Ecosistema emprenedor

TheRest, la consultora per facilitar als restaurants el salt al ‘delivery’

L'empresa preveu aconseguir una facturació d'1,5 milions enguany amb més de 70 clients recurrents

El boom del menjar a domicili ha transformat el sector de la restauració, i ho ha fet a un ritme marcat per la demanda dels consumidors i pels grans restaurants i cadenes; un ritme que a vegades no han pogut seguir al mateix nivell petits i mitjans establiments. En aquest context, la consultora TheRest s’ha llançat al mercat per acompanyar aquests restaurants, com la primera consultora integral especialitzada en delivery a Espanya.

L’empresa, fundada al novembre, assessora a aquests petits i mitjans restaurants per adaptar-se al mercat del delivery i digitalitzar-se, amb l’objectiu de posar al seu abast eines tecnològiques i de gestió que faciliten des de la creació de menús optimitzats fins a estratègies de franquícia centrades en el canal de venda a domicili.

Fundada per l’exdirectiu de Glovo i d’UberEats Jeremías García-Seoane, TheRest s’ha posicionat amb tres mesos d’activitat en el sector amb clients com Healthy Poke, Goiko, Gonzalez&Co, Deleito i La Martinuca, amb els quals actualment sumen una vintena de clients actius. De cara a 2025, la consultora preveu superar els 70 clients recurrents i una facturació de més de 1,5 milions d’euros.

Per acompanyar els restaurants en la gestió del delivery, TheRest proporciona eines vinculades a la digitalització i el màrqueting, però també per millorar la dimensió operativa, amb experts en estratègia, data i operacions. L’equip, que compta amb un total de 16 persones entre treballadors i col·laboradors, inclou també a experts en gastronomia, per a definir “el mix ideal de productes per vendre en el canal delivery”.

“El delivery és un pain-point per als restaurants per la seva complexitat, pel seu dinamisme i pels seus baixos marges, la qual cosa exigeix un procés de gestió molt precís”, destaca García-Seoane. En aquest sentit, TheRest es proposa que “els restaurants puguin continuar ocupant-se del que millor saben fer, i nosaltres ens ocupem de la resta”.

A més, la companyia compta amb acords amb empreses tecnològiques per avançar en la digitalització dels restaurants més enllà del delivery, incloent-hi tasques com la gestió de pagaments i de sala: “Si l’operativa general funciona millor, també ho farà el delivery”, destaca el fundador.

Futura obertura internacional

“Ens volem convertir en l’Accenture del delivery, i veiem l’oportunitat de fer-ho no sols a Espanya, sinó de manera internacional”, destaca García-Seoane, que ha estat sempre vinculat al món de la restauració: des dels restaurants de la seva família a l’Argentina fins a haver liderat l’expansió d’UberEats a Llatinoamèrica i d’haver passat per Glovo a Espanya.

De cara a la seva internacionalització, TheRest se centra ara en la seva arrencada en el mercat espanyol, i es planteja obrir-se a partir de 2026 a mercats pròxims, com Andorra i Portugal. Per fer-ho, operar des de Barcelona juga al seu favor, i és que la capital catalana té la taxa de penetració del delivery més gran a nivell estatal —prop del 20% dels seus ciutadans l’utilitzen de manera regular—, i disposa d’actors que generen “sinergies operatives” i de la predisposició dels restaurants per apostar pel servei a domicili: “Barcelona és la ciutat per excel·lència del delivery”.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Lletres

El Carmel de Marsé i els nous pijoaparte

Durant la Setmana de la Literatura, recorrem indrets d'algunes de les novel·les més destacades que…

3 de desembre de 2025
  • Lletres

Quan la paraula resisteix: la literatura en l’era de la intel·ligència artificial

Tot i els vaticinis pessimistes, el llibre en paper continua sent el format preferit entre…

3 de desembre de 2025
  • Opinió

IA i drets d’autor: una imatge en moviment

És una sensació semblant a mirar una foto moguda: en els darrers tres anys, la…

3 de desembre de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona reafirma el seu pols literari en ple boom editorial

La ciutat consolida el seu lideratge editorial amb més segells, més lectors i un sector…

2 de desembre de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Barcelona, Capital europea de Nadal 2026 pel seu “model únic”

L'aposta de la ciutat per combinar la tradició amb la innovació i la creativitat han…

2 de desembre de 2025
  • Good News Barcelona

Núria Cabutí: “En moments d’incertesa la cultura és un refugi”

Lectura jove, intel·ligència artificial i Barcelona com a ciutat convidada a la FIL: una mirada…

2 de desembre de 2025