Baco Boca

Sis restaurants d’hotel a Barcelona amb terrasses i jardins per fer unes tapes aquest setembre

Barcelona suma opcions per gaudir encara del bon temps amb propostes gastronòmiques a hotels de la ciutat. Sis dels seus restaurants presenten terrasses i jardins on la tapa es converteix en protagonista aquest mes de setembre

Al setembre (fins i tot a l’octubre), Barcelona té un encant molt especial, el que li regala la llum daurada que ho envolta tot. Les temperatures se suavitzen, però continuen convidant a gaudir de l’aire lliure, les terrasses i els espais exteriors. És l’època ideal per descobrir o redescobrir aquests racons gastronòmics aliens a l’enrenou que ens proposen els restaurants i bars dels hotels.

Compartir unes tapes exteriors en una terrassa o un jardí d’un hotel, el pla perfecte.

Perquè, pocs llocs resulten tan temptadors com les terrasses, els rooftops, els jardins i els patis interiors dels hotels barcelonins, autèntics oasis urbans on gaudir d’una canya, un vi o un combinat juntament amb tapes d’autor, de cuina catalana, creativa o tradicional, tapes elaborades amb productes de temporada i de proximitat o de sabors exòtics i de fusió. Aquí us proposem sis espais únics on gaudir d’una bona tapa a finals de l’estiu i els inicis de la tardor. Refugis per abandonar-se a l’hedonisme gastronòmic.

La Terrassa del Claris (Claris Hotel & Spa 5*GL). El rooftop més glamurós de Barcelona

Des de fa uns anys, La Terrassa del Claris ha recuperat l’elegància i l’excel·lència que ja la caracteritzaven a la Barcelona olímpica, quan es va erigir com la primera terrassa d’hotel oberta la ciutadania. Avui, aquest bar amb vistes, ubicat a dalt del Claris Hotel & Spa GL, és un dels espais de referència per als que busquen prendre alguna cosa o tapejar amb glamour. Perquè la seva innovadora proposta gastronòmica està a un nivell tan alt com la seva ubicació.

Des del migdia fins a mitjanit, podem gaudir d’una cuina mediterrània innovadora en petites porcions, plats cuinats i executats amb cura i detall. Cada mos emana frescor, no en va, a la cuina utilitzen productes de temporada i proximitat, en una clara aposta per la gastronomia sostenible i respectuosa amb l’entorn.

Tapes amb un toc a l’altura de la terrassa del Claris.

Una carta de tapes amb delicatessen com les ostres del Delta de l’Ebre, la burrata amb albercoc i tomàquet de proximitat, el lobster roll de brioix de llamàntol i maionesa de llima o el salmó Granvlax curat a casa amb tàrtara d’algues, entre d’altres. Plats i tapes que mariden amb una selecció de còctels d’alçada, com el Fresh Sling, un còctel únic creat pel bartender de l’hotel, que combina vodka holandès Ketel One amb refrescants tocs florals de St. Germain i un punt amarg de Grand Marnier. Una fórmula ideal per relaxar-se al costat de la piscina i sota les estrelles, a les encara càlides nits del final de l’estiu.

La Terrassa de Pelai (hotel Catalonia Ramblas). L’oasi verd de la Rambla

Al centre de Barcelona, ​​un oasi de calma per gaudir d’una tapa actual.

És possible perdre’s i aïllar-se al bulliciós centre de Barcelona? La resposta és clara: sí, a La Terrassa de Pelai, l’oasi verd de l’hotel Catalonia Ramblas. Ubicat a l’antiga seu de La Vanguardia, aquest emblemàtic edifici modernista, projectat per Josep Mají Ribas i inaugurat el 1903, acull ara un dels hotels més cotitzats de la ciutat, especialment per la seva ubicació, al costat de la plaça Catalunya i la Rambla, i també per la seva proposta hostalera i gastronòmica. Aquí, l’estiu s’atura en el temps per permetre’ns seguir gaudint de la càlida Terrassa de Pelai, un espai de calma i vegetació perfecte per gaudir de la tapa acompanyada amb un bon vi, unes canyes o un còctel.

