Gastronomia

Torna la Cervesa de Nadal Damm

L'edició limitada d'aquest any, ideal per regalar i maridar amb la gastronomia nadalenca, ja es pot trobar a restaurants, supermercats i a la botiga online del grup cerveser barceloní

Els mestres cervesers de Damm no han faltat aquest any a la seva ja tradicional cita amb la gastronomia nadalenca. Ja està disponible la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa d’edició especial i limitada concebuda per maridar amb els plats típics de les celebracions que ens esperen aquest mes de desembre. Es tracta d’un producte molt icònic per a la marca, ja que els orígens d’aquesta cervesa es remunten als anys 50 del segle passat, quan unes setmanes abans de l’arribada de les festes, l’empresa preparava una cervesa de Nadal com a regal per als seus treballadors, familiars i amics.

Amb els anys, aquesta tradició es va convertir en tot un emblema per a Damm que, el 2013, va decidir compartir la Cervesa de Nadal amb tots els seus consumidors, comercialitzant-la també a la seva botiga online i en diferents bars, restaurants i supermercats. Així, per onzè any consecutiu, el producte ja està disponible en ampolles de 66 centilitres que resulten ideals per regalar i també compartir amb amics durant les festes nadalenques. D’aquesta manera, cada cop són més les taules de Nadal que incorporen aquesta cervesa com a maridatge ideal, ja que el punt de frescor que aporta el llúpol que li dóna personalitat és ideal per acompanyar plats contundents com un rodó de pollastre farcit de salsa de poma, un filet de vedella amb salsa de bolets o un ànec rostit amb prunes i pinyons. Segons els mestres cervesers de Damm, la Cervesa de Nadal també marida a la perfecció amb receptes de peix i marisc com, per exemple, un filet de salmó a la taronja amb crema de moniato.

Si fem un tast de la Cervesa de Nadal, observem, en primer lloc, el seu color roure, amb reflexos ataronjats. Visualment, es presenta també com una cervesa densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. Si ens fixem en l’escuma, la veiem compacta. Així mateix, les bombolles són vives, fines i veloces. Amb el segon pas, l’olfactiu, descobrim notes afruitades que recorden, per exemple, el préssec madur i la poma. Els mestres tastadors de Damm detecten també notes ataronjades que doten el nas de frescor, amb un final en què persisteix la sensació de pa torrat.

Finalment, procedim a fer el primer glop i notem una entrada en boca àmplia, amb caràcter, ja que estem davant d’una cervesa voluminosa i cremosa del tipus strong lager, amb un contingut alcohòlic de 6,5%. “L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant”, afegeixen sobre la Cervesa de Nadal els experts en tast, que recomanen consumir-la a una temperatura entre 5 i 7 graus. En una escala de 0 a 100, on 10 és poc amarg i 90 és molt amarg, la Cervesa de Nadal de Damm té un grau d’amargor de 28 IBUs.

Compartir
Publicado por
The New Barcelona Post

Artículos recientes

  • Trencadís

El cinema a la fresca de la Sala Montjuïc es trasllada a les Tres Xemeneies

Del 27 de juny al 6 d'agost es podran gaudir d'una selecció de 18 pel·lícules…

30 d'abril de 2025
  • Creativitat

La Escocesa, residència d’art entre vidres trencats i edificis fabrils intel·ligents

L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

La japonesa NYK construirà la nova terminal de cotxes del port per 75 milions

La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys

30 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Automobile Barcelona apunta a 350.000 visitants mentre accelera cap a l’electrificació

El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…

29 d'abril de 2025
  • Creativitat

L’art digital despunta a Barcelona amb l’OFFF Festival

L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…

29 d'abril de 2025
  • Barcelona Global Young Talent

“L’educació de qualitat i les habilitats digitals són clau per als joves”

Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…

29 d'abril de 2025