L'obra de la tercera central de Districlima, que generarà fred aprofitant l'aigua de la mar, arriba al seu equador amb l'inici dels treballs de la tuneladora
Xavier Puyal, Janis Rey, Laia Bonet i Frank Lacroix a les obres de la central.
La xarxa de distribució de fred i calor de Barcelona està més prop d’acabar la seva tercera central. Amb l’inici dels treballs de la tuneladora que obrirà pas a la planta soterrada, la que serà la tercera peça de Districlima arriba a l’equador de les seves obres. La previsió és que estigui operativa finalment el 2026, quan se sumarà a una xarxa que ara proveeix a 192 edificis. Amb la tercera central, situada en la zona del Bogatell, s’arribarà a 262, un 33% més.
Les obres, que van arrencar l’any passat, ja han superat etapes com la construcció del pou de captació d’aigua i de les pantalles i ancoratges. La central, amb un pressupost de 44,4 milions d’euros d’inversió público-privada, estarà sepultada i generarà fred aprofitant l’aigua de la mar, per després distribuir-lo.
La xarxa, impulsada amb Engie, Tersa i Idae, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, permet actualment evitar l’emissió d’unes 30.000 tones de CO₂ a l’atmosfera cada any amb les seves dues plantes ja operatives, situades el Fòrum i al carrer Tànger. Amb la nova planta, s’estima que es podrà estalviar fins a 2032 més de 339.700 tones de CO₂.
Així, aquesta xarxa pionera de fred i calor permet avançar cap a una Barcelona més sostenible i cap a l’autosuficiència energètica. A més, l’obra ha permès recuperar sorra d’alta qualitat del terreny, un total de 8.000 metres cúbics que s’han dipositat a la Platja de Llevant i a la Mar Bella, dues de les zones més afectades pels temporals marítims a la ciutat.
“Districlima és una iniciativa público-privada que ens permet avançar en la descarbonització”, ha defensat la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, en una visita a les obres juntament amb el vicepresident executiu d’Engie Local Energy Infrastructures, Frank Lacroix; la directora de l’empresa a Espanya, Janis Rei, i el director de Districlima, Xavier Puyal.
Lacroix, que s’ha obert a invertir en projectes en altres ciutats a nivell estatal, ha defensat que Districlima és fonamental per a la transformació de Barcelona i per “posicionar-la a l’avantguarda de la transició energètica”, com una “ciutat referent en innovació urbana i sostenibilitat”.
Del 27 de juny al 6 d'agost es podran gaudir d'una selecció de 18 pel·lícules…
L'antic recinte industrial del Poblenou veu créixer el seu centre artístic i es prepara per…
La infraestructura ha adjudicat la terminal a la naviliera per 27 anys
El saló internacional organitzat per Fira de Barcelona reunirà 29 marques automobilístiques del 9 al…
L'esdeveniment comptarà per primer any amb un programa d'activitats gratuïtes a la zona de Glòries,…
Entrevistem Eric Antràs Agut, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global i…