La carta és una oda al producte fresc, de temporada i de proximitat, propostes pensades per compartir amb elaboracions pròpies que promouen l’economia circular i la cuina conscient. Tapeig clàssic amb tocs creatius i actuals on no falta, per exemple, els embotits ibèrics D.O. Guijuelo o el tataki de tonyina vermella de Balfegó. Exquisides les croquetes d’ànec i sorprenents els natxos vegans. Completen l’oferta bowls saludables, hamburgueses gurmet i postres casolanes, per passar d’un aperitiu o pica-pica a un dinar o sopar informal.

La Terrassa de Vivi (Kimpton Vividora Hotel). Tapes amb les millors vistes a la catedral

El Rooftop del Kimpton Vividora és el lloc ideal per a una tapa informal i divertida

Busques tapes i còctels amb les millors vistes a la catedral i al barri gòtic de Barcelona? El Rooftop del Kimpton Vividora Hotel ens brinda aquesta experiència en un espai on gastronomia, bon ambient i vistes increïbles es donen la mà: la Terrassa de Vivi. Oberta tot l’any, la Terrassa de Vivi proposa una divertida i refrescant oferta d’snacks i finger food. Unes propostes pensades per compartir, amb temptadors plats cuinats a la barbacoa. Destaquen les seves emblemàtiques braves, el tataki de ventresca de tonyina Bluefin amb cítrics i mel, o els tacs de llagostí amb alvocat.

L’experiència es completa amb una barra de còctels d’autor amb inspiració internacional. Propostes com ‘Une Nuit à Paris’ (amb licor Saint Germain i síndria) o el ‘Foc d’Oaxaca’ (a base de mescal i maracujà) són l’acompanyament perfecte per a una tarda o nit inoblidable. I fins a final de setembre, no us perdeu la “Fauna a la fresca”, una selecció dels plats favorits que el xef del restaurant de l’hotel, Jordi Delfa, reinterpreta basant-se en receptes tradicionals amb productes de proximitat (només disponible a partir de les 20h).

La Terrassa del Pulitzer Barcelona. Un jardí urbà d’alçada

La cuina oberta de la Terrassa del Pulitzer. © Alex Froloff
Diuen que és un dels jardins urbà més espectaculars de Barcelona. I raó no n’hi falta. La Terrassa del Pulitzer és un paradís a la ciutat perfecte per desconnectar i per compartir delicioses tapes, platerets i snacks. Perquè si l’hotel Pulitzer batega amb energia pròpia, com un microcosmos de la ciutat, un refugi de calma a l’epicentre de l’efervescència urbana, La Terrassa és, sens dubte, la seva joia més preuada, un balcó privilegiat on el concepte de tapes es reinventa.

La cuina oberta és el cor d’un ritual social on les tapes transcendeixen el format per explicar històries de sabors llunyans i propers. Un exemple? Les patates braves es vesteixen amb el caràcter de l’allioli d’all rostit, mentre que les croquetes de pollastre amb tòfona eleven el senzill al sublim. Però el veritable esperit cosmopolita emergeix en propostes com el sandvitx de pollastre tikka, una explosió fragant i especiada que homenatja els carrers de l’Índia. O la muhammara, una crema seductora que porta el misteri del Pròxim Orient a la taula barcelonina.

I mentre assaboreixes, per exemple, la pinsa bianca de botifarra —una picada d’ullet enginyosa a la tradició local i la cuina italiana—, l’ambient t’envolta. Música de fons, còctels d’autor, la llum del capvespre: el perfecte decorat d’una vetllada que promet ser inoblidable.

33rd Gastrobar (abba Garden Hotel). Tapes amb vistes i productes del Parc Agrari del Baix Llobregat

La terrassa als peus de Collserola és un espai ideal per gaudir d’una bona tapa.

A dues passes de la ciutat comtal, als peus de Collserola i amb vistes privilegiades a Barcelona i al Mediterrani, el 33rd Gastrobar, de l’abba Garden Hotel, atresora una fantàstica terrassa i un jardí exterior de 1.500 m², on assaborir tapes i platets de proximitat, elaborats amb productes de l’hort del Parc Agrari del Baix Llobregat. I és que aquest restaurant forma part del Col·lectiu Sabors de l’Horta, guardians d’una cuina arrelada a la terra que professen amor per la cuina autèntica, sostenible, saborosa i de productes frescos.

