Ecosistema emprenedor

Una ‘startup’ barcelonina idea coberts comestibles per substituir el plàstic

Aquesta proposta ha guanyat el primer premi d'Innofood, programa creat per Barcelona Activa i Mercabarna per fomentar la innovació en el món gastrònomic

L’empresa emergent Voilà ha rebut el primer premi d’Innofood, programa creat per Barcelona Activa i Mercabarna amb l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en el món gastronòmic. La startup ha creat una nova marca de vaixella, coberteria i vasos comestibles, que serveixen per substituir el plàstic i estan fets amb cereals. En aquest cas, la sostenibilitat i noves experiències gastronòmiques van de la mà.

Els coberts, també sense gluten ni lactosa i pensats per a tots els públics, són completament bio i inclouen l’etiqueta de malbaratament zero. La seva creadora, Laura Gispert, també introdueix el concepte use and eat, que lluita contra la proliferació dels coberts de plàstic d’un sol ús. Fins i tot, són biodegradables perquè, si l’usuari decideix no consumir-los, l’envàs desapareix en 30 dies. L’invent de Gispert va néixer mentre estudiava a l’escola Elisava i es preveu que surti al mercat el mes de febrer.

Però Voilà no ha estat l’única startup guanyadora del programa Innofood. En la segona i tercera posició s’han col·locat Let’s Cook, de Nils Gustav Magnus Johansson, i Gastrocampo, de Léa Blanchard. Let’s Cook és un web que setmanalment envia als seus usuaris els ingredients per preparar el menjar, mentre que Gastrocampo consisteix en una app que facilita la comercialització directa dels petits productors als restaurants.

Les tres empreses emergents rebran un premi econòmic de 12.000 euros, 6.000 euros i 3.000 euros, respectivament, i comptaran amb un espai d’incubació al Food Trade Center de Mercabarna, on rebran l’acompanyament d’especialistes i empreses del mercat central.

Aquesta ha estat la segona edició d’Innofood i la dotzena de startups que hi han participat han rebut formació gerencial i sectorial i de desenvolupament d’habilitats emprenedores, a més d’accedir a una xarxa de contactes rellevants en el sector.

Les startups guanyadores d’Innofood s’incubaran al mercat central i aprendran dels seus especialistes i empreses.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Portal de l’Àngel avança en les obres per mudar la seva pell

L'avinguda renova el seu paviment en una reforma que va més enllà d'allò estètic, en…

26 d'agost de 2025
  • Good News Barcelona

La vela busca popularitzar-se amb un nou format de competició escolar

Barcelona Capital Nàutica i la Federació Catalana de Vela impulsen un nou programa que aspira…

26 d'agost de 2025
  • Ecosistema emprenedor

Barcelona prova d’establir circuits més segurs per a dones esportistes

Combinant tecnologia i voluntaris, la prova pilot, que es testarà fins a finals de desembre…

26 d'agost de 2025
  • Opinió

Barcelona SOS

Per què una ciutat de la categoria de Barcelona no té un pla B i…

25 d'agost de 2025
  • Imatges

Rubens o l’artista que transformava la passió en pulsió artística

L'exposició a Caixaforum exalta la creativitat del Barroc flamenc amb més de 62 obres que,…

25 d'agost de 2025
  • Good News Barcelona

De com l’Aquàrium va néixer d’un partit de rugbi a Austràlia

L'impuls de l'empresari Anicet Ciscar va desembocar en un equipament que va obrir fa 30…

25 d'agost de 2025