El festival barceloní comença aquest divendres al matí al TNC i es prolongarà fins diumenge, amb la presència de més de 75 emprenedors gastronòmics, propostes culinàries de 'street food' i diversos tallers per a petits i grans
El festival se celebra al TNC. ©Alejandra Perelló
El mercat gastronòmic All Those Food Market torna aquest cap de setmana en una edició molt especial, ja que celebra el seu 15è aniversari i, a més, allarga un dia la durada. En lloc de celebrar-se dissabte i diumenge, el festival ja comença aquest divendres, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), per la qual cosa els organitzadors confien a poder superar el rècord de 23.000 assistents de la darrera edició.
Durant el matí de divendres l’accés està restringit a professionals, és a dir, a restauradors i persones vinculades al sector de la gastronomia perquè puguin entrar en contacte amb els més de 75 emprenedors que participen en la fira i que elaboren de manera artesanal tota mena d’aliments. Aquest format, anomenat All Those Pro, s’iniciarà amb un esmorzar de networking i amb un tast de cafè d’especialitat. Seguidament, es donarà pas a una xerrada sobre consciència en la gastronomia entre Xavier Pellicer, Stefano Colombo (Xemei) i Buster Turner (Rooftop Smokehouse) i a un tast de vins naturals amb els productors Joan Rubió, Oriol Artigas i Toni Carbó.
Al migdia, All Those obrirà les portes a tots els amants del bon menjar, que podran conèixer a la fira noves tendències culinàries i adquirir tota mena d’aliments de producció artesanal i de proximitat, encara que al festival també s’exposen marques de cosmètica natural i de ceràmica. Els tallers gastronòmics són una de les senyes d’identitat de la casa, amb la possibilitat d’apuntar-se a sessions que permetran conèixer trucs per elaborar pastisseria vegana, submergir-se al món dels ferments, conèixer la versatilitat de la sal o descobrir els diferents tipus de picant.
Aquest any, com a novetat, participarà Mango Home, amb una proposta de tallers sostenibles enfocats a la cura de la taula que pretén rendir tribut a la cultura mediterrània. També hi haurà tallers pensats per acostar el món de la gastronomia als més petits. Per exemple, de la mà d’Arrels i Brots s’introduiran a l’univers de l’horticultura urbana, aprenent a plantar maduixes, gira-sols i tomàquets cherry.
Una edició més, els jardins del TNC s’ompliran de furgonetes de street food, tiradors de cervesa artesana i de bona música, que anirà a càrrec de diferents DJs barcelonins. Les pizzes de massa mare a l’estil Detroit de Four Corners, els platillos presentats per Xavier Pellicer & Les Nenes, les barbacoes de The Butcher Society o les truites fetes al moment de Los Tortillez són algunes de les propostes amb què els visitants podran matar la gana.
Durante la Semana de la Literatura, recorremos rincones de algunas de las novelas más destacadas…
Eva Baltasar ens rep lluny de Barcelona, en una cafeteria de les d’abans. L’escriptora ens…
En un món digital i hiperconnectat, joves i adolescents es consoliden com la franja que…
La futura Biblioteca Pública de l’Estat es construeix al costat de l’Estació de França amb…
Mentre la societat aprèn un nou llenguatge, el digital, hi ha pors molt antigues que…
Durant la Setmana de la Literatura, recorrem indrets d'algunes de les novel·les més destacades que…