Good News Barcelona

Els pastissers preveuen superar les vendes prepandèmiques aquest Sant Joan

Les coques de briox amb fruita, de crema i la fullada de llardons es mantenen com les més populars

El Gremi de Pastisseria de Barcelona afronta amb molt bones perspectives la Nit de Sant Joan. Segons les seves previsions, esperen vendre més d’1,8 milions de coques artesanes a tot Catalunya, superant les xifres que van aconseguir en l’última revetlla prepandèmica, la de 2019. “Hi ha moltes ganes de celebrar i això sumat a un pont llarg, molt bon temps i l’arribada de turistes fa preveure un Sant Joan de rècord”, exposa el seu president, Antoni Bellart, propietari de la pastisseria Triomf de Barcelona.

El pròxim 23 de juny serà el primer Sant Joan des de 2020 sense restriccions. Veient que  celebracions prèvies, com Setmana Santa i la mona de Pasqua i Nadal i el tortell de reis, han anat molt bé, el gremi espera mantenir la tendència i deixar enrere d’una vegada per totes una pandèmia que ha afectat especialment la celebració que marca l’inici de l’estiu. Fa un any, es van marcar com a fita apropar-se a la xifra de l’últim Sant Joan prepandèmic, però, en cap cas, superar-lo. I, fa dos anys, la revetlla va arribar tot just després del primer confinament, amb moltes limitacions.

Pel que fa als gustos més populars, la nit de Sant Joan encara manté un predomini dels tradicionals. Les coques de brioix amb fruita —el meló, la taronja i les cireres que molts treuen i no mengen, però que donen molt gust a la base—, de crema i la fullada de llardons tornaran a ser les més venudes. Malgrat el classicisme imperant, any rere any, van creixent les vendes de les coques farcides de nata, cabell d’àngel, xocolata o gianduia —xocolata amb pasta d’avellana—. Fins i tot, hi ha espai per a propostes més innovadores, com les de lemon pie, festucs o te matcha.

La pandèmia també ha incidit en els costums. Amb les restriccions, els compradors han optat per coques més petites, tenint en compte que s’havia limitat el nombre màxim d’assistents a les celebracions. Així, les pastisseries han focalitzat la producció en coques no pensades per a grups molt grans. També influeix en aquesta decisió les ganes dels compradors de provar diversos sabors i emportar-se més d’una coca a casa, en general, d’un tamany més reduït.

Malgrat l’optimisme, Sant Joan es veurà afectat per noves complicacions per al sector, com la pujada del preu de l’electricitat, els ingredients i el packaging. “La majoria de pastissers reduïm marge i mantenim preus. És evident que s’han encarit els costos, principalment l’electricitat, que per al nostre negoci suposa una despesa molt important. Però sabem que la bona pastisseria ja té un preu, per la qualitat del producte que utilitzem i per l’elaboració artesana. Repercutir l’escalada inflacionista en el consumidor ens perjudicaria en vendes i ho intentem evitar”, assenyala Bellart.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Big Mamma amplia el seu imperi gastronòmic a Barcelona amb un nou homenatge a la dolce vita

Amb més de 30 restaurants a Europa i després de la seva exitosa arribada a…

3 de novembre de 2025
  • Good News Barcelona

“Soc optimista amb la tecnologia: anirem cap a una ciutat més còmoda”

El director de l'Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, aborda les novetats d'una edició…

3 de novembre de 2025
  • Opinió

Barcelona i blockchain, una aposta pel futur de la tecnologia

Barcelona s'ha convertit en la seu, un any més, de la European Blockchain Convention, la…

3 de novembre de 2025
  • Good News Barcelona

Pimec reivindica el paper de les empreses com a motor de progrés en el II Congrés de Joves Empresaris

L’esdeveniment, que tindrà lloc el 5 de novembre, comptarà amb la participació destacada del cofundador…

1 de novembre de 2025
  • El Bar del Post

Carola Ortiz: Tots els mons que són en aquest món

“A través de la música és com estableixo un vincle amb tots aquests mons que…

1 de novembre de 2025
  • Barcelona Futur

El Port s’erigeix com a motor d’innovació a Smart Ports: Piers of the Future

L'esdeveniment escalfa motors com a laboratori global dels ports intel·ligents, dins de l'Smart City Expo…

31 d'octubre de 2025