Gastronomia

Uns 200 bars impulsen la carn de xai amb ‘El Paquito’

Els ramaders del sector oví volen posar de moda el consum d'entrepans de xai per desestacionalitzar les vendes, conquerir a un públic més jove i ajudar al manteniment de la pastura, clau per preservar el medi rural

Donar suport al sector del bestiar oví. Amb aquest objectiu arriba a Barcelona Buscant El Paquito, una campanya en la qual participen uns 200 bars i restaurants de la ciutat, que han incorporat a la seva carta un Paquito o entrepà elaborat amb carn de xai. Cada bar ha preparat una recepta diferent ajustant-se al seu estil, però el xai és l’ingredient principal. Tapas 24, Bodega Pasaje, Bar Alegría, Bar Borrell, Yeti, Claris 118, El Filete Ruso, La Mundana, El Velódromo, Fishology, Granja Elena, La Flauta o Sants es Crema són alguns dels establiments que participen en aquesta acció promocional, que arriba a Barcelona després d’haver-se realitzat també a Madrid el 2019 i a València el 2020.

La idea d’anar a un bar a menjar un Paquito ha estat desenvolupada per INTEROVIC, la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Cabrum, i compta amb el suport de la Unió Europea. “Es tracta de crear un nou moment de consum de la carn de llet, xai i cabrit”, destaca aquesta patronal, que vol desestacionalitzar la compra de xai i apropar aquest tipus de carn als consumidors més joves. “Rejovenir la demanda de xai és necessari per garantir el futur de la pastura”, destaquen els promotors, que emfatitzen la idea que la ramaderia ovina aporta un gran al medi rural. Així, les ovelles són clau, per exemple, en la prevenció d’incendis i gestió dels boscos i els prats, ja que les àrees on pasturen esdevenen tallafocs.

El Paquito uneix tradició, un producte que s’ha menjat de sempre a les nostres llars, amb modernitat”, explica Raúl Muñiz, president d’INTEROVIC, que destaca que la iniciativa vol contribuir també a ajudar a reactivar el consum als bars i restaurants.

L’entrepà de xai elaborat per la Bodega Pasaje.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025
  • Hashtag Barcelona

La foto de Collboni

El dia de Sant Jordi, l’alcalde Jaume Collboni va publicar una fotografia, al seu compte…

29 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

DeepUll aixeca 50 milions per accelerar el diagnòstic de la sèpsia

L'empresa de tecnologia mèdica destinarà els recursos a la validació clínica de la seva solució

29 d'abril de 2025
  • Professionals

El patronat de la Fundació La Caixa relleva Ángel Simón com a conseller delegat de CriteriaCaixa

El president de Naturgy, Francisco Reynés, és designat nou membre del consell i serà nomenat…

29 d'abril de 2025