Gastronomia

Neix el festival gastronòmic Orígenes, que se celebrarà en una masia de Teià

La primera edició de la trobada serà aquest divendres i dissabte, i reunirà xefs, productors i emprenedors per viure una experiència gastronòmica innovadora, difondre talent i conscienciar a la societat sobre la importància del consum responsable

El sector de la gastronomia celebrarà aquest cap de setmana l’arribada d’una nova cita, Orígenes Festival Gastronòmic. La trobada té la missió de protegir i potenciar els millors productes del país, des del Mar Cantàbric fins al Mar Mediterrani, però també la tècnica tradicional i l’entorn d’una manera conscient, ètica i sostenible.

“Orígenes neix amb el propòsit de deixar un llegat, no és un projecte per a un any. Volem que l’assistent reflexioni sobre la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”, defensa el cofundador del festival, Lluís Cintas. Per fer-ho, s’incidirà en la importància de la tradició, l’artesania i el respecte pel medi ambient per viure una gastronomia de màxima qualitat.

Segons remarquen els organitzadors, es tracta del primer festival gastronòmic que se celebra des de l’inici de la pandèmia. Les dates de la primera edició seran divendres 11 i dissabte 12 de juny, i la ubicació escollida, el Palauet de Teià, una masia històrica i singular del segle XVII de reconstrucció neomedieval.

Una dotzena de xefs, productors i emprenedors com Albert Roca, Viri Fernández, Eva Vila o Carlos Piernas contribuiran a oferir una experiència única en aquesta trobada a l’aire lliure i enmig de la naturalesa. Presentaran 12 degustacions cuinades en viu i acompanyades amb una selecció d’onze vins efectuada per Quim Vila per a un màxim de 350 assistents. El preu de l’entrada és de 195 euros, import que inclou el menú gastronòmic i l’accés a diverses activitats paral·leles.

Així, el festival també organitzarà tallers de creatius com KM Zero Food Innovation Hub; música en directe de Clara Gispert o Miqui Puig; còctels d’autor de Manel Vehí; exposicions audiovisuals, i debats amb professionals com Josep Roca o l’arqueòleg Eudald Carbonell.

Aquest projecte està impulsat per Cintas, també fundador i conseller delegat de BoBô Barcelona; la consellera editorial de La Vanguardia Dossier, Ana Godó, i el propietari de Suárez Asesoría d’Esdeveniments Globals, Emilio Suárez.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La Fundació Banc Sabadell premia els investigadors Alberto García-Basteiro i Sílvia Osuna

L'estudi per a desenvolupar nous tractaments i vacunes innovadores per a la tuberculosi, i el…

5 de juliol de 2025
  • Opinió

Adieu a La França

L’ancestral 'meublé' de Barcelona es converteix en un hotel turístic, esborrant encara més la fràgil…

5 de juliol de 2025
  • El Bar del Post

Ignacio Martínez de Pisón: La suma dels passos cap endavant

“Ja sé que no descobreixo res si dic que la perseverança és una de les…

5 de juliol de 2025
  • Barcelona Futur

Startups, Made in Barcelona

Aquesta setmana el The New Barcelona Post, com ja vam fer fa unes setmanes amb…

5 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Barcelona: emprendre des del laboratori

Laura és científica, vesteix bata blanca i rarament surt del seu laboratori. Té l'ambició de…

3 de juliol de 2025
  • Barcelona Startup Week

Emprenedores trepitgen fort per revertir la bretxa de gènere de l’ecosistema startup

Les dones representen entorn del 20% dels fundadors d'empreses emergents des de fa prop d'una…

3 de juliol de 2025