En aquest quatre estrelles, ubicat al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu i a dues passes del Palau de Congressos de Catalunya, la tapa es gaudeix a cada mos amb tapes amb accent mediterrani, on ressalta la frescor i l’equilibri. L’oferta és un recorregut pels productes de temporada i de proximitat. Tapes i platerets com la burratina sobre “all cremat”, tomàquet de l’horta kumato i pa estil italià, o les seves populars “abbravas”. Imprescindible el seu assortiment de formatges catalans de la Garrotxa, Tarragona, Ripollès i la Cerdanya, i les taules d’embotits amb pernil, llonganissa ibèrica i formatges. En definitiva, una aposta clara per la qualitat, la proximitat i la sostenibilitat.

Terrassa 4 Capellans (Barcelona Catedral). Tapes al cor del Gòtic

Un bonic racó ubicat al costat de la Catedral de Barcelona.

Al cor del barri Gòtic de la ciutat comtal, l’hotel Barcelona Catedral és conegut per la seva immillorable ubicació. Els qui el trien tenen el luxe de viure una experiència única, on el patrimoni històric i el gastronòmic es fusionen per crear un record inesborrable.

Un dels seus racons més cotitzats és el seu bar terrassa 4 Capellans, un bonic racó obert a l’exterior ubicat a la primera planta, perfecte per al gaudi amb els cinc sentits. Aquest acollidor espai, abillat amb una exuberant vegetació, convida a la calma, al gaudi i a assaborir propostes lleugeres elaborades amb productes de temporada.

Es pot prendre des d’un cafè a primera hora, fins a una última copa, sense oblidar el moment de l’aperitiu i el dels sopars lleugers a base de tapes i platets de cuina mediterrània. Propostes basades en productes frescos, locals i de temporada. Receptes mediterrànies que mai fallen. Però també especialitats que s’adapten a tots els paladars —o necessitats..-, des dels que volen opcions vegetarianes o sense gluten, fins als que no renuncien a una bona croqueta de pernil ibèric, o un assortiment d’embotits i formatges. A més, l’establiment treballa amb productors locals que han desenvolupat projectes d’inserció sociolaboral. Per això, a més de gaudir d’una bona tapa a l’exterior, estaràs aportant un granet de sorra a una causa social.

I moltes més propostes

Aquestes són només sis propostes diferents de les moltes més que proposen aquest mes de setembre des del Gremi d’Hotels de Barcelona, ​​en una campanya llançada amb el suport de l’Ajuntament. Una porta oberta a experiències que desperten els sentits, una invitació a assaborir l’essència d’un estiu que, quan s’enduu a dins, no s’apaga mai. Deixa’t guiar per les seves propostes i descobreix que el veritable luxe és viure cada moment amb intensitat.

Compartir
Publicado por
Isabel Acevedo (Baco & Boca)

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La Fundació Seat Cupra arrenca motors mirant els joves i la salut

La nova entitat posa en marxa projectes de beques a joves investigadors, una iniciativa al…

23 de setembre de 2025
  • Lletres

Vicenç Altaió: “La cultura no pot ser només instrumental: ha de crear valor”

Vicenç Altaió és un dels barcelonins amb més capacitat d’observar críticament l’evolució de la ciutat,…

22 de setembre de 2025
  • Good News Barcelona

Més de 20.000 infants reben suport socioeducatiu de la CaixaProinfància a Catalunya

Coincidint amb l’inici del curs 2025-2026, la Fundació La Caixa reforça un any més el…

22 de setembre de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

La Mercè transforma Barcelona en un escenari de música, art i cultura popular

Més de 100 concerts i 80 espectacles prendran els carrers de la capital catalana durant…

22 de setembre de 2025
  • Professionals

Pere Navarro: “Barcelona té tots els ingredients per a liderar la nova economia”

A una setmana de l'inici del BNEW, Pere Navarro ens obre les portes del DFactory…

22 de setembre de 2025
  • Opinió

Toni Sala, rumiar el deliri

Toni Sala clou la trilogia iniciada amb Els nois i Persecució amb una nova obra…

20 de setembre de 2025