

Tercer capítol de la sèrie hotels amb història i històries d'hotels. En aquesta ocasió, el…

31 d'octubre de 2025