Professionals

Un somni fet realitat entre vinyes i formació contínua

La formació contínua com a palanca per a transformar vocacions en carreres reals i sostenibles

En un petit turó del Penedès, entre vinyes que dibuixen paisatges infinits, la Núria Garcia rep cada dia visitants del celler Mas Rodó. Els guia, els parla de varietats, d’aromes, de terres i de clima. Els obre les portes d’un món que, fa només uns anys, encara era un somni llunyà. Avui és la seva professió i, sobretot, el seu lloc al món.

La Núria té 54 anys i és guia enoturística i sommelier. Però el seu recorregut fins aquí no ha estat lineal. Havia estudiat filologia anglogermànica i havia exercit de docent durant anys, “però la meva passió va ser sempre el món del vi”. Tot i així, les circumstàncies laborals la van portar per altres camins: després de quedar-se a l’atur, va entrar al sector de les assegurances a Caixa Penedès, on va treballar fins que la desaparició de l’entitat la va deixar novament fora del mercat labora; un impàs vital que la va fer obrir les portes cap a una segona vida professional.

Un nou començament a través de la formació

Fa cinc anys, la Núria va decidir apostar pel que sempre havia sentit com a vocació. Es va inscriure al certificat professional de Sommelieria de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Aquest pas li va obrir les portes a la feina “que realment volia i desitjava”, explica. 

“La meva passió va ser sempre el món del vi”, I aquesta passió la va demostrar, un cop va aconseguir entrar al sector del vi, a cop de formació i voluntat de continuar creixent. A través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, la Núria ha cursat programes 100% subvencionats en àmbits com la presentació de vins, sommelieria i maridatge, comercialització turística, promoció i comunicació turística, desenvolupament de producte o atenció turística en llengua estrangera. 

La Núria Garcia ha cursat fins a 6 formacions a través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

Formació que no només ha reforçat els seus coneixements tècnics, sinó que també ha consolidat la seguretat i l’autoestima necessàries per créixer en un sector competitiu i exigent. Per a la Núria, les sis formacions que ha cursat a través del Consorci esdevenen “un creixement personal i professional”, i un somni fet realitat, entre vinyes i formació contínua.

El valor d’una formació que no deixa ningú enrere

La història de la Núria és un exemple del que el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya impulsa des del 2004: posar la formació de qualitat i permanent a l’abast de totes les persones treballadores ocupades perquè puguin millorar, reinventar-se o adaptar-se a un mercat laboral en transformació constant. Creat per la Generalitat de Catalunya —a través del Departament d’Empresa i Treball— i pels principals agents socials (UGT, CCOO, Pimec i Foment del Treball), el Consorci és avui una peça essencial per garantir que la formació al llarg de la vida sigui una realitat i no un privilegi.

Núria Garcia al celler Mas Rodó

Ofereixen més de 9.000 cursos anuals d’un catàleg amb més de 1.300 especialitats, amb 150 entitats formadores arreu del territori i un enfocament sectorial, però també transversal: idiomes, competències digitals, habilitats de gestió, emprenedoria o igualtat. El 2026 hi destinarà 63,6 milions d’euros per arribar a 145.000 persones treballadores.

La filosofia és clara: facilitar que ningú quedi enrere en la seva trajectòria professional, però també donar eines perquè tothom pugui encarar nous camins si la vida —o les oportunitats— canvien, com bé ho mostra la història de la Núria.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La força del producte local: l’aposta de Mercadona per proveïdors catalans

La companyia consolida el seu vincle amb 240 proveïdors especialistes i més de 1.700 pimes…

8 de desembre de 2025
  • Creativitat

Platform Dalí: imaginació o buidor

La Pedrera hauria pogut ser, segons proposava Dalí, el Comissariat de la Imaginació Pública durant…

8 de desembre de 2025
  • Opinió

Desembre és del comerç. Però, qui pensa en febrer?

Desembre és el mes del comerç per excel·lència. És un mes que es rep amb…

8 de desembre de 2025
  • Eixample Talks

L’acceptació social com a pedra angular per a la transició energètica

En la tercera sessió del cicle Eixample Talks, Jordi Vila (Port de Barcelona), Dani Pérez…

8 de desembre de 2025
  • Baco Boca

Casa Telmo aterra a Sarrià-Sant Gervasi amb cuina casolana i preus assequibles

Al cor de Tres Torres (Sarrià-Sant Gervasi) acaba d'obrir Casa Telmo, el nou projecte del…

8 de desembre de 2025
  • Opinió

L’optimisme no és només una manera de pensar

Fundadores que impulsen el canvi i redefineixen un 2026 ple de possibilitats

8 de desembre de 2025