Gastronomia

Tosar i Zahera protagonitzen de nou l’anunci de ‘Voll-Damm’

El curtmetratge ha estat ideat per publicista Oriol Villar i dirigit pel cineasta Alberto Rodríguez

Quins passos s’han de seguir per assolir l’excel·lència a l’hora de tirar una canya de Voll-Damm? Aquest és el fil conductor de Els 5 Passos, el nou curtmetratge que Damm ha estrenat aquest dilluns per promocionar la seva cervesa doble malta. Ideada novament pel creatiu Oriol Villar, es tracta de la quarta entrega de la saga Doble o Res, i torna a estar protagonitzada per Luis Tosar i Luis Zahera, que han estat dirigits pel cineasta Alberto Rodríguez, que també repeteix.

Ambientat en una solitària i inhòspita nau industrial portuària, el curtmetratge es planteja com un thriller en el qual cinc cambrers s’enfronten a un repte sense segones oportunitats: aprendre a tirar correctament i amb la màxima precisió una canya de Voll-Damm per tal de poder gaudir de cada un dels seus matisos, ja que “no totes les cerveses són iguals”.

Tosar interpreta a un personatge despietat encarregat d’instruir a un grup de cambrers escollits entre “el pitjor del pitjor”, amb durs entrenaments durant 200 dies orientats a aconseguir que serveixin la canya perfecta. En aquest procés, compta amb l’ajut del personatge que interpreta Zahera —que enguany ha rebut un Goya pel seu paper a As bestas—, i que sotmet als concursants a diferents proves.

Els cinc passos en els quals han d’excel·lir es presenten com un minuciós ritual: seleccionar correctament el got; assegurar-se que tingui la temperatura correcta; descartar primer l’escuma malmesa amb “un cop precís de canell”; tirar la canya amb una inclinació exacta de 45 graus per facilitar “que la cervesa llisqui amb suavitat i mantingui el carbònic”; i l’obertura final de l’aixeta del tirador per formar una corona perfecta de crema “per a la reina de les canyes”. Un dels cambrers, enguany el més avantatjat, és Artur Busquets, protagonista del curt de l’any passat, juntament amb Tosar, on va haver d’aprendre el valor de cada un dels senzills ingredients d’una truita de patates.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Lletres

Ondulacions i prodigis dispars a la Barcelona de Mendoza

Durante la Semana de la Literatura, recorremos rincones de algunas de las novelas más destacadas…

4 de desembre de 2025
  • Lletres

Eva Baltasar: “Jo em rendeixo abans d’escriure, i la història m’arrossega”

Eva Baltasar ens rep lluny de Barcelona, en una cafeteria de les d’abans. L’escriptora ens…

3 de desembre de 2025
  • Lletres

De generació perduda a un motor del sector editorial: l’impuls de la literatura juvenil

En un món digital i hiperconnectat, joves i adolescents es consoliden com la franja que…

3 de desembre de 2025
  • Lletres

La gran Biblioteca Pública de Barcelona comença a perfilar-se amb una mirada global

La futura Biblioteca Pública de l’Estat es construeix al costat de l’Estació de França amb…

3 de desembre de 2025
  • Good News Barcelona

Genís Roca: “Segurament Lorca avui no faria poemes, sinó reels”

Mentre la societat aprèn un nou llenguatge, el digital, hi ha pors molt antigues que…

3 de desembre de 2025
  • Lletres

El Carmel de Marsé i els nous pijoaparte

Durant la Setmana de la Literatura, recorrem indrets d'algunes de les novel·les més destacades que…

3 de desembre de 2025