El Saló Nàutic convida a navegar amb tots els sentits de la mà del xef Rafa Zafra

El 'village' de l'esdeveniment, que tindrà lloc del 8 al 12 d'octubre al Port Vell, serà un espai de trobada per a professionals però també un espai on degustar alta gastronomia amb un menú degustació inspirat en la mar i la seva riquesa

Oferir una experiència completa de la passió i la cultura marítima. Aquest és el propòsit que persegueix el renovat Saló Nàutic que, per primera vegada, es multiplica per a oferir dues cites anuals: una versió a l’octubre, com fins ara, que també es reenfoca per a centrar-se en públic més professional, comercial i amb major poder adquisitiu; i un nou esdeveniment lúdic a la primavera de 2026, per a atreure a un públic més ampli i familiar, centrat en els esports marítims. Un nou model per a la 62a edició del saló que persegueix un clar objectiu: contagiar la devoció per la mar a la major part de població possible, i fer-ho a través de tots els sentits.

Perquè la mar es pot tocar, veure, olorar i sentir, però també es pot assaborir. Amb aquest propòsit, la cita no podria comptar amb un altre xef que no fos el prestigiós propietari d’Estimar Barcelona, Estimar Madrid i Casa Jondal, Rafa Zafra. Conegut per la seva cuina marinera i la seva devoció pel producte de mar de primera qualitat, Zafra ha dissenyat un menú exclusiu pel Village, el nou espai del saló per a la seva cita tardorenca, que se celebrarà del 8 al 12 d’octubre. En un entorn privilegiat, situat al cor d’esdeveniment, aquesta nova zona de 2.500 metres quadrats ha estat dissenyada per a oferir un nou punt de trobada per als professionals i marques assistents, fomentant el networking.

Aquesta nova zona comptarà amb un menú dissenyat pel prestigiós xef, que ostenta ni més ni menys que dues estrelles Michelin, menú que persegueix el propòsit d’oferir una navegació pels intensos sabors del mediterrani. Una oferta, en què destaca la frescor i textura del producte de mar, que se servirà en dos conceptes culinaris totalment diferenciats: un menú degustació de sis plats salats i unes postres, a un preu tancat de 150 euros, i un Open Bar, amb tapes des de 5,80 euros.

El restaurant, que només estarà obert al migdia seguint els horaris del Saló Nàutic, oferirà dos torns, amb capacitat de 120 persones en cadascun d’ells. En ell, se servirà un menú degustació que homenatja la mar i a la tradició culinària mediterrània, reinventada i elevada a la màxima expressió de la gastronomia de la mà del xef sevillà, que ja se sent en la capital catalana com en la seva segona casa. Un menú que es converteix, així, “en una celebració de la mar des de la tradició i el sabor, però reinterpretada amb elegància, amb el propòsit d’oferir un plus a l’assistent de la cita nàutica”, segons ha expressat el seu artífex.

Així, el públic de l’esdeveniment, a més d’observar la varietat d’embarcacions disponibles en el sector nàutic, representada en més de 220 expositors i 200 embarcacions a la mostra flotant, també observarà la seva riquesa de sabors. Amb sis plats pensats exclusivament per a la cita, el comensal assaborirà, per exemple, l’explosió de sabors de la clàssica tapa de la gastronomia murciana, el matrimoni, que combina els sabors de l’anxova i el seitó, acompanyats per verat, alvocat i piparra.

Tampoc faltaran les picades d’ullet a la gastronomia local, reinterpretades sota l’òptica marina, oferint un sorprenent i saborós plat de mongetes ibèriques amb ventresca de tonyina, o el tradicional pollastre a la catalana, amb espinacs i prunes, reconvertit per a l’ocasió en llobarro. Fora del menú, també s’oferiran opcions per a aquells que no siguin devots de la mar, amb carns seleccionades o propostes vegetarianes.

Les mongetes ibèriques amb ventresca de tonyina serà un dels sis plats que formaran part del menú degustació.

Aquesta picada d’ullet a la cuina local i al passat mariner de la capital catalana arribarà fins a les postres, on el xef ha creat una versió personal del clàssic pijama. Unes postres sorgides gairebé per casualitat, al mític restaurant 7 Portes, arran d’una confusió. Els navegants que atracaven en el port acudien al restaurant i sorprenien els cambrers amb una petició especial per a finalitzar els seus menjars: un pêche melba. Unes postres franceses a base de préssec i gelat creades per a la cantant d’òpera Nellie Melba, que els cambrers locals, aïllats de les modes del moment i amb poc domini del francès, entenien com a ‘pijama’, i al qual, sense saber molt bé què se’ls demanava, oferien a aquests navegants préssec en almívar, nata, guindes, gelat i fins i tot un flam. Una reinterpretació de les postres franceses al qual, de nou, dona la volta Zafra, amb un flam d’ou cremós amb préssec confitat i gelat de banoffee.

El clásico postre denominado como ‘pijama’, reinterpretado por Rafa Zafra.

D’altra banda, l’Open Bar servirà un concepte totalment diferent, amb tapes informals i entrepans per al visitant que vulgui fer una parada ràpida abans de continuar estudiant embarcacions o tancant acords comercials. Amb tapes des dels cinc euros, es podrà triar entre plats tradicionals com l’ensaladilla russa de ventresca de tonyina o la coca de sardinillas, així com les mini mandonguilles amb ceps. Per a totes dues propostes, Zafra treballarà l’equip del servei d’àpats Le Chef, empresa de restauració fundada en 1995 per Laura Pi, que s’encarregaran de la producció integral de l’oferta culinària d’aquest nou espai. Una oferta que buscarà complementar i aprofundir en aquest amor a la mar que propaga des de fa més de seixanta edicions el Saló Nàutic, ara també a través del paladar.

Compartir
Publicado por
Ainara Valadez Medina

Artículos recientes

  • Professionals

Cristina Castañer: “L’artesania s’està convertint en el nou gran luxe silenciós”

Amb gairebé 60 anys, Cristina Castañer va decidir donar un gir a la seva vida…

31 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

L’automobilística xinesa Chery aposta per Catalunya amb un nou centre de R+D a Cornellà

La nova planta, que es posarà en marxa al llarg de tardor, comptarà amb una…

31 de juliol de 2025
  • Professionals

“La IA ens ajuda a aconseguir l’excel·lència en els serveis als nostres clients”

En els últims anys, la sostenibilitat s'ha convertit no només en una necessitat per al…

31 de juliol de 2025
  • Creativitat

Dissenyar sistemes, no edificis: la visió de Josep Miàs

Amb una trajectòria marcada per la cerca de projectes híbrids, flexibles i generosos amb el…

29 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona inaugurarà el Tour de França 2026 amb un recorregut modernista

Els ciclistes desfilaran des de Sant Pau a la Sagrada Família el 2 de juliol,…

29 de juliol de 2025
  • Good News Barcelona

Vall d’Hebron estrena el primer ciclotró públic de Catalunya per a produir radiofàrmacs

Aquest accelerador de partícules permetrà desenvolupar medicaments essencials per al diagnòstic i tractament personalitzat de…

28 de juliol de 2025