Gastronomia

Les pastisseries de Barcelona esperen vendre 700.000 mones

La venda de mones va caure l'any passat de manera dràstica, coincidint la celebració de la Pasqua amb el confinament domiciliari, però, aquest any, els pastissers de Barcelona esperen recuperar el ritme de 2019

En un any marcat per la manca d’estrenes als cinemes d’arreu del món, els personatges més demanats de cara a aquesta Pasqua tornaran a ser els de tota la vida. Les taules es tornar a omplir amb mones protagonitzades pels personatges de Frozen, Harry Potter, Patrulla Canina i Star Wars, i estrelles de l’esport com Leo Messi.

Malgrat aquesta manca de noves cares, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que la Pasqua d’aquest any sigui notablement millor a la de l’any passat, marcada per l’estat d’alarma. Els pastissers confien en arribar a les prop de 700.000 unitats venudes, al voltant d’un 5% menys que el 2019, remuntant així els números de 2020.

“Tot i els esforços, la covid va deixar molts fillols sense mona l’any passat. Aquest any la normalitat encara no és total, però ja estem comprovant que hi ha moltes ganes de mantenir la tradició i tornar a gaudir de les mones artesanes i de la creativitat dels pastissers”, comenta el president del Gremi, el pastisser Elies Miró.

Conscients de les restriccions actuals per la pandèmia, amb limitacions en les reunions socials, els pastissers preparen formats una mica més petits als habituals. Com ha passat en altres diades recents, la previsió és que el client es decanti per unitats més petites.

L’any passat, quan la Pasqua es va celebrar en ple confinament domiciliari, moltes pastisseries van reduir l’assortiment de mones o van optar per convidar als clients a celebrar la Segona Pasqua. Les vendes van caure al voltant d’un 40% el 2020 i la venta online va esdevenir el canal principal, una opció que una bona part dels establiments mantenen de cara a aquest any.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

“Hi ha un 48h Open House per a cadascú”: dins del festival que obre portes

La directora del festival repassa els preparatius i novetats de la cita des de l'oficina…

20 d'octubre de 2025
  • Gastronomia

De l’olivera a l’ampolla: l’experiència oleoturística a les comarques de Barcelona

Projectes pioners com el de Can Viver, al Vallès Oriental, recuperen la varietat vera i…

19 d'octubre de 2025
  • Opinió

Barcelona és el mirall on Espanya no sempre vol mirar-se

Fa falta més que ironia i llocs comuns per diagnosticar una ciutat. Fernando Caballero va…

19 d'octubre de 2025
  • Opinió

La mare de l’Eixample i sa filla quinqui

Ramblejant per l’Eixample, torno a comprovar com són les mares qui asseguren la continuïtat estètica…

18 d'octubre de 2025
  • Creativitat

080, renovar-se o morir

La 36a edició de la setmana de la moda barcelonina s'acomiada del recinte modernista de…

18 d'octubre de 2025
  • El Bar del Post

Héctor Floría: Deixar la tonteria de banda

“Estic molt content d'haver deixat la tonteria i haver fet el pas de dedicar-me a…

18 d'octubre de 2025