Torres creix en vins d’albariño amb la compra d’un celler a Galícia

El grup familiar del Penedès adquireix les instal·lacions de Valdamor, amb capacitat per a més d'un milió d'ampolles, ubicades al municipi pontevedrès de Meaño, on ja elabora el vi Pazo das Bruxas

Família Torres consolida el seu projecte vinícola a Galícia. El grup acaba de reforçar la seva posició a la Denominació d’Origen Rías Baixas amb la compra de les instal·lacions de Bodegas Valdamor, que li permetran incrementar substancialment la producció d’albariño davant la creixent demanda de països com els Estats Units. El mercat nord-americà ja és el principal client de Pazo das Bruxas, el vi d’albariño que Torres elabora a Galícia des de fa ara fa just deu anys.

Valdamor és un celler ubicat a Meaño, a la província de Pontevedra i, més concretament, a la denominada Vall de Salnés, una de les cinc subzones que integren la DO Rías Baixas, on també es troba Pazo das Bruxas. Construït als anys 90 per la família Domínguez, el celler va suspendre pagaments i l’empresa propietària està actualment en liquidació. Torres ha adquirit únicament els actius productius, i per això ha pagat poc més de dos milions d’euros.

Concretament, el grup familiar català ha passat a ser el propietari d’unes instal·lacions que tenen una superfície de 3.000 metres quadrats i que tenen una capacitat de producció superior al milió d’ampolles a l’any. El celler compta amb sales de recepció, elaboració i criança, a més de les zones per l’embotellament i les expedicions, una àrea d’oficines i un espai de tast i exposició.

Miguel Torres Maczassek, director general de Família Torres, en una de les seves finques al Penedès.

Família Torres preveu invertir ara en l’adequació i posada al dia del celler perquè entri en funcionament aquesta propera verema. Segons el grup, aquestes noves instal·lacions, que dirigirà l’enòleg Víctor Cortizo, suposaran la creació de diversos llocs de treball i permetran anar augmentant gradualment la producció d’albariño. Actualment, Torres elabora unes 300.000 ampolles de Pazo das Bruxas a l’any. Aquesta producció, però, es troba externalitzada, és a dir, s’elabora en cellers de tercers i ara, gràcies a la compra dels actius de Valdamor, ja es disposarà d’un celler propi que permetrà controlar tot el procés i incrementar la producció.

Fa cinc anys, Família Torres va adquirir també a Galícia el celler Pazo Torre Penelas, envoltat de sis hectàrees de vinyes d’albariño i on produeix el vi d’alta gamma Blanco Granito. “Al llarg d’aquests deu anys, hem anat consolidant el projecte de Rías Baixas, pensant en el territori, la seva història i tradicions, convençuts del gran potencial d’aquesta regió i la seva projecció internacional, amb aquest nou celler, podrem continuar creixent de manera sostenible i respectuosa”, ha explicat Miguel Torres Maczassek, director general de Família Torres.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Business and Talent

La productivitat entra al cercle virtuós de l’economia, però l’absentisme la frena

Amb un optimisme prudent, la Cambra de Comerç de Barcelona eleva fins al 2,9% el…

22 d'octubre de 2025
  • Good News Barcelona

Autenticitat i diferenciació: El futur del ‘retail’ es debat a Barcelona

La capital catalana exerceix d'epicentre del comerç de proximitat amb una doble cita: el Retail…

22 d'octubre de 2025
  • Creativitat

Memòria i oblit prenen forma a Juno House amb l’art tèxtil de Blanca Nieto

La primera exposició de l'artista a Barcelona s'aboca a l'univers dels records a través de…

22 d'octubre de 2025
  • Opinió

Barcelona Finance Cluster: créixer junts per competir millor

Barcelona té història financera. Des de la fundació de la Borsa de Barcelona el 1915…

21 d'octubre de 2025
  • Ecosistema emprenedor

TOUS es renova a Passeig de Gràcia per a convertir Barcelona en el seu gran aparador internacional

La marca catalana ha renovat la seva ‘flagship’, sota el nom de CASA TOUS, en…

21 d'octubre de 2025
  • Baco Boca

On fer unes tapes a Barcelona aquest octubre: sis hotels que no et pots perdre

Barcelona ofereix cada cop més propostes gastronòmiques dins dels seus hotels. Aquest octubre, et proposem…

21 d'octubre de 2025