Us portem els hotels més recents a la ciutat i com reflecteixen aquesta Barcelona cosmopolita i oberta a influències exòtiques
Cóctel del Nobu Bar durante la Barcelona Bar Week.
Setembre se’ns ha tirat a sobre. I justament aquesta setmana —que veiem que implacable ja treu el cap la tardor per la finestra—, ens preguntem: Com ha passat? Sense donar-nos opcions per quedar-nos al sofà, la primera edició de la Barcelona Hotel Bar Week (del 22 al 28 de setembre) acaba de presentar-se en societat. Podríem estirar coneixement domèstic i ressenyar uns quants temples coctelers a la llista de 25 establiments que se sumen a la iniciativa. Però ens preguntem pels hotels més recents a la ciutat i com reflecteixen aquesta Barcelona cosmopolita i oberta a influències exòtiques. Propostes gastronòmiques d’arrel internacional (peruana, japonesa, fusió global…). Quins còctels són els millors i quines terrasses són les més xules i mereixen una vista?
Provinent de l’Hotel Alfonso XIII de Sevilla, va arribar a Barcelona Paco Pineda, pioner en la tècnica coctelera als grans hotels, on es va iniciar amb tretze anys com a aprenent. L’escola barcelonina va afegir de la seva mà les primeres agitacions de licors, l’excel·lència dels 50, és a dir, l’atenció, el rigor i l’elegància, com van poder comprovar durant anys els clients del primer Sándor. Després, les grans cocteleries: demiurgs d’elixirs líquids, psicòlegs i confessors de l’ànima, si no, poetes de líquids irisats. Ara la bona cocteleria d’hotel és una cosa ben normal.
Els establiments que s’han sumat a la iniciativa han creat dos còctels per a aquests set dies a un preu especial de 12 euros —un signature i un low ABV cocktail, o sense alcohol—, en línia amb la filosofia de la BHBW25 d’apropar la mixologia d’hotel al gran públic. Per allargar l’estiu, per recordar-lo o perquè, simplement, nosaltres i Barcelona ens ho mereixem. Aquestes són les apostes més joves de la ciutat, les més modernes, i amb aquestes picades d’ullet exòtiques que ens faran recordar una miqueta el descans de les vacances.
Potser Menorca o Eivissa hagin estat el teu crush estival. Si és així, Maymanta és aquest paradís terrenal que mereixes. El prestigiós xef Omar Malpartida està al capdavant d’aquest restaurant de nou encuny —fa un ant aquest mes— dins de l’imponent Grand Hyatt Barcelona.
Com a xef executiu de l’espai, Malpartida ajusta una proposta versàtil i efímera, amb tots els gustos i estacions de l’any. Amo també dels reeixits Maymanta Eivissa (1 Sol a la Guia Repsol) i Kaypa a Menorca, a Barcelona trobareu una evocació constant a les aromes i sabors de l’Amazònia i les tres regions del Perú. La carta inclou ingredients locals i peruans com en una autèntica picanteria i cevitxeria. A la seva terrassa podeu tastar les coquetes de choclo i gamba roka o les croquetes de Lima (Guís tradicional peruà ají de pularda, cremós de formatge grana padano, ají groc i cendra de ceba).
A la part líquida destaca per sobre de tot, com no podria ser altrament, el pisco sour. Els còctels que han preparat per aquesta setmana són Candela (José Cuervo Tradicional, sirope taronja, aigua cítrica i vermouth dry) i, la versió lleugera, Collin Farrell (Bushmill’s, refresc amarg, vermouth sense alcohol).
Des de fa uns anys, Nobu Hotel Barcelona és un dels llocs més inspiradors de la ciutat: les vistes des de Nobu Bar a tota Barcelona mereixen la pena. El cinc estrelles —inaugurat el 2019 per la cadena de Robert de Niro i venut a la gestora ASG el 2021— acull a la seva planta 23 el gastronòmic de Nobu Matsuhisa, referent de la cuina nikkei planetaria.
La cruïlla entre gastronomia peruana i japonesa transcendeix a la carta de la seva terrassa on hom pot demanar des d’un tàrtar de tonyina amb kimchee, sèsam i soja a cevitxos o broquetes de tataki de tonyina amb salsa yakiniku. Durant la Barcelona Hotel Bar Week demaneu l’Once in Fuji (Alúzar Blanc infusionat amb jalapeny, vermut Sakura, cordial de yuzu i shiso amb escuma de cítrics) o el Last Drop of Summer (Onikoroshi Sake, Gardeum, Vetive i Cordials de Préssec), els dos còctels creats per l’ocasió.
El novíssim Hotel SLS Barcelona, resort urbà de cinc estrelles a Port Fòrum i primer hotel de la marca a Europa, és, des de la seva estrena, un hotel gastronòmic. El seu restaurant insígnia, Lora —de la mà de l’Studio Paskin, els creadors darrere dels exitosos restaurants Palomar i Evelyn’s Table a Londres— posa el focus a l’Orient Mitjà apropant els sabors del Marroc, Tunísia, Grècia, Egipte, Líban…
El contrapunt és la cuina catalana de la colorista L’Anxova Divina, establiment quasi contigu. Al seu bar de cocteleria postmoderna, Kyara, trobareu la mà de Monica Berg i Alex Kratena, creadors del prestigiós bar londinenc Tayer + Elementary, el quart a la llista de The World’s 50 Best Bars de 2024.
Els seus dos signature per a aquest esdeveniment són el Coffee + Pink peppercorn (Ketel One Vodka, Ron Matusalem 15 anys, Ratafia, Licor de bellotta, cafè, xarop d’ambre i pebre rosa Monin) i el Guava + Cypress (amb versió sense alcohol), amb Tequila Jose Cuervo de guava, pi mugo, vetiver Paragon i bitter d’herbes.
Dissenyat per l’estudi londinenc d’interiorisme Thurstan, i part de Miiro, la nova marca d’hotels lifestyle, Borneta combina a la perfecció l’estètica contemporània amb l’encant local d’una ciutat com Barcelona. La seva entrada des del Passeig Picasso s’inspira en el disseny i l’estil de vida mediterrani.
Disposa d’un restaurant acollidor amb cuina oberta, un bar elegant de còctels i una terrassa àmplia sota els emblemàtics arcs de Fontseré. La seva terrassa, al terrat, proporciona un ambient amb vistes incomparables a les teulades torrades del Born, i a l’emblemàtic Parc de la Ciutadella.
Al seu Volta Bar l’equip de bartenders, de la mà de Giorgio Savini, treballa amb ingredients acuradament seleccionats i maceracions casolanes. Per a la Barcelona Hotel Bar Week, ha preparat el Bitter Kiss (amb pisco, aigua de tomàquet, cordial de maduixa, campari, gardeum i licor de flor elèctrica), i Arrels (amb Cordial fuster dolç, una herba índia del sud-est asiàtic anomenada vetiver i gin 0,0 macerat amb cúrcuma).
Toni Sala clou la trilogia iniciada amb Els nois i Persecució amb una nova obra…
“Per a mi, escriure és una pulsió artística més que una professió, i és una…
El sector immobiliari es repensa al sud d’Europa a pocs dies del tret de sortida…
Carla Rivali és l’ànima de La Italiana, la botiga de menjar que des de l’any…
Hi havia complicitat a l’escenari, d’aquella que es nota quan les veus no competeixen, sinó…
Amb la vista posada en la celebració del centenari de la mort del seu artífex,…