Influents de la setmana novembre 2025 4

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

NOVEMBRE 2025

Javier Suqué

President del Grup Perelada

President del Grup Perelada i quarta generació de la família al capdavant del llegat, Javier Suqué viu un any d’èxits empresarials. El celler Perelada (DO Empordà), dissenyat per RCR Arquitectes i primer d’Europa amb certificat LEED Gold, ha irromput amb força al rànquing World’s Best Vineyards: després d'ocupar l’any passat en la posició 57, enguany escala fins a la 22a, convertint-se en el celler català millor valorat. "És un reconeixement a la nostra aposta per oferir experiències memorables en un entorn extraordinari", ha celebrat Suqué. El segueix de prop un altre celler català que ha entrat en el top 50 del rànquing, la vinya de Gramona, que ha assolit la posició 25.

L’empresari Javier Suqué dirigeix, juntament amb els seus germans, un grup amb més d’un segle d’història: fundat el 1904 com a companyia d’automòbils, però no va ser fins al 1923 que Miquel Mateu va adquirir el Castell de Peralada i va iniciar l’aventura vinícola que avui s’ha convertit en referent. Sota el lideratge actual, el grup suma també casinos a Catalunya i Llatinoamèrica, un conglomerat que ha situat els germans Suqué Mateu en el lloc 77 de la llista Forbes 2024, amb una fortuna de 550 milions d’euros.

Daniela Brown

Actriu

El teatre en català viu un moment dolç, amb xifres d’assistència rècord any rere any i una escena rica i diversa. Una diversitat que precisament han volgut reconèixer, un any més, els Premis Butaca, els guardons que destaquen les millors produccions d’arts escèniques escollides pel públic. En els guardons han sobresortit especialment Ànima (amb set premis), el musical en català que va inaugurar la temporada passada del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i que enguany tornarà al Tívoli; i L’herència, l’arriscada proposta de Teatre Lliure de sis hores de duració, que s’ha endut quatre guardons.

En una nit que també ha reconegut la trajectòria de Josep Maria Pou, una de les figures més destacades de l’escena catalana de les darreres dècades, al costat de figures amb llargues trajectòries, també brillen joves promeses de l’escena catalana com Daniela Brown, qui s’ha endut el Premi Butaca Revelació pel seu paper a La gavina, l’obra amb què Julio Manrique va obrir la temporada com a director del Lliure recuperant un text emblemàtic d’Anton Txékhov. Graduada en Interpretació a l’Institut del Teatre, ha protagonitzat diverses obres, tant en escenaris teatrals com a la gran pantalla, en pel·lícules com La abadesa (2024), el seu primer gran paper com a protagonista, o sèries com l’emblemàtica Com si fos ahir. A més del Premi Butaca, Brown també ha recollit en la seva trajectòria el guardó a millor actriu al Calella Film Festival per Avemaría o el Premi New Talent del Festival internacional de Begur.

Romain Fornell

Xef

La limitadíssima societat dels cavallers de la Legió d'Honor de la República Francesa suma un membre més, aquest cop des de la capital catalana. El xef Romain Fornell ha estat reconegut per la seva trajectòria amb la màxima distinció de França, des que la va instituir el mateix Napoleó el 1802. Fornell va recollir la preuada distinció en una cerimònia en el restaurant Azul Rooftop Barceloneta, presidida per l’exprimer ministre francès Manuel Valls, també exemple de la fusió de la vida barcelonina i la francesa. Establert a Barcelona des del 2002, Fornell va ser nomenat cavaller d'honor al juliol, i ara ha recollit el guardó en un dels seus restaurants en la capital catalana.

El també director gastronòmic del centenari Hostal de la Gavina, a S’Agaró, va néixer a Tolosa el 1976. Amb 18 anys va ingressar en la prestigiosa escola d'hostaleria local. Després de passar per reconeguts restaurants francesos, Fornell es va traslladar a Barcelona dos anys després, com a segon del restaurant La Masion du Llenguadoc Rousillon, però poc després va tornar a França, on va obtenir el 2001 la seva primera estrella Michelin. Amb el reconeixement, es va alçar com el cuiner més jove a aconseguir-la, amb 24 anys. Va ser l'any següent quan va tornar a Barcelona, on segueix establert i on dirigeix espais com Caelis, amb una estrella Michelin, a més de Tejada Mar i Cafè Pablo, al Museu Picasso.