Gastronomia

Neix el festival gastronòmic Orígenes, que se celebrarà en una masia de Teià

La primera edició de la trobada serà aquest divendres i dissabte, i reunirà xefs, productors i emprenedors per viure una experiència gastronòmica innovadora, difondre talent i conscienciar a la societat sobre la importància del consum responsable

El sector de la gastronomia celebrarà aquest cap de setmana l’arribada d’una nova cita, Orígenes Festival Gastronòmic. La trobada té la missió de protegir i potenciar els millors productes del país, des del Mar Cantàbric fins al Mar Mediterrani, però també la tècnica tradicional i l’entorn d’una manera conscient, ètica i sostenible.

“Orígenes neix amb el propòsit de deixar un llegat, no és un projecte per a un any. Volem que l’assistent reflexioni sobre la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”, defensa el cofundador del festival, Lluís Cintas. Per fer-ho, s’incidirà en la importància de la tradició, l’artesania i el respecte pel medi ambient per viure una gastronomia de màxima qualitat.

Segons remarquen els organitzadors, es tracta del primer festival gastronòmic que se celebra des de l’inici de la pandèmia. Les dates de la primera edició seran divendres 11 i dissabte 12 de juny, i la ubicació escollida, el Palauet de Teià, una masia històrica i singular del segle XVII de reconstrucció neomedieval.

Una dotzena de xefs, productors i emprenedors com Albert Roca, Viri Fernández, Eva Vila o Carlos Piernas contribuiran a oferir una experiència única en aquesta trobada a l’aire lliure i enmig de la naturalesa. Presentaran 12 degustacions cuinades en viu i acompanyades amb una selecció d’onze vins efectuada per Quim Vila per a un màxim de 350 assistents. El preu de l’entrada és de 195 euros, import que inclou el menú gastronòmic i l’accés a diverses activitats paral·leles.

Així, el festival també organitzarà tallers de creatius com KM Zero Food Innovation Hub; música en directe de Clara Gispert o Miqui Puig; còctels d’autor de Manel Vehí; exposicions audiovisuals, i debats amb professionals com Josep Roca o l’arqueòleg Eudald Carbonell.

Aquest projecte està impulsat per Cintas, també fundador i conseller delegat de BoBô Barcelona; la consellera editorial de La Vanguardia Dossier, Ana Godó, i el propietari de Suárez Asesoría d’Esdeveniments Globals, Emilio Suárez.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Helena Fàbregas Rebato: La càlida abraçada de la memòria

“Escriure fa que et replantegis qui ets una vegada i una altra, i al final…

13 de desembre de 2025
  • La Punyalada

Compassió pels senglars

L’esclat de la pesta porcina és a punt de provocar un autèntic genocidi de senglars.

13 de desembre de 2025
  • Creativitat

De l’artesania a la innovació, les festes de Nadal es reinventen a les llars barcelonines

La decoració nadalenca d’aquest any combina, a cada racó de la casa, passat i futur,…

13 de desembre de 2025
  • Professionals

“El piano és el meu millor amic, però m’encanta complementar-lo amb instruments electrònics”

El compositor i pianista luxemburguès, que des de 2003 manté una estreta relació artística amb…

13 de desembre de 2025
  • Business and Talent

Rècord històric per a Fira de Barcelona: 350 milions d’euros mentre projecta l’expansió

Un 17% més d'ingressos, 300 congressos i tres milions de visitants. Són les xifres d'activitat…

12 de desembre de 2025
  • Barcelona Futur

Neurociència d’avantguarda: el BCAN pren forma a Mundet

El Barcelona Center for Applied Neurosciences transformarà l'antic teatre de les Llars Mundet en un…

12 de desembre de 2025